GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης: Παρατείνεται η ισχύς – Στους 9 και 6 μήνες αντίστοιχα η διάρκεια τους

  Άλλαξε η διάρκεια ισχύος για πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης, σύμφωνα με νέα ΚΥΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς η διάρκεια τους π...

 


Άλλαξε η διάρκεια ισχύος για πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης, σύμφωνα με νέα ΚΥΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς η διάρκεια τους πήρε παράταση. Έτσι, με βάση τα νέα μέτρα, η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι στους 9 μήνες και του πιστοποιητικού νόσησης στους 7 μήνες.

Σημειώνεται, ότι με βάση την ΚΥΑ, πλήρως εμβολιασμένοι έναντι του κορονοϊού θεωρούνται:

α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και β) όσοι έχουν εμβολιαστεί για κορονοϊό COVID-19 με την πρώτη δόση του εμβολίου των δύο (2) δόσεων, κατόπιν νοσούν από κορονοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα.

Επίσης, για τα πιστοποιητικά νόσησης η ΚΥΑ αναφέρει πως εκδίδονται:

α) Κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορονοϊό COVID-19, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο,

β) Ειδικώς για τους πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2, και κατόπιν θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού COVID-19 (rapid test).

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στο ΣΚΑΪ στις 1/4 είχε προαναγγείλει πως θα έρθουν αλλαγές στα πιστοποιητικά, αφού η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο αποκλιμάκωσης, προκειμένου όσο πλησιάζει το καλοκαίρι η χώρα να βρίσκεται πιο κοντά στην κανονικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια