GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ανησυχία στους αρτοποιούς του Εβρου για τα αποθέματα σταριού, λόγω πολέμου!

Τους φόβους του ότι δεν θα υπάρξουν αποθέματα σταριού στους μύλους της χώρας  μετά τα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία, με ό,τι αυτό συνεπάγ...


Τους φόβους του ότι δεν θα υπάρξουν αποθέματα σταριού στους μύλους της χώρας  μετά τα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται,
εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Έβρου Κώστας Κεβρεκίδης.

Αυτό θα έχει σαν επίπτωση -όπως τόνισε- στην αύξηση της τιμής στο αλεύρι, κάτι που αβίαστα θα οδηγήσει στην απόφαση των αρτοποιών να αυξήσουν την τιμή στο ψωμί.

«Έχω ζητήσει από  τους συναδέλφους στο νομό να κάνουν υπομονή για ένα με δυο μήνες μέχρι να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα» τόνισε, για να προσθέσει ότι «είναι πολύ δύσκολο ένας αρτοποιός να μπορέσει να κρατήσει τις τιμές σταθερές γι’ αυτό κάποια στιγμή θα αναγκασθούμε να το κάνουμε».

Ήδη σύμφωνα με τον κ. Κεβρεκίδη η κατάσταση στα αρτοποιεία του Έβρου είναι δραματική. «Βάζουμε προσωπική δουλειά δουλεύουν 3 με 4 μέλη από την οικογένεια και δεν καταφέρνουμε να βγάλουμε 1 με 2 μεροκάματα. Είναι πολύ δύσκολο να κρατήσουμε με αξιοπρέπεια τους φούρνους μας».

«Σήμερα, υπάρχει αύξηση στην τιμή του αλευριού κατά 70% σε σχέση με πριν από 6 μήνες και αύξηση στην τιμή του ρεύματος κατά 100% αλλά και του πετρελαίου. Σε επισκέψεις τους στην Αθήνα, τους παραπέμπουν στο φυσικό αέριο, κάτι που δεν υπάρχει ακόμη στον Έβρο, ενώ δεν γίνεται καν λόγος για επιδότηση στο πετρέλαιο, το οποίο χρησιμοποιούν σήμερα  όλοι οι φούρνοι του νομού».

Ήδη, όπως τόνισε 2 φούρνοι στην Αλεξανδρούπολη έχουν κλείσει και άλλοι 4 οδεύουν για κλείσιμο, χωρίς να βρίσκουν αγοραστές, επειδή είναι πολλοί οι παράγοντες, που δεν συμφέρει να τους αγοράσουν.

«Αυτή τη στιγμή κλείνουν οι μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος των πολυεθνικών» τονίζει ο κ. Κεβρεκίδης «γι’ αυτό και ανεβαίνουν οι τιμές και η ανεργία δεν πέφτει».

Με το απόθεμα των μύλων σε στάρι και άλευρα να διαρκεί 2 με 3 μήνες, με τις ήδη αυξημένες τιμές στην ενέργεια που καταναλώνουν οι φούρνοι του νομού, “παγώνουν” την τιμή του ψωμιού για ένα το πολύ δυο μήνες. Όσο για την τιμή της λαγάνας ενόψει της Καθαρής Δευτέρας, ο κ. Κεβρεκίδης σπεύδει να διευκρινίσει ότι αυτή είναι αδιατίμητη, ανάλογα με τα έξοδα που έχει ο κάθε αρτοποιός. Φαίνεται όμως πως θα κρατηθεί στα περσινά δεδομένα.

Πηγη: ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια