GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εισβολή στην Ουκρανία: Eπίθεση στο Κίεβο – Το Κρεμλίνο καλεί την Ουκρανία να παραδοθεί

Μαίνονται οι μάχες στον πόλεμο της Ουκρανίας, με τις ρωσικές δυνάμεις να σφυροκοπούν την πρωτεύουσα, το Κίεβο. Πολλά διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο ...


Μαίνονται οι μάχες στον πόλεμο της Ουκρανίας, με τις ρωσικές δυνάμεις να σφυροκοπούν την πρωτεύουσα, το Κίεβο. Πολλά διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για ισχυρές εκρήξεις στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, την ώρα που και η ουκρανική πλευρά επιβεβαιώνει το γεγονός.

Στην Ουκρανία, τουλάχιστον 137 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω 300 τραυματίστηκαν, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ανέφερε ο πρόεδρος Ζελένσκι, κηρύσσοντας γενική επιστράτευση, ενώ σημείωσε ότι η χώρα του «αφέθηκε μόνη», και ζήτησε την υποστήριξη της ΕΕ για την ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στη χώρα του. Παράλληλα είπε ότι Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν παρεισφρήσει στο Κίεβο και κάλεσε τους κάτοικους να επαγρυπνούν και να τηρούν την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας.

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής (25/2), στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο,  σημειώνονται ισχυρές εκρήξεις.

Τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο κέντρο του Κιέβου, μεταδίδουν το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ίδιο μεταδίδει και το CNN, με τους ανταποκριτές του στην ουκρανική πρωτεύουσα να αναφέρουν ότι ακούστηκαν δύο μεγάλες εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου και ακόμη μια δυνατή πιο μακριά.

Επιβεβαιώνει η Ουκρανία τις εκρήξεις στο Κίεβο

Τις εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου επιβεβαιώνει, εξάλλου, τόσο ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, όσο και οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Ο Αντόν Γκεραστσένκο, υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, δήλωσε ότι επίθεση στο Κίεβο λαμβάνει χώρα από τα ξημερώματα της Παρασκευής.

«Οι επιθέσεις στο Κίεβο με πυραύλους κρουζ ή βαλλιστικούς πυραύλους μόλις άρχισαν πάλι. Άκουσα δύο ισχυρές εκρήξεις μόλις τώρα», έγραψε ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Γκεραστσένκο, στον επίσημο λογαριασμό του στο Telegram.

Την επίθεση στο Κίεβο επιβεβαιώνει και η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Άννα Μαλάρ, η οποία σε μήνυμά της στο facebook αναφέρει:

«Οι πρώτες μέρες είναι οι πιο δύσκολες γιατί αυτή τη στιγμή ο εχθρός είτε θα νιώσει το πλεονέκτημα είτε θα διαλυθεί σωματικά και ψυχικά. Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη αισθανθεί τη δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Αλλά είναι σημαντικό η αντίσταση να γίνει από όλους» .

Συγκρότημα διαμερισμάτων στο Κίεβο χτυπήθηκε από συντρίμμια από πτώση αεροπλάνου. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

«Μεταφέρονται επιπλέον όπλα στο Κίεβο»

Παράλληλα, οι Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιβεβαίωσαν ότι μεταφέρονται επιπλέον όπλα στο Κίεβο, εν μέσω αναφορών για εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα ρωσικό αεροσκάφος πάνω από το Κίεβο.

Το Κρεμλίνο κάλεσε την κυβέρνηση του Ζελένσκι να παραδοθεί, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε χθες, την ετοιμότητά του να συμμετάσχει σε συζητήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του, με επίκεντρο την εγγύηση εγκατάστασης ενός ουδέτερου καθεστώτος και την υπόσχεση ότι δεν θα υπάρχουν όπλα στο έδαφός του.

Διεθνή ΜΜΕ παρουσιάζουν χάρτες, που αποτυπώνουν τη στρατηγική της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αρχικά, η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους κατά αεροδρομίων και στρατιωτικών αρχηγείων κοντά στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της χώρας, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Στο νότο, ρωσικά στρατεύματα αποβιβάστηκαν στην Οδησσό, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Στην ανατολική Ουκρανία, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους στο Χάρκοβο και στο Ντνίπρο, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Ισχυρές εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στο Κραματόρσκ.


Χάρτες που δημοσίευσαν η βρετανική Mirror και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έχουν αποτυπώσει τα σημεία και τις περιοχές που έχουν δεχθεί επίσης, σύμφωνα με τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες που επικαλούνται. 



Αντίστοιχα και οι Financial Times δίνουν την εικόνα στα μέτωπα του πολέμου:


Πρέπει βέβαια να επισημάνουμε πως οι πληροφορίες που έρχονται από την Ουκρανία και τη Ρωσία δεν μπορεί να είναι απόλυτα αξιόπιστες. Οι Ρώσοι παρουσιάζουν μία εικόνα παράδοσης από τη μεριά των Ουκρανών, οι οποίοι αντίθετα ισχυρίζονται πως αμύνονται με σθένος και πως έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στο ρωσικό στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια