GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η ΑΛΗΘΕΙΑ για το στρατόπεδο Αναλογίδη στη Σταυρούπολη Ξάνθης. Ποιός ο ιδιοκτήτης του, ποια τα κριτήρια "παραχώρησης"...!

Δήλωση Γιάννη Τσεγγελίδη για Τσέπελη για κοινή (!) υποδομή... ΑΜΕΑ και κακοποιημένων γυναικών στη Σταυρούπολη! Αυτά, δεν είναι σοβαρά πράγματα!


Δήλωση Γιάννη Τσεγγελίδη για Τσέπελη για κοινή (!) υποδομή... ΑΜΕΑ και κακοποιημένων γυναικών στη Σταυρούπολη! Αυτά, δεν είναι σοβαρά πράγματα!

-«Αναμασημένη τροφή...» με εισηγήτρια την Χατζογλίδου που την ίδια πρόταση (για μια όμως δομή...), είχε καταθέσει και επί Δημαρχόπουλου - Κυριάκου Παπαδόπουλου! 

-Δυο δομές ακόμη και σε διαφορετικά κτίρια, δεν μπορούν να γίνουν στον ίδιο χώρο! Απλά πράγματα... Ούτε αυτό δεν γνωρίζει η εκ Σταυρουπόλεως ειδική σύμβουλος των .. εκάστοτε Δημάρχων!; Που "επιβίωσε" εκ νέου μετά την σύγκρουσή της με τον Φανουράκη για την γνωστή εταιρεία Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Καβάλας που προσέφυγε κατά του Δήμου Ξάνθης;!!!


Με τη φράση, "αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα...", σχολίασε στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv ο πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης Γιάννης Τσεγγελίδης
την επίσκεψη του Δήμαρχου Τσέπελη με τον αντιδήμαρχο  Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ζερενίδη στον Υπουργό αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας κ.Χαρδαλιά για την παραχώρηση του Στρατοπέδου Αναλογίδη στη Σταυρούπολη, για... υποδομές για τα παιδιά ΑΜΕΑ  και παράλληλα όμως και για υποδομές για  τις... κακοποιημένες γυναίκες και μάλιστα με αντάλλαγμα την επί χρόνια... προσφορά (!)  του Δήμου Ξάνθης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!!!

Ο πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης απέφυγε να αναφερφθεί βέβαια στο παρελθόν αλλά και στην νυν ειδική σύμβουλο του Δήμαρχου Τσέπελη και πρώην του Δημαρχόπουλου Δέσποινα  Χατζογλίδου καθώς επί των ημερών του, υπήρχε πράγματι πρόταση για Κέντρο προστασίας των παιδιών ΑΜΕΑ στα Κομνηνά που ωστόσο δεν ευδοκίμησε, στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση πίσω από την συγκεκριμένη πρόταση (δυο δομές στον... ίδιο χώρο!!), είναι η εκ Σταυρουπόλεως ειδικής σύμβουλος τριών πρώην και νυν δημάρχων!!!

Η Δέσποινα Χατζογλίδου δηλαδή -μετά την προσωπική σύγκρουσή της με τον Φανουράκη σε σχέση με στενό της συνεργάτη από την Καβάλα που έκανε και εξώδικο-αγωγή στο Δήμο Ξάνθης για συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα- αφού "επιβίωσε", στην ουσία δεν έκανε τίποτε άλλο, από τον καταθέσει την ίδια πρόταση για το Στρατόπεδο Αναλογίδη, με τη διαφορά ότι "πρόσθεσε και δεύτερη δομή στην... πρώτη που είχε καταθέσει και επί Δημαρχόπουλου - Κυριάκου Παπαδόπουλου, όπου όπως είναι γνωστό, τύγχανε της απόλυτης προστασίας του πρώην αντιδήμαρχου Οικονομικών!!!

Μόνο που οι...δυο διαφορετικές δομές στον ίδιο χώρο ακόμη και σε διαφορετικά κτίρια, δεν είναι δυνατόν να συνυπάρχουν και απλά η όλη ιστορία ήταν για μια ακόμη φορά εξελίχθηκε σε μια "μπαρούφα" του στυλ, του νά 'χαμε να λέγαμε..! Κι άντε ο Δήμαρχος Τσέπελης με την παιδεία και τις γνώσεις που έχει, αυτό μπορεί, αυτό κάνει...


Η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου κ.Χατζογλίδου, δεν γνωρίζει ούτε αυτό το απλό πράγμα; Ότι ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ δομές δεν μπορούν να λειτουργήσουν στον ίδιο χώρο;;;!!!

Όπως και το περίφημο φυσικά Τουριστικό τραινάκι, για το οποίο υπάρχει και σχετική ερώτηση της Ελληνικής Λύσης εδώ και πολύ καιρό και απλά επιχείρησαν με τον τρόπο αυτό οι τρεις δήμαρχοι Παρανεστίου, Ξάνθης και Δράμας να δικαιλογήγουν τα...γεύματα εργασίας τους;;!

Και με ποιο απλά λόγια, η μία μπαρούφα πίσω από την άλλη για να "δικαιολογηθεί" το εκτός έδρας 2ήμερο του Δημάρχου Τσέπελη και του αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ζερενίδη (με διανυκτέρευση και έξοδα του Δήμου Ξάνθης φυσικά...), όπου ο αντικειμενικός στόχος φυσικά ήταν πως θα μπορέσει ο Δήμαρχος Τσέπελης να κάνει την ΑΝΑΠΛΑΣΗ του γνωστού  3όροφου  ΑΚΙΝΗΤΟΥ που διαθέτει στην πλατεία Αντίκα με επιδότηση 80%. Δηλαδή στην ουσία να το... αναπλάσει ΤΖΑΜΠΑ!!!  Και για τις προσωπικές του μπίζνες πήρε μαζί του τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ζερενίδη!! Δηλαδή πληρώνει ο Δήμος Ξάνθης, για να μπορεί πλέον με την ιδιότητα του Δημάρχου, να προλάβει την υλοποίηση των... υψηλών επιχειρηματικών του στόχων!!! Και γι' αυτό συνάντησαν και την Υπουργό Πολιτισμού κ.Μενδώνη, την οποία φυσικά  ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ για την ουσία του πράγματος!!!

Αλλά και την πλήρη αλλοίωση της εισόδου της Π. Παλιάς πόλης με την... ΚΑΤΑΛΗΨΗ ακόμη και των πεζοδρομίων του έτερου ακινήτου που διαθέτει, το γνωστό ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ!!!

Όλη του η προσπάθεια δηλαδή του 2ήμερου ταξιδιού Τσέπελη - Γ. Ζερενίδη στην Αθήνα, ΜΕ ΕΞΟΔΑ του Δήμου Ξάνθης, έγινε αποκλειστικά και μόνο για τις... μπίζνες του Δημάρχου και πρωτίστως το γνωστό 3όροφο!!!  Μόνο που γραμματέας του Δήμου Ξάνθης Σοφία  Ψωμά αθέλητα τους... "ξεδόντιασε" με το δελτίο τύπου που συνέταξε και στο οποίο "προστέθηκαν" και οι επισκέψεις στον Πρόεδρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και στον Χαρδαλιά, προκειμένου να πέσει "στάχτη στα μάτια των πολιτών..."!

(σ.σ. Όπως πριν 2-3 μήνες το νέο... ΦΥΣΙΣ που ήθελε να δημιουργήσει στο πρώην εργοστάσιο Ζάχαρης για την αξιοποίηση των παλιών χωραφιών του...!).


ΤΡΕΧΕΙ  Ο ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΚΙ ΟΤΙ... ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ... ΝΕΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΟΥ, ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ... ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ!

Το μετά από μήνες λοιπόν 2ήμερο ταξίδι του Δήμαρχου Τσέπελη με τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Ζερενίδη, στην ουσία είχε ως αντικείμενο, το πως θα μπορέσει προλαβαίνοντας τις επόμενες εθνικές εκλογές -και την γενική αναμπουμπούλα...- την υλοποίηση των νέων ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ του σχεδίων!!!

Κι εκεί αποκλειστικά εστίασε φυσικά και το προσωπικό του ενδιαφέρον με τις επαφές που είχε, αφού μετά τα... fake news που διέδιδε την Πρωτοχρονιά στην βασιλόπιτα της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης για δημοτικές εκλογές το...2025 (!), τώρα τρέχει στα Υπουργεία κι ότι "προλάβει"....φοβούμενος πρόωρες Εθνικές εκλογές αλλά και το "Βατερλό" που τον περιμένει στη συνέχεια, καθώς έχει ήδη χάσει τους... μισούς υποστηριχτές του !25% που είχε πάρει την πρώτη Κυριακή στις εκλογές του 2019 υπάρχουν κι ένα σωρό δικαστικές υποθέσεις που "τρέχουν" σε βάρος του...!!

Στην δε περίπτωση του Στρατοπέδου Αναλογίδη, υπάρχει κι άλλο παρασκήνιο, αφού στην ουσία αυτά που εισηγήθηκε  η Χατζογλίδου, προσπάθησε να περάσει η ίδια  και επί Δημαρχίας Δημαρχόπουλου! (σ.σ. Ακριβώς τα ίδια πράγματα...).

Με την διαφορά ότι τότε, "ζητούσε ο Δήμος το Στρατόπεδο της Σταυρούπολης, μόνο για υποδομή για τα παιδιά των ΑΜΕΑ...ενώ τώρα πρόσθεσε και την υποδομή των... κακοποιημένων γυναικών"!!! Εν γνώσει φυσικά της Χατζογλίδου ότι "δυο διαφορετικές δομές δεν μπορούν να λειτουργήσουν στον ίδιο χώρο, ακόμη και σε... διαφορετικά κτίρια"

Κάτι που ο πρώην Δήμαρχος  Σταυρούπολης Γιάννης Τσεγγελίδης μάλιστα, έδωσε την χαριστική βολή, με μια απλή φράση.... αναφερόμενος στο "δίδυμο" Τσέπελη-Γ. Ζερενίδη και στην "κτυπτόμενη" από πίσω τους ειδικό σύμβουλο της Σταυρούπολης...!

-Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα...!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΝΑΛΟΓΙΔΗ  ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ -ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ!


Σε επικοινωνία που είχαμε με στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μας ξεκαθάρισαν ότι το στρατόπεδο ΑΝΑΓΟΓΙΔΗ στην Σταυρούπολη δεν είναι περιουσία του υπουργείου αλλά του ταμείου εθνικής άμυνας , δηλαδή των αποστράτων και των ενεργεία στελεχών και ο Ν.4407 του 2016 καθορίζει τα κριτήρια και  πως μπορεί να παραχωρηθεί μέχρι 99 έτη! 

Η ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. που τα διαχειρίζεται αποτελεί υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία λειτουργεί ως οργανωτική μονάδα επιπέδου Διεύθυνσης και υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Αποστολή της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. είναι η αξιοποίηση των ακινήτων ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.). Η ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. επιλέγει τα ακίνητα, των οποίων η αξιοποίηση θα διενεργείται αποκλειστικά με εκμίσθωση κατόπιν χρηματικής ή άλλης αντιπαροχής απομιμητής σε χρήμα. Οι συμβάσεις που συνάπτονται περιλαμβάνουν υποχρεωτικά ρήτρα αναπροσαρμογής του ύψους της αντιπαροχής ανά πενταετία, τουλάχιστον στο ύψος του δείκτη τιμών καταναλωτή. Οι δήμοι μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, υποβάλλουν πλήρες βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο και οικονομοτεχνική μελέτη με σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Η συμφωνηθείσα αντιπαροχή αποτιμώμενη σε χρήμα δεν υπολείπεται του 5% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου ή σε περίπτωση μη υπαγωγής στο αντικειμενικό σύστημα, του 5% επί της αξίας, όπως αυτή προσδιορίζεται νόμιμα από τη φορολογική αρχή και η σχετική συμφωνία εγκρίνεται από το Σ.ΑΜ.. Άρθρο 13 Ν. 4407/2016- Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ.000/22/247681/Σ.727/2016 - ΦΕΚ 3786/Β/23-11-2016

Τελική αρμοδιότητα για την έκδοση οποιασδήποτε πράξης επί της ακίνητης περιουσίας του Τ.ΕΘ.Α. έχει μόνο η διοικητική επιτροπή, δηλαδή το όργανο διοικήσεως του και όχι ο εκάστοτε Υπουργός Εθνικής Άμυνας. ΝΣΚ Γνωμοδότηση 238/2006

Το να ζητάνε όπως αναφέρουν στο δελτίο τύπου να ισχύσει η αρχή της ανταποδοτικότητας και καλέσαν τον υπουργό να δει θετικά το αίτημα της μη καταβολής ενοικίων μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μελετών, η δημοπράτηση και η υλοποίηση του έργου… δεν είναι αρμοδιότητα του υφυπουργού και είναι πέραν την νομοθεσίας. Ο ελληνικός στρατός και γενικά όλες οι ΕΔ το τι έχουν προσφέρει στους ΟΤΑ και ειδικά στην Θράκη είναι καταγεγραμμένα και αδιαμφισβήτητα, αλλά στην προκείμενη περίπτωση θα προχωρήσουν όλα όπως ορίζει η νομοθεσία .Δεν υπάρχουν σχόλια