GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αποκάλυψη MEGA: Βομβαρδιστικά Β-52 πέταξαν πάνω από την Ελλάδα!

Οι ΗΠΑ έστειλαν στην Βουλγαρία και στη Μαύρη Θάλασσα, περνώντας και από τον ελληνικό εναέριο χώρο, το μεγαλύτερο μη επανδρωμένο κατασκοπευτι...


Οι ΗΠΑ έστειλαν στην Βουλγαρία και στη Μαύρη Θάλασσα, περνώντας και από τον ελληνικό εναέριο χώρο, το μεγαλύτερο μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος, που διαθέτουν.

Σήμερα (7/3) προχώρησαν στην επόμενη κίνηση και έστειλαν δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-52, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν και πυρηνικά, τα οποία έφτασαν μια ανάσα από τα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ όπως αποκαλύπτει το MEGA εισήλθαν και στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Απογειώθηκαν σήμερα από τη βάση τους στη Βρετανία δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-52.

Αφού πέταξαν πάνω από την Ευρώπη, έφτασαν απάνω από τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας.

Στη συνέχεια κατέβηκαν νοτιότερα, στην Βουλγαρία, όπου πέταξαν σε ύψος 8.000 μέτρων, ώστε να είναι ορατά από τα ρωσικά ραντάρ.

Επειτα μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο, όπου συναντήθηκαν με δύο ελληνικά μαχητικά, που απογειώθηκαν από τη βάση της Αγχιάλου και κατευθύνθηκαν δυτικά, περνώντας από τα Ιωάννινα και την Κέρκυρα.

Τόσο η πτήση του μη επανδρωμένου κατασκοπικού αεροσκάφους, όσο και οι πτήσεις των Β-52 δείχνουν πως ο ελληνικός χώρος είναι ενταγμένος στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Σχεδιάστηκαν να…

Τα B-52 αν και σχεδιάστηκαν για πυρηνική κρούση, ποτέ δεν υλοποίησαν αυτήν την αποστολή, αντίθετα χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται ακόμα κατά κόρον για μαζικό βομβαρδισμό με συμβατικές βόμβες, από τον πόλεμο στο Βιετνάμ μέχρι όλες τις πρόσφατες πολεμικές αναμετρήσεις που συμμετείχαν οι ΗΠΑ.

Τα B-52 μπορούν να μεταφέρουν πυραύλους Harpoon κατά πλοίων, να στρώσουν ναρκοπέδια στη θάλασσα και να παρέχουν εγγύς αεροπορική υποστήριξη στα στρατεύματα στο έδαφος με τη χρήση κατευθυνόμενων πυρομαχικών.

Από τα αρχικά 102 B-52H που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1961 και 1962, τα 76 πετούν ακόμα με τη Διοίκηση Παγκόσμιας Επίθεσης της αμερικανικής Αεροπορίας στην οποία υπάγονται.

Χρησιμοποιούνται τακτικά για επιχειρήσεις, όχι μόνο σε πόλεμους, που συμμετέχουν οι ΗΠΑ, αλλά απλώς για να «στείλουν μήνυμα» κατά περίπτωση, όπως πριν λίγους μήνες, όπου δύο Β-52 από τη νήσο Γκουάμ έφτασαν στη Νότια Σινική Θάλασσα σε επίδειξη δύναμης για τις κινεζικές εδαφικές διεκδικήσεις στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια