GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξανανοίγει το εργοστάσιο της ΑΛΟΥΜΙΛ στην Ξάνθη

  Την επαναλειτουργία της παραγωγικής μονάδας στη Ξάνθη, η οποία έπαυσε την παραγωγική της δράση το 2013, αποφάσισε η διοίκηση της εταιρείας...

 


Την επαναλειτουργία της παραγωγικής μονάδας στη Ξάνθη, η οποία έπαυσε την παραγωγική της δράση το 2013, αποφάσισε η διοίκηση της εταιρείας Αλουμύλ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το 2021 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την Αλουμύλ. Τα ιστορικά υψηλά επίπεδα κύκλου εργασιών του Ομίλου (εκτίμηση: 315,0 εκατ. ευρώ αυξημένος κατά 74 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2020, ήτοι 30%), κατέδειξαν την ικανότητα της Αλουμύλ να ανταπεξέρχεται σε κάθε συνθήκη, με σχέδιο, πίστη και πολλή δουλειά».

Ανταποκρινόμενη πλήρως στις απαιτήσεις της εποχής, την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των επώνυμων προϊόντων της για αρχιτεκτονικές χρήσεις, καθώς και την σημαντική αύξηση του πελατολογίου της στο εξωτερικό και το άνοιγμα νέων αγορών, η Αλουμύλ αποφάσισε την επαναλειτουργία της παραγωγικής μονάδας στη Ξάνθη, η οποία έπαυσε την παραγωγική της δράση το 2013.

Σύμφωνα με την εταιρεία, «πρόκειται για μια σημαντική αναπτυξιακή απόφαση, η οποία ενισχύει το επιχειρηματικό αποτύπωμα, δημιουργεί εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη της Θράκης».

Η μονάδα της Ξάνθης, η οποία κατά την λειτουργία της παρήγαγε 14.000 τόνους προφίλ αλουμινίου ετησίως, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Απρίλιο, καθώς οι κατασκευαστικές και τεχνικές εργασίες εκσυγχρονισμού είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, ο τζίρος του Ομίλου θα κλείσει στα 315 εκατ. ευρώ για το 2021, αυξημένος κατά 74 εκατ. ευρώ ή κατά 30% σε σχέση με το 2020. 

Φυσικά, σημαντικό ρόλο στην αισθητή βελτίωση των οικονομικών μεγεθών αποτελούν οι διεθνείς τιμές του αλουμινίου, οι οποίες βρίσκονται σταθερά σε υψηλά επίπεδα. 

Η Αλουμύλ δραστηριοποιείται στον κλάδο εδώ και 30 χρόνια, ενώ διαθέτει 2.200 εργαζόμενους σε 12 εργοστάσια σε έξι διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. 

Μεταξύ άλλων, οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Ομίλου περιλαμβάνουν: 

– 11 γραμμές διέλασης δυναμικότητας 100.000 τόνων  

– 8 γραμμές ηλεκτροστατικής βαφής (7 οριζόντιες, 1 κάθετη) 

– 3 γραμμές σουμπλιχρωμίας για απομίμηση ξύλου και ειδικών εφέ 

– 3 εγκαταστάσεις ανοδίωσης 

– 2 χυτήρια παραγωγής μπιγιετών αλουμινίου δυναμικότητας 80.000 τόνων 

– 8 γραμμές συναρμολόγησης θερμομονωτικών προφίλ  

– 1 εργοστάσιο παραγωγής για διάφορες προκατασκευασμένες πόρτες εισόδου & εσωτερικές πόρτες μέσω της επιχειρηματικής μονάδας INTERNO Doors. 

– 1 γραμμή roll forming για φυλλαράκια αλουμίνιου 

– 1 εργοστάσιο παραγωγής για αυτοματοποιημένα συστήματα και ανελκυστήρες σε συνεργασία με τη METRON, μια αυτόνομη θυγατρική που ειδικεύεται στον αυτοματισμό  

– 3 μονάδες παραγωγής για την παραγωγή, επεξεργασία και συναρμολόγηση εξαρτημάτων  

– 1 μονάδα παραγωγής σύνθετων φύλλων αλουμινίου δυναμικότητας 950.000 m2  

– 1 μονάδα παραγωγής πολυκαρβονικών φύλλων  

Δεν υπάρχουν σχόλια