GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τα…”βρίσκουν” Ρωσία – Ευρώπη για το πετρέλαιο ενόψει λιμού;

Κρίσιμη έκτακτη σύνοδος κορυφής πραγματοποιείται αύριο στις Βρυξέλλες προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο για το εμπάργκο στο ρωσικό πετ...


Κρίσιμη έκτακτη σύνοδος κορυφής πραγματοποιείται αύριο στις Βρυξέλλες προκειμένου να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο αλλά και για την διαφαινόμενη επισιτιστική κρίση.

Μαραθώνιες διαβουλεύσεις Ευρωπαίων πρεσβευτών πραγματοποιήθηκαν σήμερα προκειμένου να βρεθεί λύση αναφορικά με το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μετέδωσε απευθείας από τις Βρυξέλλες, ο απεσταλμένος του MEGA, Σαράντης Μιχαλόπουλος, οι πρεσβευτές δεν κατέληξαν σε συμφωνία και θα συζητήσουν εκ νέου αύριο το πρωί.

Η Κομισιόν για την ώρα προτείνει να εξαιρεθεί από το εμπάργκο το ρωσικό πετρέλαιο που εισάγεται μέσω αγωγών και να απαγορευτεί αυτό που εισάγεται μέσω θάλασσας, κάτι που ικανοποιεί την Ουγγαρία, ωστόσο η ίδια ζητά περισσότερες εγγυήσεις.

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε πως η ευρωπαϊκή ενότητα απέναντι στις κυρώσεις της Μόσχας αρχίζει να καταρρέει.


Δεν υπάρχουν σχόλια