GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κορωνοϊός: Έτσι θα κάνουμε Πάσχα – Πότε αρχίζει η αποκλιμάκωση των μέτρων

Με τα ισχύοντα μέτρα για τον κορωνοϊό και χωρίς περαιτέρω αποκλιμάκωση θα πραγματοποιηθεί ο φετινός εορτασμός του Πάσχα.


Με τα ισχύοντα μέτρα για τον κορωνοϊό και χωρίς περαιτέρω αποκλιμάκωση θα πραγματοποιηθεί ο φετινός εορτασμός του Πάσχα.
Αυτό υποστήριξε η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1.

Η αρμόδια Υφυπουργός τόνισε πως το φετινό Πάσχα σαφώς θα είναι διαφορετικό από τα δύο προηγούμενα και θα πάμε και στο χωριό, αλλά και στον επιτάφιο και την Ανάσταση, με σεβασμό όμως στα υπάρχοντα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Όσο για το πότε θα ξεκινήσει η πολυαναμενόμενη από τους πολίτες αποκλιμάκωση;

Όπως τόνισε, αυτή θα αρχίσει σταδιακά από την 1η Μαΐου και έπειτα.

Νέες δομές για ψυχικής υγείας

Η υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε, επίσης, τη δημιουργία 104 νέων δομών για παιδιά, εφήβους και ενήλικους για θέματα ψυχικής υγείας, για άτομα με αυτισμό και με άνοια.

Όπως είπε η κ. Ράπτη, κατά την περίοδο της πανδημίας προέκυψε μεγαλύτερη ανάγκη για αυτές τις δομές και για το λόγο αυτό σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό δόθηκε προτεραιότητα στην κάλυψη αυτών των αυξημένων αναγκών μέσω αυτών των δομών που τα γνωρίζουμε ως Κέντρα Ημέρας.

Η κ. Ράπτη συμπλήρωσε ότι δημιουργήθηκαν δομές για άτομα με άνοια και σε δημόσια νοσοκομεία, ενώ σε ότι αφορά τοις νέες δομές η χρηματοδότηση τους είναι εξασφαλισμένη από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια