GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


O ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ «ΦΤΥΝΕΙ» ΤΟΝ ΜΕΤΕ! Θα είναι παρών στην εκδήλωση της Ξάνθης για το Μνημείο των Εβραίων...!

  ΗΧΗΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΑ!

 


ΗΧΗΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΑ!

*Tην Κυριακή τα αποκαλυπτήρια για το μνημείο των Εβραίων της Ξάνθης με πολλές επισημότητες και μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από γιγαντο-οθόνη!

-ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΗ ΓΛΑΥΚΗ Ο ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΣ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ!

*Κατάρα στο Ισραήλ! Διότι αυτούς τους έκαναν σαπούνια οι Γερμανοί, αλλά ο Χίτλερ,  βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μία μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους!!

Ο Δήμος Ξάνθης, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και το ΠΑΚΕΘΡΑ, διοργανώνουν εκδήλωση αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Ολοκαυτώματος που έχει ανεγερθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, στη μνήμη των 526 Εβραίων της Ξάνθης, οι οποίοι εκτοπίστηκαν και θανατώθηκαν βάναυσα στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης.

Τα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου, που εντάσσονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ελληνικής Προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για η Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA), θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022, στις 12:30, παρουσία υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης, πρέσβεων ξένων χωρών και επισήμων.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των ισχυουσών διατάξεων της υγειονομικής προστασίας.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Ξάνθη, 20.2.2022 – Πλατεία Ελευθερίας

  • 12:30  Έναρξη Τελετής Αποκαλυπτηρίων Μνημείου Ολοκαυτώματος
  • 12:40  Επιμνημόσυνη Δέηση από τον Ραββίνο Θεσσαλονίκης
  • 12:50  Προσφωνήσεις Επισήμων
  • 13:10  Κεντρικές Ομιλίες:
  • -Βασίλης Ριτζαλέος: Η Ιστορία και το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ξάνθης
  • -Βασίλης Αϊβαλιώτης: Δράσεις της πόλης της Ξάνθης και του ΠΑΚΕΘΡΑ για την ανάδειξη της εβραϊκής μνήμης
  • 13:30 Αποκαλυπτήρια Μνημείου

Τήρηση ενός λεπτού σιγής

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης

  • 13:35 Κατάθεση Στεφάνων
  • 13:45 Μουσικό Πρόγραμμα από τη σοπράνο Μαριάντζελα Χατζησταματίου και τη Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης
  • 14:15 Λήξη εκδήλωσης

ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην εκδήλωση του Μνημείου προσκλήθηκαν και θα είναι παρόντες οι παρακάτω επίσημοι:

Ο Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής και ο Γερμανός Πρόξενος Θεσσαλονίκης που προσκλήθηκαν από τον Δήμαρχο Τσέπελη, η πρέσβειρα του Ισραήλ που προσκάλεσε και θα είναι στη Ξάνθη το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ), ενώ σε γιγαντοοθόνη που θα στηθεί στην εκδήλωση, θα ακουστεί χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του Ευρωπαϊκού Επιτρόπουλου Σχοινά.


Προσκλήθηκαν επίσης στην εκδήλωση από το Κ.Ι.Σ Ελλάδος οι απόγονοι των παλιών Εβραϊκών οικογενειών  Μπράουνστον και Λίτση που βρίσκονται στην Αμερική και θα στείλουν χαιρετισμό. Ωστόσο δεν αποκλείεται η οικογένεια Λίτση να στείλει εκπρόσωπο.

Για μας σημαντική θα  είναι η παρουσία στην εκδήλωση του Τούρκου Πρόξενου Κομοτηνής, τον οποίο προσκάλεσε ο Δήμαρχος Τσέπελης, που με τον τρόπο αυτό κυριολεκτικά.... «φτύνει» και αποδοκιμάζει επίσημα τον «Ψευτομουφτή Ξάνθης» Αμέτ Μετέ, που χαρακτήριζε ΚΑΤΑΡΑ το Ισραήλ και δήλωνε θαυμαστής του... Χίτλερ που δεν τους έκανε... σαπούνια!!!

Υπενθυμίζω μάλιστα ότι μετά την δημοσιοποίηση εκείνων των ύβρειων, είχε καταδικαστεί και σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών για να ζητήσει ωστόσο στη συνέχεια... συγνώμη!

  • ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΜΕΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΛΑΥΚΗ
  • ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΙΣ 26/04/2018


Η κατηγορία την περίοδο εκείνη (26/4/2018) εδράζεται σε αντισημιτικές δηλώσεις που είχε κάνει στις 3 Αυγούστου 2014, στο χωριό Γλαύκη του νομού Ξάνθης συμμετέχοντας σε εκδήλωση (ονομάζεται Kermes και έγινε για φιλανθρωπικούς λόγους) που είχε πραγματοποιηθεί με σκοπό τη συγκέντρωση βοήθειας για τους Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας έπειτα από την επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς, το 2014. 

Στην συγκέντρωση εκείνη ο «αγγελιοφόρος» του ΜΙΣΟΥΣ στην περιοχή μας ΑΜΕΤ ΜΕΤΕ, ανέφερε τα παρακάτω:

"Ως Συμβουλευτική Επιτροπή, κάναμε μια συγκέντρωση στην Ξάνθη και αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε βοήθεια για τους αδελφούς μας στη Γάζα. Εμείς ήδη τελέσαμε μνημόσυνο και προσευχές εδώ στη Δυτική Θράκη για τα αδέλφια μας εκεί.

Εμείς», εμφανιζόταν να λέει ο ψευτομουφτής, «χωρίς να ενοχλήσουμε κανέναν και εντελώς δημοκρατικά, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τα αδέλφια μας στη Γάζα που υποφέρουν εξαιτίας του Ισραήλ.

Κατάρα στο Ισραήλ! Διότι αυτούς τους έκαναν σαπούνια οι Γερμανοί, αλλά ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μία μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους.

 Η κατάρα μας σ’ αυτούς τώρα και οι προσευχές μας στους αδελφούς μας" κατέληγε στο κήρυγμα μίσους του ο Αχμέτ Μετέ.

Βέβαια ο Αχμέτ Μετέ προσπάθησε να αναδιπλωθεί, ζητώντας δημόσια συγνώμη. Αυτό όμως δεν θα γινόταν αν δεν είχε προηγηθεί η ανακοίνωση – καταπέλτης του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ) Ελλάδος.

-Η παρουσία λοιπόν του Τούρκου Πρόξενου Κομοτηνής στην εκδήλωση της Κυριακής και μάλιστα με πρόσκληση του Δήμαρχου Τσέπελη, δείχνει την ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ του "Ψευτομουφτή" Ξάνθης Αμέτ Μετε....! Ο οποίος παρά τα πλούτη και τα λεφτά που "έκανε", απόμεινε πλέον μόνος με το....ΜΙΣΟΣ του!!! Δυστυχώς για τον ίδιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια