GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Είπαμε πως έχει καταντήσει γραφικότητα το να ασχολούμαστε συνέχεια με το Κολυμβητήριο και το άνοιγμά του

Όμως δεν μπορούσαμε να μη φιλοξενήσουμε την απάντηση του Μάριου Κουτσουρίδη, επί σειρά ετών Προέδρου του ΚΟΞ και πρωτεργάτη της δημιουργίας ...


Όμως δεν μπορούσαμε να μη φιλοξενήσουμε την απάντηση του Μάριου Κουτσουρίδη, επί σειρά ετών Προέδρου του ΚΟΞ και πρωτεργάτη της δημιουργίας του, ο οποίος πίνει ένα κρασί στην υγειά μας, τη στιγμή που εμείς ευχόμαστε κάποιοι άλλοι να μην πίνουν στην υγεία των κορόιδων…

Επειδή όντως κούρασε το θέμα με το άνοιγμα του κολυμβητηρίου και γνωρίζουμε καλά από πρώτο χέρι για ποιο λόγο μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει, είπαμε να μην ασχοληθούμε άλλο, μιας και έχει καταντήσει γραφικότητα.

Όχι, δεν μας ενδιαφέρει το να ακούσουμε μπράβο γράφοντας αλήθειες για την ανακολουθία της δημοτικής αρχής στο θέμα αυτό, μιας και δεν γουστάρουμε να εξυπηρετούμε κανενός τα συμφέροντα παρά μόνο τα συμφέροντα της πόλης και της κοινωνίας. Δεν ήταν όμως δυνατόν, να αντισταθούμε και να μη δημοσιοποιήσουμε την απάντηση που έδωσε ο Μάριος Κουτσουρίδης, πρόεδρος επί σειρά ετών του ΚΟΞ, αλλά και ένας εκ των ιδρυτών του ιστορικού αυτού κολυμβητικού συλλόγου της Ξάνθης και την δημοσιεύουμε αυτούσια, με μια φωτογραφία του Μάριου, ο οποίος πίνει ένα ποτήρι κρασί στην υγειά μας και εμείς απλά ευχόμαστε, να μην πίνουν κάποιοι άλλοι, στην υγεία των κορόιδων….

«Σαράντα πέντε µάστοροι κ’ ἑξῆντα μαθητᾶδες, γιοφῦρι θεµέλιωναν στῆς Ἄρτας τὸ ποτάµι. Ὁλημερὶς τὸ χτίζανε, τὸ βράδυ ἐγκρεμιζόταν. Μοιριολογοῦν οἱ µάστοροι καὶ κλαῖν οἱ μαθητᾶδες.»…. Αυτοί είναι οι πρώτοι στίχοι από «Το γιοφύρι της Άρτας». Το γιοφύρι αυτό – ίσως – να αποτελεί έναν μύθο. Το κολυμβητήριο όμως της Ξάνθης, φοβάμαι ότι θα αποτελεί μία πραγματικότητα. 

Εύχομαι να διαψευστώ διότι, τόσα χρόνια, κοπίασαν αναρίθμητοι κολυμβητές και κολυμβήτριες, προκειμένου να ασχοληθούν μ’ ένα άθλημα που ήκμασε στην πόλη μας, από τις αρχές της δεκαετίας του 1950! Σαφώς, μαζί με τα παιδιά, ταλαιπωρήθηκαν και οι οικογένειές τους, “κυνηγώντας” ελεύθερο κολυμβητήριο, από πόλη σε πόλη… τόσο σωματικά, όσο και οικονομικά! 

Το ίδιο βεβαίως συμβαίνει και με τα Μέλη του Δ.Σ. και με τους προπονητές. Παρακαλώ λοιπόν, κύριοι αρμόδιοι, θυμηθείτε ότι η αγωνιστική κολύμβηση, εδραιώθηκε στην Ξάνθη το 1954 και ο Κολυμβητικός Όμιλος, σας υπενθυμίζω, ότι είναι ο πρώτος χερσαίος Όμιλος της Πατρίδος μας! Έχω την βεβαιότητα ότι κάθε Ξανθιώτης, λάτρης ή μη, των αθλημάτων του υγρού στίβου, πρέπει να υπερηφανεύεται για ό,τι κατόρθωσε ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης, στα 68 αυτά χρόνια της ύπαρξής του!


Δεν υπάρχουν σχόλια