GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τι να τρως για να σου ανέβει η διάθεση μετά την εγκυμοσύνη

  Δεν είναι ασυνήθιστο να νιώθετε πεσμένη τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό. Προσπαθείτε να επανέλθετε σωματικά από τη γέννα, αντιμετωπίζ...

 


Δεν είναι ασυνήθιστο να νιώθετε πεσμένη τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό. Προσπαθείτε να επανέλθετε σωματικά από τη γέννα, αντιμετωπίζετε τις ορμονικές αλλαγές και προσαρμόζεστε στη νέα ζωή με το μωρό σας. Όλα αυτά σας κάνουν να νιώθετε κουρασμένη, αγχωμένη και γκρινιάρα.
Το να τρώτε υγιεινά και ισορροπημένα θα έπρεπε να είναι στην πρώτη θέση της λίστας σας με αυτά που έχετε να κάνετε, ώστε να έχετε κάθε μέρα ενέργεια.

Φάτε αρκετά Ω3 λιπαρά οξέα. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα Ω3- που βρίσκετε στα ψάρια και σε κάποιους ξηρούς καρπούς-, είναι απαραίτητα σε μία υγιεινή διατροφή. Βοηθούν στην κανονική λειτουργία του σώματος και δρουν ενάντια στα καρδιακά νοσήματα. Το Ινστιτούτο Ιατρικής προτείνει στις γυναίκες να καταναλώνουν 1,1 γραμμάρια καθημερινά. Οι γυναίκες που θηλάζουν μπορούν να τρώνε 1,3 γραμμάρια. Αναλογικά, οι επιλογές είναι 1 κουταλιά της σούπας καρυδέλαιο ή λίγα καρύδια ή 1 γραμμάτια λευκό τόνο ή 1 γραμμάριο σολομού ή ρέγκα. Επίσης, 2 αυγά αναλογούν με τη μισή ποσότητα που προτείνεται για καθημερινά Ω3. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του ψαριού, μπορείτε να πάρετε Ω3 συμπληρώματα που έχουν παρασκευαστεί από ιχθυέλαιο.

Μην ξεχνάτε την πρωτεΐνη. Οι μικρές καθημερινές ποσότητες βοηθούν στο να διατηρείτε σταθερά τα επίπεδα της διάθεσης αλλά και των σακχάρων του αίματος. Μπορεί να παραχθεί σεροτονίνη αν καταναλώνετε γαλακτοκομικά, πουλερικά, κρέας και ψάρι. Το πόσο χρειάζεστε, εξαρτάται από το βάρος σας και από το αν θηλάζετε. Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα είναι τα 2 ποτήρια γάλα ή σόγιας, 2 μεγάλα αυγά,1 φλιτζάνι τυρί κότατζ ή άπαχο γιαούρτι και 1 φλιτζάνι φακές.

Να πίνετε πολλά υγρά. Η κούραση και το άγχος είναι συμπτώματα ελαφριάς αφυδάτωσης. Να πίνετε πολύ νερό και ντεκαφεινέ (αντί για καφέ) ειδικά εάν θηλάζετε. Κάντε το ακόμα κι αν δεν διψάτε, έχοντας πάντα δίπλα σας ένα μπουκαλάκι νερό.

Επιλέξτε τη μαύρη σοκολάτα αν λαχταράτε κάτι γλυκό. Αν χρειάζεστε οπωσδήποτε κάτι με ζάχαρη, προτιμήστε τη σοκολάτα. Αυτή που έχει περιεκτικότητα 70% κακάο αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο και να βελτιώσει τη διάθεσης. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει την έκκριση ενδορφίνων.

Μην ξεχνάτε τις βιταμίνες. Αν και οι βιταμίνες δεν κάνουν την ίδια δουλειά με τα φρούτα και τα λαχανικά, δεν είναι τόσο εύκολο να καλύψετε όλες τις διατροφικές ανάγκες το πρώτο διάστημα μετά τον τοκετό. Συνεχίστε λοιπόν να παίρνετε τις προγεννητικές βιταμίνες και μετά. Περιέχουν μπόλικο σίδηρο και σας χαρίζουν την απαραίτητη ενέργεια.

Δώστε προσοχή στην όρεξή σας. Αν νιώθετε σπάνια πεινασμένη και τρώτε με το ζόρι, αυτό μπορεί να είναι σύμπτωμα επιλόχειου κατάθλιψης. Το σώμα σας χρειάζεται ισορροπημένα γεύματα για να κρατά σταθερά τα επίπεδα σακχάρων.

Πηγή: imommy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια