GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


"Δεν θα έχει εκπρόσωπο στη Βουλή η μειονότητα, αν το DEB κατέβει με τους "Σλαβομακεδόνες"!

 *"Ξεδόντιασαν" ανοιχτά την Τσιγδέμ οι μειονοτικοί βουλευτές και την κατηγόρησαν για...αρχομανία και αυτοπροβολή! Το δουλειά έχει ...


 *"Ξεδόντιασαν" ανοιχτά την Τσιγδέμ οι μειονοτικοί βουλευτές και την κατηγόρησαν για...αρχομανία και αυτοπροβολή! Το δουλειά έχει με τον παπά, είπαν οι παρόντες ψευτοϊμάμηδες!!!


Ούτε έναν μειονοτικό βουλευτή θα διαθέτει η "Τουρκική" μειονότητα στην επόμενη Ελληνική Βουλή, ενώ τώρα διαθέτει τρεις από τη Θράκη, αν το DEB κατεβάσει κοινό ψηφοδέλτιο με τους .... "Σλαβομαμεδόνες" στις ερχόμενες Εθνικές εκλογές έστω και με το σύστημα της απλής αναλογικής αφού είναι αδύνατον να συγκεντρώσουν ποσοστό 3%!!

Τα παραπάνω διαμήνυσαν ευθέως οι  μειονοτικοί βουλευτές Χουσείν Ζεϊμπέκ και Μπαράν Μπουρχάν και ο δικηγόρος και πολιτευτής της Ν.Δ. κ.Πετσενίκ  το βράδυ της Τετάρτης στη συνάντηση που είχαν στο Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Μύκης στον Εχίνο!

Το οποίο μάλιστα ο Δήμος Μύκης ΠΑΡΑΝΟΜΑ αποκαλεί με την... ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ του ως χωριό... Sahin, κάτι που επεσήμανε ο Πάνος Παπαδόπουλος και στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου, ρωτώντας το ΥΠΕΞ αλλά και τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Πέτσα, αν έχει το δικαίωμα ο Δήμαρχος Μύκης Ντελή Ριτβάν αν και  ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ να το κάνει αυτό!!!! 

(σ.σ. Φανταστείτε δημόσιες υπηρεσίες στην Τουρκία να χαρακτηρίζουν την Πόλη στα δημόσια έγγραφα ως... Κωνσταντινούπολη και όχι ως Ισταμπούλ!).

ΚΑΙ με πιο απλά λόγια...! Οι δυο μειονοτικοί βουλευτές αλλά και ο πρώην πολιτευτής της Ν.Δ. κ.Πετσενίκ ευθέως προειδοποίησαν τους "Τουρκόφρονες" παράγοντες για τους κινδύνους που ελοχεύει ένα ανεξάρτητο μειονοτικό κόμμα DEB και Σλαβομακεδόνων να κατέβει με δικό του ψηφοδέλτιο όπως στις Ευρωεκλογές, με σαφέστατες αιχμές τόσο κατά της Τσιγδέμ Ασάφογλου την οποία κατηγόρησαν για αρχομανία (!) και αυτοπροβολή και άλλων στελεχών του DEB που συναντήθηκαν με τον "ψευτοπαπά" Σλαβομακεδόνα στην Αριδαία!!! 

Ενώ οι παρόντες Ιμάμηδες διατύπωσαν την απορία, τι δουλειά έχει η Τσιγδέμ με έναν Χριστιανό παπά στην Αριδαία! 

Ο νέος εκλογικός νόμος συζητήθηκε στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Μύκης στον Εχίνο το βράδυ της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου. 

Το πάνελ με τίτλο «Ο νέος εκλογικός νόμος και οι προβληματισμοί του για την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης» συζήτησε όλες τις παραμέτρους: με αιχμές κατά του τουρκικό κόμματος DEB!

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με δημοσιεύματα από τα τουρκόφωνα μέσα:

"Διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Αποφοίτων Μειονοτήτων Δυτικής Θράκης, με τη συμβολή του Δήμου Mustafçova και φιλοξενείται από τον Σύλλογο Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Şahin , την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, στις 19:00 , στο Πολιτιστικό Κέντρο Karaca Ayşe στο χωριό Şahin . , ο «Νέος Εκλογικός Νόμος και η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης» Οργάνωσε πάνελ με θέμα «Στοχασμοί»....

Ο δημοσιογράφος Ozan Ahmetoğlu συντόνισε το πάνελ, όπου ο Oktay Hoçka, Πρόεδρος της Ένωσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Şahin , καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους ομιλητές.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις εναρκτήριες ομιλίες. Ο Hüseyin Baltacı, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης, ο Πρόεδρος του Δήμου Mustafçova Rıdvan Delihüseyin, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Şahin Oktay Hoçka και ο επικεφαλής της Επιτροπής του Ιδρύματος Şahin Hulusi İhtiyar χαιρέτησαν το κοινό με τις εναρκτήριες ομιλίες τους.

Οι βουλευτές της Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Μπουρχάν Μπαράν και ο δικηγόρος Αντνάν Πετσενέκ, που παρευρέθηκαν στο πάνελ ως ομιλητές, εξήγησαν τις επιπτώσεις του νέου εκλογικού νόμου στη μειονότητα.

(σ.σ. Δεν θα μπορέσει να εκλέξει ούτε έναν βουλευτή η μειονότητα τόνισαν και οι 3, υπενθυμίζοντας οτι τώρα  η μειονότητα διαθέτει δυο μειονοτικούς βουλευτές στο Νομό Ξάνθης και έναν στη Ροδόπη, που μπορούν στις επόμενες εκλογές να γίνουν και τέσσερις!!!_ 

Στο τέλος της εκδήλωσης απαντήθηκαν ερωτήσεις των συμμετεχόντων και δόθηκε καλύτερη κατανόηση του θέματος....

Στη δήλωση του Συλλόγου Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Şahin σχετικά με την εκδήλωση, « Οι καλεσμένοι μας που συμμετείχαν στο πάνελ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των κανόνων Covid-19 , μαζί με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους, συμμετείχαν στην πρόσκλησή μας. Εκ μέρους της διοίκησης του συλλόγου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους βουλευτές και τους δικηγόρους μας, που έδωσαν εκτενή ενημέρωση στους συμμετέχοντες για τον νέο εκλογικό νόμο , καθώς και όλους τους ακροατές μας που συμμετείχαν στο πάνελ.

Οι βουλευτές Hüseyin Zeybek και Burhan Baran, ο δήμαρχος Rıdvan Delihüseyin, ο δήμαρχος του Δημοτικού Συμβουλίου Hüseyin Bıyıklı, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Adnan Peçenek, ο Επικεφαλής του BTTYTD Hüseyin Baltacı, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Ozan Ahmetoğlu , ο Δήμαρχος του Δημοτικού Συμβουλίου στον Σύνδεσμο Παιδείας και Πολιτισμού Şahin Şahin παρευρέθηκαν στην εκδήλωση Συμμετείχαν ο Πρόεδρος Oktay Hoçka, ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Ιδρύματος Şahin Hulusi İhtiyar, οι θρησκευτικοί αξιωματούχοι του χωριού Şahin İlter Meço και Hüseyin Velibaşa, οι συνταξιούχοι καθηγητές του Μαθήματος Κορανίου Hasan Karahoca και Hamdi Köse και συμπολίτες από το Şahin .







Δεν υπάρχουν σχόλια