GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Για 7η χρονιά, 2 έως 7 Μαΐου στην Ξάνθη… «Μουσικά σταυροδρόμια, όταν το σύγχρονο αγκαλιάζει το παραδοσιακό»

  Ηλίας Ασκαρίδης: «Η πόλη της Ξάνθης θα γεμίσει με μουσική. Ετοιμαστείτε όλοι να αγκαλιάσετε και να στηρίξετε τα παιδιά μας…»

 


Ηλίας Ασκαρίδης:

«Η πόλη της Ξάνθης θα γεμίσει με μουσική. Ετοιμαστείτε όλοι να αγκαλιάσετε και να στηρίξετε τα παιδιά μας…»

Για 7η χρονιά, μουσικά σχολεία από όλη την Ελλάδα δίνουν μουσικό «παρών» στη γενέτειρα του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μάνου Χατζιδάκι, από τις 2 έως τις 7 Μαΐου 2022.

Η πρώτη συνάντηση των εθελοντών που θα συνδράμουν στη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Απριλίου στις έξι και μισή το απόγευμα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.

«Η πόλη της Ξάνθης θα γεμίσει με μουσική. Ετοιμαστείτε όλοι να αγκαλιάσετε και να στηρίξετε τα παιδιά μας…» αναφέρει, σχετικά με το θέμα, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, κύριος Ηλίας Ασκαρίδης.


Πρόκειται για τη συνέχεια του Φεστιβάλ “Μάνος Χατζιδάκις” που εγκαινιάστηκε το 1995, προς τιμή του μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη.

Να σημειωθεί ότι, το 2014 ήταν η πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε το διεθνές Φεστιβάλ “Ξάνθη, Πόλις Ονείρων”, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικά ιδρύματα που έχουν σχέση με την τέχνη και τον πολιτισμό. 

Το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης είχε ένα όραμα. Το όραμα αυτό αγκαλιάστηκε από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και από τον Δήμο Ξάνθης και την Περιφέρεια, αλλά και από θεσμούς που μπορούσαν να συνεισφέρουν είτε ηθικά είτε υλικά. Κυρίως όμως αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία. Με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων, δημιουργήθηκε ένα πυκνό δίκτυο εθελοντών και χορηγών, ανθρώπων της γενέθλιας πόλης του Μάνου Χατζιδάκι, που εμπνεύστηκαν και δούλεψαν άοκνα για την επιτυχία του θεσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια