GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Βόμβα» Πέτσα: Οι τιμές προεξοφλούν ακόμα και διακοπή φυσικού αερίου»

Τις τρομακτικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία επεσήμανε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ.


Τις τρομακτικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία επεσήμανε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών βρέθηκε στον ΣΚΑΙ και σε κάποια φάση, η κουβέντα πήγε στις μεγάλες ανατιμήσεις που υπάρχουν σε προϊόντα που είναι αναγκαία για τις οικογένειες τις χώρες.

Εκεί λοιπόν έριξε την ευθύνη στην ρωσική εισβολή, όταν του επισημάνθηκε πως οι αυξήσεις στις τιμές έχουν ξεκινήσει πριν την απόφαση του Βλάντιμιρ Πούτιν και στη συνέχεια η κουβέντα πήγε στο ρεύμα και στην θέρμανση.

«Αυτή τη στιγμή οι αγορές προεξοφλούν, αν δει κανείς τις τιμές του μέλλοντος, ακόμα και διαταραχές τροφοδοσίας. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Με σοβαρότητα να αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους προβλήματα. Να έχουμε υπομονή για το ζήτημα αυτό. Οι τιμές προεξοφλούν διακοπή τροφοδοσίας στο φυσικό αέριο και σε άλλα. Εμείς σαν κυβέρνηση θα στηρίζουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Όλοι να γνωρίζουμε πως αν έχουμε έναν πόλεμο τέτοιας κλίμακας πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο».

Στην ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα να έχουμε θέμα επάρκειας, απάντησε: «Εμείς έχουμε κάνει τα πάντα τα τελευταία χρόνια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ώστε το ενεργειακό ισοζύγιο της Ελλάδας να έχει επαρκής διαφοροποίηση», ενώ λίγο αργότερα τόνισε: «Κανείς δεν πρέπει να έχει την ψευδαισθηση πως αν υπάρξει διακοπή του φυσικού αερίου από την Ρωσία προς την Ευρώπη, πως δεν θα υπάρξουν αναταραχές. Για τους επόμενους μήνες δεν φαίνεται να έχουμε τέτοιο πρόβλημα λόγω της διαφοροποίησης του ισοζυγίου, αλλά όταν έχουμε έναν πόλεμο με ανεξέλεγκτες καταστάσεις δεν πρέπει να λέμε μόνο πόσο είναι η τιμή στην αντλία της βενζίνης. Υπάρχει γεωπολιτικό πρόβλημα με αναταράξεις φοβερές».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια