GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουρκία: Έντονη αντίδραση για την ανακοίνωση Μπάιντεν στην επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων

  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε την έκφραση «Γενοκτονία των Αρμενίων» για τα γεγονότα του 1915 στη σημερινή (χθες Κυριακή) γ...

 


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε την έκφραση «Γενοκτονία των Αρμενίων» για τα γεγονότα του 1915 στη σημερινή (χθες Κυριακή) γραπτή του δήλωση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Τουρκίας, γράφει η τουρκική ιστοσελίδα milliyet.com.tr.
«Από τις μεγαλύτερες φρικαλεότητες»

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε αυτά τα γεγονότα ως «μία από τις μεγαλύτερες μαζικές φρικαλεότητες του 20ού αιώνα» προσθέτει η τουρκική ιστοσελίδα και συνεχίζει:

«Τιμούμε τη μνήμη του ενάμιση εκατομμυρίου Αρμενίων που εκτοπίστηκαν σφαγιάστηκαν ή οδηγήθηκαν στον θάνατο και θρηνούμε για την τραγική απώλεια τόσων πολλών ζωών» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που χρησιμοποίησε τον όρο «γενοκτονία» μετά τον Ρόναλντ Ρίγκαν, ο οποίος χρησιμοποίησε την ίδια λέξη στη δήλωσή του το 1981.

Και ταδύο σώματα του Κογκρέσου των ΗΠΑ είχαν εγκρίνει ψηφίσματα το 2019 που περιγράφουν τα γεγονότα του 1915 ως «γενοκτονία».

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η αναγνώριση των γεγονότων του 1915 ως γενοκτονίας δεν θα έχει καμία νομική κύρωση για την Τουρκία, αφού η γενοκτονία εντάχθηκε στο διεθνές δίκαιο το 1946 (δηλαδή, πολύ αργότερα από την εποχή που διαπράχθηκε).

Δεν υπάρχουν σχόλια