GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πριν τον βαρύ χειμώνα έρχεται… βαρύ φθινόπωρο… Οι πληρωμές που έρχονται για τα νοικοκυριά

  Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τι σημαίνει «βαρύς χειμώνας». Πώς δηλαδή θα επηρεαστούν τα νοικοκυριά από όλα αυτά που συμβαίνουν σ...

 


Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τι σημαίνει «βαρύς χειμώνας». Πώς δηλαδή θα επηρεαστούν τα νοικοκυριά από όλα αυτά που συμβαίνουν σε γεωπολιτικό επίπεδο, αλλά και στην εγχώρια οικονομία.

Ίσως κάποιοι δεν σκέφτονται ότι πριν από το χειμώνα ακολουθεί το φθινόπωρο που δεν θα είναι επίσης καθόλου καλό.

Για παράδειγμα, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης τις βλέπουμε ήδη στην κατανάλωση. Στη μείωση των αγορών στα σούπερ μάρκετ, ακόμη και σε ήδη πρώτης ανάγκης.

Η μείωση των πωλήσεων έχει αγγίξει το 10% το πρώτο εξάμηνο ενώ το 74% των πολιτών ψωνίζει με βάση την τιμή του προϊόντος.

Τι έπεται; Σκεφτείτε ότι τον Σεπτέμβριο παραδοσιακά αυξάνονται τα έξοδα των νοικοκυριών λόγω των σχολικών και φοιτητικών δαπανών. Δηλαδή οι οικογένειες κρατάνε λεφτά για να τα δώσουν για τα σχολεία των παιδιών τους, τα φροντιστήρια, τα σχολικά είδη ή την ενοικίαση φοιτητικής στέγης.

Το δεύτερο κακό που έρχεται είναι οι αυξημένες δόσεις όσων έχουν δάνειο. Η αλλαγή στα επιτόκια αναμένεται να φέρει τα πάνω – κάτω στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Κι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί από την ΕΚΤ πόσο θα αυξηθούν τα επιτόκια μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Όμως, τα δάνεια είναι σίγουρο ότι θα γίνουν ακριβότερα και τα νοικοκυριά θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μην ξεχνάμε και την εφορία, τις δόσεις του διακανονισμού για το φόρο εισοδήματος. Συμπέρασμα; Πριν από τον βαρύ χειμώνα έρχεται ένα βαρύ φθινόπωρο και ήδη, από τις καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών, καταλαβαίνουμε τι θα συμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια