GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Το Μήνυμα της Κυριακής και το πρόγραμμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ κ.κ. Π Α Ν Τ Ε Λ Ε Η Μ Ο Ν Ο Σ Κυριακή 27-02-2022 ΩΡΑ: 07:00-10:30 Θεία Λειτο...

 

  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
  • ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ
  • κ.κ. Π Α Ν Τ Ε Λ Ε Η Μ Ο Ν Ο Σ

Κυριακή 27-02-2022

ΩΡΑ: 07:00-10:30 Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερό Ναό Ζωοδόχου Πηγῆς Νεοχωρίου.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

«ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ»

Εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε


Αδελφοί μου, την περασμένη Κυριακή του Ασώτου μάθαμε ότι χωρίς μετάνοια δεν μπορούμε να αγαπάμε τον Θεό. Η σημερινή Κυριακή της Απόκρεω, με το ευαγγέλιο της Κρίσεως, μας δείχνει ότι χωρίς αγάπη δεν μπορούμε να λεγόμαστε παιδιά του Θεού.

Ο Χριστός, αδελφοί μου, θα έλθει ξανά στην γη. Αυτό μας λέει το σημερινό Ευαγγέλιο. Θα έρθει όμως, όχι όπως την πρώτη φορά, που ήλθε ταπεινά και αθόρυβα, σε ένα σπήλαιο αλόγων ζώων, αλλά τώρα θα έλθει με δόξα ανέκφραστη. Θα έλθει με μεγαλείο θεϊκό, με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, με συνοδεία χιλιάδων Αγγέλων και Αρχαγγέλων.

Θα καλέσει μπροστά του όλα τα έθνη και θα ξεχωρίσει τους ανθρώπους, όπως ο βοσκός ξεχωρίζει τα πρόβατα από τα ερίφια. Και τα μεν πρόβατα θα τα βάλει στα δεξιά του, στα δε αριστερά του τα ερίφια.

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πως θα γίνει η Κρίση του Θεού κατά την Δευτέρα Παρουσία. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη! Η Κρίση θα γίνει με αποκλειστικό κριτήριο την αγάπη. Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός βρίσκεται και ζει ανάμεσά μας. Ζει στο πρόσωπο του πεινασμένου, του διψασμένου, του ξένου, του γυμνού, του αρρώστου. Ό,τι έκανες σε έναν από αυτούς, το έκανες στον ίδιο τον Χριστό.

Η αγάπη, αδελφοί μου, δεν εκδηλώνεται μόνο με την υλική βοήθεια. Αγάπη και η συμπαράσταση, ο λόγος ο αδελφικός, ο παρηγορητικός, η ελπίδα και η πίστη στην πρόνοια του ουράνιου Πατέρα. Είναι η προσευχή, για τον πλησίον που υποφέρει που πάσχει που πονάει. Δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε μαθητές του Χριστού αν δεν έχουμε αγάπη μέσα μας για τον πλησίον.

Η αγάπη είναι το γνώρισμα των χριστιανών. Όπου υπάρχει αγάπη εκεί ζει ο Χριστός και όπου ζει ο Χριστός εκεί υπάρχει αγάπη.

Ο Μέγας Βασίλειος μας λέει χαρακτηριστικά: «Του φτωχού είναι το ψωμί που σου περισσεύει, του γυμνού το ρούχο που φυλάς στις ντουλάπες σου». Και συμπληρώνει ο χρυσορρήμων Χρυσόστομος «Δώσε ψωμί, όσο μπορείς. Δεν έχεις ψωμί, δώσε τουλάχιστον έναν οβολό. Δεν έχεις οβολό, δώσε ένα ποτήρι δροσερό νερό. Δεν έχεις ούτε αυτό; Πένθησε μαζί με τον θλιμμένο και θα λάβεις μισθό. Γιατί ο μισθός σου εξαρτάται από την προαίρεση σου και όχι από το τι μπόρεσες να κάμεις».



Δεν υπάρχουν σχόλια