GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Χρυσές μπίζνες με την Αγιά Σοφιά κάνει ο “Σουλτάνος”!

  Η εταιρεία που συνδέεται με τον Ερντογάν λαμβάνει συμβόλαιο αποκατάστασης της Αγίας Σοφίας 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

 


Η εταιρεία που συνδέεται με τον Ερντογάν λαμβάνει συμβόλαιο αποκατάστασης της Αγίας Σοφίας 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μπίζνες με το παγκόσμιο ιστορικό μνημείο και λίκνο της Ορθοδοξίας, την Αγιά Σοφιά, κάνει ο νέο-σουλτάνος της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν.

Πιο αναλυτικά, μια τουρκική εταιρεία αρχιτεκτονικής που συνδέεται με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι μεταξύ των τριών εταιρειών στις οποίες έχει χορηγηθεί συμβόλαιο 23 εκατομμυρίων λιρών (1,4 εκατομμύρια δολάρια) για την αποκατάσταση του τζαμιού της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, ανέφερε το Σάββατο η εφημερίδα BirGün.

Η σύμβαση ανατέθηκε στην Hassa Architecture, της οποίας ο ιδιοκτήτης είναι γνωστός για τους δεσμούς του με τον Ερντογάν, καθώς και στις εταιρείες Iras Construction και Adamak Restoration, ανέφερε η εφημερίδα, με τις εταιρείες να αποτελούν όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων για το έργο.

Τον Ιούλιο του 2020, ο Ερντογάν υπέγραψε ένα προεδρικό διάταγμα που επέτρεπε στον ορθόδοξο χριστιανικό καθεδρικό ναό του 6ου αιώνα να λειτουργήσει ξανά ως τζαμί , μια κίνηση που έγινε αντιληπτή με διεθνή καταδίκη. Το διάταγμα ήρθε αφότου ένα τουρκικό ανώτατο δικαστήριο ανακάλεσε την επί δεκαετίες καθεστώς πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO ως μουσείου.

Χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό Α’ το 537, η κατασκευή ήταν κάποτε η μεγαλύτερη και μεγαλοπρεπέστερη εκκλησία σε όλο τον Χριστιανικό κόσμο και παραμένει στην πνευματική καρδιά του Ορθόδοξου Χριστιανισμού.

Η σύμβαση αποκατάστασης, που υπογράφηκε στις 21 Ιανουαρίου, προβλέπει ότι όλες οι εργασίες αποκατάστασης – συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου συγκροτήματος της Αγίας Σοφίας – θα ολοκληρωθούν έως τον Ιανουάριο του 2024, ανέφερε το BirGün.

Ο ιδιοκτήτης της Hassa Architecture Muharrem Hilmi Şenalp έχει γίνει πρωτοσέλιδο τα τελευταία 20 χρόνια επειδή κέρδισε μεγάλα συμβόλαια, συμπεριλαμβανομένου του τζαμιού του Πανεπιστημίου Marmara στην Κωνσταντινούπολη και του τάφου του Eyüp Sultan στη μεγαλούπολη, ανέφερε το BirGün.

Η Şenalp κέρδισε 19 διαγωνισμούς κατά τη διάρκεια της σχεδόν δύο δεκαετιών διακυβέρνησης του Ερντογάν, συνολικού ύψους άνω των 114 εκατομμυρίων λιρών (7 εκατομμύρια δολάρια), ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια