GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μέσα στην εβδομάδα δεύτερος γύρος πληρωμών για το Power Pass

Τι σημαίνει το αρνητικό ποσό Ποιοι θα δουν χρήματα

  • Τι σημαίνει το αρνητικό ποσό
  • Ποιοι θα δουν χρήματα


Οι πρώτες πληρωμές για την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα (Power Pass) έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο υπάρχουν δύο κατηγορίες δικαιούχων, οι οποίοι δεν έχουν πάρει ακόμα το ποσό που δικαιούνται. Συνολικά έγιναν 2,9 εκατομμύρια αιτήσεις για το Power Pass και εγκρίθηκαν 2,5 εκατομμύρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πλατφόρμα έχει κλείσει και δεν μπορεί κανείς να κάνει ούτε διορθώσεις, ούτε νέα αίτηση.

Αν και δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα στατιστικά στοιχεία –καθώς οι πληρωμές συνεχίζονται και από αυτήν την εβδομάδα για εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους, περί τις 400.000 αιτήσεις απορρίφθηκαν, για τους εξής λόγους σύμφωνα με πηγή:

  • Ο καταναλωτής έχει σταθερό τιμολόγιο χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής
  • Η επιβάρυνση στον λογαριασμό του καταναλωτή για τη ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν κάτω από 30 ευρώ
  • Ο καταναλωτής έχει κοινωνικό τιμολόγιο και έχει επιδοτηθεί ήδη 95%-100%.
  • Δήλωση επαγγελματικής έδρας αντί για πρώτης κατοικίας

Έτσι, οι πληρωμές που θα ακολουθήσουν, θα αφορούν στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις τους βρίσκονταν την Παρασκευή ακόμα υπό εκκαθάριση, ενώ θα γίνει και η πληρωμή για τον Ιούνιο σε όσους έλαβαν εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος τον προηγούμενο μήνα. Πιο αναλυτικά,

  • Για τις αιτήσεις υπό εκκαθάριση

Για τους δικαιούχους που δεν πληρώθηκαν καθώς οι αιτήσεις τους ήταν ακόμα υπό εκκαθάριση θα πρέπει να γίνει έλεγχος των στοιχείων και θα πληρωθούν με το επόμενο κύμα πληρωμών, το οποίο πιθανότατα θα ολοκληρωθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

  • Για τις αιτήσεις που οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί εκδόθηκαν τον Ιούνιο

Στο μεταξύ το μέτρο της επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα επεκτάθηκε στους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί τον Ιούνιο με το συνολικό ποσό που θα μοιραστούν οι δικαιούχοι να ανέρχεται σε 40 εκ. ευρώ. Με βάση τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα Power Pass το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Οι λογαριασμοί του Ιουνίου θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην πλατφόρμα. Αμέσως μετά, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

  • Τι σημαίνει το αρνητικό ποσό στο Power Pass

Εκτός από τις αντιδράσεις για τα ιδιαιτέρως χαμηλά ποσά που έλαβαν οι δικαιούχοι εντύπωση έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι ορισμένοι δικαιούχοι είδαν αντί για επιστροφή χρημάτων, ένα αρνητικό ποσό.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς από το κράτος μαζί με τις εκπτώσεις των παρόχων υπερκάλυψαν το αυξημένο κόστος την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου του 2022.

Ωστόσο, το αρνητικό ποσό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσει κάτι ο καταναλωτής, αλλά δεν πρέπει να περιμένει και επιστροφή χρημάτων.


                                                                    


         
































Δεν υπάρχουν σχόλια