GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης βραβεύτηκαν στους Πανελλαδικούς διαγωνισμούς του Τομέα Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Οι μαθητές Βάγια Γιαννάκογλου και Πέτρος Πέτρου της Ε΄ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, το σχολικό έτος 2021- 22 συμμετείχαν στον π...


Οι μαθητές Βάγια Γιαννάκογλου και Πέτρος Πέτρου της Ε΄ τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, το σχολικό έτος 2021- 22 συμμετείχαν στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής, που διοργάνωσε ο τομέας Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με θέμα: “Ο Εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού μέσα από τα παιδικά μάτια” και βραβεύτηκαν με το πρώτο και δεύτερο βραβείο αντίστοιχα.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να απασχοληθούν δημιουργικά και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους (δοκίμιο, ζωγραφική, κατασκευές), γνωρίζοντας παράλληλα τις υπέρτατες αξίες του ανθρωπισμού, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και του ευ αγωνίζεσθαι.


Στο κατάμεστο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής βραβείων στους μαθητές που συμμετείχαν στους τρεις νεανικούς πανελλαδικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε ο Τομέας Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στέλνοντας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για μία υγιή νεολαία προς πάσα κατεύθυνση.


Παράλληλα με τις βραβεύσεις, το κοινό, ταξίδεψε με τα τραγούδια του Μουσικού Συνόλου Νέων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αλλά και την εξαιρετική ερμηνεία της Εύας Τσάχρα. Σημειώνεται ότι στην είσοδο του Ζαππείου υπήρξε έκθεση με τα έργα ζωγραφικής και κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά που δημιούργησαν τα παιδιά.

Συγκεκριμένα, ο Ε.Ε.Σ, στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διοργάνωσε τρείς Πανελλαδικούς Νεανικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, με τις ακόλουθες θεματικές:

  • Διαγωνισμός Δοκιμίου : «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή,1922-2022, Διωγμένοι από την όμορφη πατρίδα….», για μαθητές Ε΄- ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού Σχολείου και Α΄- Γ΄ τάξεων Γυμνασίου.
  • Διαγωνισμός Ζωγραφικής : «Ο Εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού μέσα από τα παιδικά μάτια» για μαθητές Ε΄- ΣΤ΄ τάξεων Δημοτικού Σχολείου και Α΄- Γ΄ τάξεων Γυμνασίου,
  • Διαγωνισμός Κατασκευών με ανακυκλώσιμα υλικά: «Φαντασία να υπάρχει» για μαθητές Γ΄ τάξης Γυμνασίου και Α΄- Γ΄ Λυκείου.

Αξίζει να τονιστεί ότι στην εκδήλωση του Ε.Ε.Σ. εκτέθηκαν τα έργα των μαθητών που διέπρεψαν στους παραπάνω διαγωνισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια