GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κλήρωση Champions League: Με Μακάμπι Χάιφα ο Ολυμπιακός στον 2ο προκριματικό γύρο

  Μια παλιά γνώριμη που δεν φέρνει και τόσο καλές αναμνήσεις θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι κληρώθηκαν με την ισραηλιν...

 


Μια παλιά γνώριμη που δεν φέρνει και τόσο καλές αναμνήσεις θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκοι κληρώθηκαν με την ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 19-20 Ιουλίου στο Ισραήλ και ο δεύτερος στις 26-27 Ιουλίου στο Γ. Καραϊσκάκης με φόντο τον 3ο προκριματικό γύρο. Μολονότι όμως η παράδοση δεν  είναι με το μέρος του, ο Ολυμπιακός είναι σαφώς ισχυρότερος αντίπαλος κι έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός είχε τεθεί αντιμέτωπος με την Μακάμπι Χάιφα το 2002 στους ομίλους του Champions League, όπου είχε ηττηθεί 3-0 στο Ισραήλ και είχε αναδειχθεί ισόπαλος με 3-3 στη Ριζούπολη. Επίσης έχει κακή παράδοση με ομάδες απ’ το Ισραήλ σε προκριματικά. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποκλειστεί από την Χάποελ Μπερ Σέεβα και από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αν ο Ολυμπιακός προχωρήσει στον 3ο προκριματικό, τότε θα είναι και σε αυτήν την κλήρωση (στις 18 Ιουλίου) στους ισχυρούς. Οι αγώνες που θα δώσει τότε θα είναι στις 2-3 Αυγούστου και 9 Αυγούστου. Η κλήρωση για τα πλέι οφ του Champions League θα γίνει πριν τους αγώνες, την 1η Αυγούστου, και τα παιχνίδια είναι προγραμματισμένα για τις 16-17 Αυγούστου και 23-24 του μήνα.

Σε περίπτωση αποκλεισμού του Ολυμπιακού στο 2ο προκριματικό γύρο απ’ την Μακάμπι Χάιφα, θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή πορεία του στον προκριματικό του Europa League, στο μονοπάτι των πρωταθλητών. Το Europa League πλέον αποτελείται από έναν προκριματικό γύρο κι έναν γύρο πλέι οφ πριν από τη φάση των ομίλων.

Η κλήρωση

  • Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) – Ολυμπιακός (Ελλάδα)
  • Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) ή Σουτιέσκα (Μαυροβούνιο) – Σάμροκ (Ιρλανδία) ή Χιμπέρνιανς (Μάλτα)
  • Μάριμπορ (Σλοβενία) ή Σαχτιόρ (Λευκορωσία) – Ζρίνσκι (Βοσνία) ή Σέριφ (Μολδαβία)
  • Πιουνίκ (Αρμενία) ή Κλουζ (Ρουμανία) – Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) ή Τίρανα (Αλβανία)

Δεν υπάρχουν σχόλια