GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Καμπανάκι κινδύνου από Καιρίδη: «Αυξημένες οι πιθανότητες θερμού επεισοδίου»

Ιδιαίτερα ανήσυχος για την κλιμακούμενη ένταση από πλευράς Τουρκίας παρουσιάστηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Καιρίδης.


Ιδιαίτερα ανήσυχος για την κλιμακούμενη ένταση από πλευράς Τουρκίας παρουσιάστηκε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Καιρίδης.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στον Νίκο Στραβελάκη για τις ενέργειες του Ταγίπ Ερντογάν, τον φόβο για δημιουργία θερμού επεισοδίου αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

«Είμαστε σε μια πάρα πολύ επικίνδυνη φάση.

Δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε ευθεία επίθεση εναντίον της Ελλάδας, όμως οι πιθανότητες ενός θερμού επεισοδίου, ενός ατυχήματος, έχουν αυξηθεί.

Είτε με τις πολλές στρατιωτικές ασκήσεις που είναι προγραμματισμένες στο Αιγαίο τους επόμενους μήνες, είτε με κάποια μεγάλη πρόκληση σε βάρος κυριαρχικών μας δικαιωμάτων που θα αναγκάσουν την Αθήνα να απαντήσει και να μπούμε σε περαιτέρω κλιμάκωση.

Αυτό είναι το σενάριο, που είναι πάρα πολύ επικίνδυνο».

  • «Επικίνδυνο ότι τον θεωρούν τελειωμένο στις ΗΠΑ»

Ο βουλευτής της ΝΔ και διεθνολόγος αναφέρθηκε εκτενώς και στη στάση των ΗΠΑ προς τον πρόεδρο της Τουρκίας, όπως επίσης και την άρνηση του Τζο Μπάιντεν να τον συναντήσει.

«Ο Μπάντεν αρνείται να δει τον Ερντογάν, που θεωρεί ότι η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον έπαιξε κι αυτή ένα ρόλο.

Ο Ερντογάν κατασκευάζει εχθρούς ενόψει εκλογών και εσωτερικών πολιτικών αδιεξόδων, την διογκουμένη οικονομική κρίση και την πτώση στις δημοσκοπήσεις.

Στην Αμερική θεωρούν, διαβάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ότι ο Ερντογάν τελειώνει. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανιχνεύσει τις διαθέσεις του Κογκρέσου για το θέμα, και το Κογκρέσο ήταν απολύτως εχθρικό.

Η άποψη ότι ο Ερντογάν ‘μετράει μέρες’ στην αμερικανική κυβέρνηση και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι σχετικά ριψοκίνδυνη, γιατί οι εκλογές δεν θα είναι ελεύθερες και δημοκρατικές όπως τις ξέρουμε στο δυτικό κόσμο, ο Ερντογάν δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα, και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιβιώσει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια