GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αλλαγή Ώρας 2022: Πότε βάζουμε μια ώρα μπροστά τα ρολόγια μας;

  Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αλλαγή της ώρας σε θερινή, καθώς την Κυριακή (28/3) θα γυρίσουμε μια ώρα μπροστά τα ρολόγια μας.

 


Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αλλαγή της ώρας σε θερινή, καθώς την Κυριακή (28/3) θα γυρίσουμε μια ώρα μπροστά τα ρολόγια μας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/1/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα.

Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 σε 04:00.

Όπως είναι γνωστό, το μέτρο της αλλαγής της ώρας έχει ως βασικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις, κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας, εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας, εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

Τη δεκαετία του 1970, υπό την επήρεια της πετρελαϊκής κρίσης, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούσαν να εκμεταλλευθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φως της ημέρας και, από το 1996, ισχύει μία ενιαία, πανευρωπαϊκή ρύθμιση, κατά την οποία την Άνοιξη γυρίζουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά, ενώ το Φθινόπωρο τα επαναφέρουμε μία ώρα πίσω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια