GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Formula 1: Ο Λεκλέρ κέρδισε το Γκραν Πρι της Μελβούρνης

Συναρπαστικός αγώνας με ανατρεπτικό χαρακτήρα σημειώθηκε στο «Άλμπερτ Παρκ» της Μελβούρνης. Νικητής στο Γκραν Πρι αναδείχθηκε ο Σαρλ Λεκλέρ ...


Συναρπαστικός αγώνας με ανατρεπτικό χαρακτήρα σημειώθηκε στο «Άλμπερτ Παρκ» της Μελβούρνης. Νικητής στο Γκραν Πρι αναδείχθηκε ο Σαρλ Λεκλέρ και η Ferrari.

Ο μονεγάσκος πιλότος μετέτρεψε την pole position στη δεύτερη φετινή νίκη του και τέταρτη συνολικά στην καριέρα του, προσθέτοντας 26 πόντους στην βαθμολογία του.

Παράλληλα, κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμα, έναντι των αντιπάλων του και συνδιεκδικητών του φετινού τίτλου.

Εκτός της τελικής κατάταξης ήταν ο μεγάλος του αντίπαλος και παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν.

Ο οδηγός της Red Bull Racing «κυνηγούσε» τον Λεκλέρ έως τον 39ο γύρο, όταν καπνοί από τον κινητήρα του τον ανάγκασαν σε εγκατάλειψη, που ήταν η δεύτερη σε τρεις αγώνες.

Δεύτερος ο Πέρεζ

Δεύτερος τερμάτισε ο άλλος οδηγός των «ταύρων» Σέρτζιο Πέρεζ, που στα αρχικά στάδια του αγώνα πέρασε τη Mercedes του Λούις Χάμιλτον και στα τελικά την άλλη Mercedes, του Τζορτζ Ράσελ. Ο νεαρός Βρετανός ήταν αυτός που συμπλήρωσε το βάθρο, το πρώτο του ως οδηγός της γερμανικής ομάδας, αφήνοντας τέταρτο τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1.

Για πρώτη φορά είχε και τα δύο μονοθέσιά της στους βαθμούς η McLaren που δείχνει να ανακάμπτει από το καταστροφικό ξεκίνημα στη σεζόν ενώ έβδομος ήταν ο Έστεμπαν Όκον για την Alpine και όγδοος ο Βάλτερι Μπότας για την Alfa Romeo.

Η στρατηγική με τα ελαστικά δεν ευνόησε τον Φερνάντο Αλόνσο ενώ ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ, είδε τον αγώνα του να τελειώνει στον τοίχο.



Δεν υπάρχουν σχόλια