GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανησυχητικά ποσοστά αναλφάβητου πληθυσμού παρουσίασε το Εσπερινό Γυμνάσιο Κομοτηνής

Πως το ποσοστό οργανικού και λειτουργικού αναλφαβητισμού στη Ροδόπη είναι μεγάλο, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011 λέει σε επισ...


Πως το ποσοστό οργανικού και λειτουργικού αναλφαβητισμού στη Ροδόπη είναι μεγάλο, σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011 λέει σε επιστολή του ο Σύλλογος Διδασκόντων του Εσπερινού Γυμνασίου Κομοτηνής, προς τον  Δήμο Ιάσμου και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το σχολείο με την επιστολή του θέλει να παρακινήσει τον Δήμο να βοηθήσει από τη δική του μεριά ανθρώπους που δεν έχουν πάρει απολυτήριο Γυμνασίου και να τους παροτρύνει να πάνε να φοιτήσουν στο σχολείο και να πάρουν εν τέλει το απολυτήριο.

Μάλιστα το Γυμνάσιο τονίζει ότι «ο οργανικός και λειτουργικός αναλφαβητισμός, που καταγράφηκε στην απογραφή του 2011 δίνει μια αρνητική πρωτιά πανελλαδικά στη Ροδόπη, με το 67,4% των μαθητών να μην καταφέρνουν να πάρουν απολυτήριο Γυμνασίου»! 

Η επιστολή προς τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει αναλυτικά

  • «Αξιότιμε κε δήμαρχε,
  • Αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή, για να ζητήσουμε την έμπρακτη συμβολή του Δήμου Ιάσμου στην παρότρυνση των δημοτών του για εγγραφή στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κομοτηνής, προκειμένου να ολοκληρώσουν τον κύκλο της υποχρεωτικής εκπαίδευσής τους.

Ως Σύλλογος Διδασκόντων του Εσπερινού Γυμνασίου Κομοτηνής, εκτιμούμε ότι το μορφωτικό επίπεδο των κατοίκων μιας χώρας καταδεικνύει πολυδιάστατο το ενδιαφέρον και την ευθύνη της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας της για τους πολίτες της χώρας. Αποτελεί δε έναν σαφή δείκτη αναφοράς του πολιτισμού, της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης και της δημοκρατικής οργάνωσής της. Ο χαμηλός πολιτισμικός και κοινωνικοοικονομικής δείκτης του Ν. Ροδόπης, δυστυχώς, είναι μια πραγματικότητα. Ο οργανικός και λειτουργικός αναλφαβητισμός, που καταγράφηκε στην απογραφή του 2011 δίνει μια αρνητική πρωτιά πανελλαδικά στη Ροδόπη, με το 67,4% των μαθητών να μην καταφέρνουν να πάρουν απολυτήριο Γυμνασίου.

Αυτή η αρνητική εξέλιξη για την περιοχή μας, αναμφισβήτητα, έχει τις ανάλογες επιπτώσεις σε ατομικό επίπεδο, με την ανάπτυξη αισθημάτων μειονεξίας, κατωτερότητας και ανασφάλειας, τη μετατροπή του πολίτη σε θύμα χειραγώγησης, την καθήλωσή του, τη μειωμένη συμμετοχή του στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα και την ανάπτυξη μιας προβληματικής εσωστρέφειας του αναλφάβητου. Επιπλέον, σε συλλογικό/κοινωνικό επίπεδο ο αναλφαβητισμός αφήνει σαφές αρνητικό στίγμα στην οικονομική πρόοδο της περιοχής μας, αναπαράγει τις κοινωνικές ανισότητες, δυναμιτίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και οδηγεί στη δυσλειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Καλούμε τον δήμαρχο Ιάσμου και το Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω του θεσμικού και κοινωνικού ρόλου τους, να συμβάλουν στην καταπολέμηση του φαινομένου του αναλφαβητισμού, που πλήττει και υποβαθμίζει το Νομό Ροδόπης, με την έκδοση και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για το Εσπερινό Γυμνάσιο Κομοτηνής, με διοργάνωση συνάντησης εκπροσώπων του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας, με ενημερωτικές αναφορές στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιάσμου και όποιον άλλο τρόπο θεωρεί πρόσφορο.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε σε μια αποδοτική συνεργασία του Εσπερινού Γυμνασίου Κομοτηνής με τον Δήμο Ιάσμου, προς όφελος των συμπολιτών μας.

  • Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
  • Ο Σύλλογος Διδασκόντων».

Πηγή:xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια