GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών και κτηνοτρόφων, με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, έξω από το κτίριο της ΠΑΜΘ

      «Με αυτές τις τιμές σε ρεύμα και πετρέλαιο δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε»

   


«Με αυτές τις τιμές σε ρεύμα και πετρέλαιο δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε»

Με αγωνιστική διάθεση και παλμό οι Αγρότες και οι Κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όρθωσαν το δικό τους ανάστημα στο πλαίσιο των Αγροτικών κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εχθές στις 12 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έξω από το κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

  Πάνω από 40 Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι συμμετείχαν και ένωσαν την φωνή τους για το αυτονόητο όπως λένε: Αφορολόγητο πετρέλαιο, απόσυρση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο Ηλεκτρικό ρεύμα, προσιτές τιμές στα Αγροεφόδια, απόσυρση των Ηλεκτρονικών Ενοικιαστηρίων.

  Αναλυτικότερα, τα αιτήματα των αγροτών είναι τα ακόλουθα:


«Εμείς, η συντονιστική επιτροπή Αγροτικών και Κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜ-Θ, καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη όλων μας, με τις αστείες εξαγγελίες της, για τη στήριξη των Αγροτών και Κτηνοτρόφων της πατρίδας μας!

  Θα πρέπει να επισημάνουμε, σε όλους όσους λαμβάνουν αποφάσεις που επηρεάζουν την επαγγελματική και οικογενειακή μας επιβίωση και κατ’ επέκταση την οικονομική επιβίωση της ελληνικής υπαίθρου, ότι για να παρέμβεις και να λύσεις προβλήματα και για να κάνεις σοβαρές παρεμβάσεις, θα πρέπει τουλάχιστον να έχεις αντιληφθεί το πρόβλημα, το μέγεθός του και φυσικά να θες να το λύσεις!

  Κινούμενοι σε ένα πολιτικά αποστειρωμένο περιβάλλον, μακριά από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της πατρίδας μας και κάνοντας συνεντεύξεις τύπου και ανακοινώσεις, χωρίς αντίλογο, θα είστε πάντα εκτός τόπου και χρόνου!

  Με επικοινωνιακές μεγαλοστομίες δεν μπορείτε να λύσετε κανένα πρόβλημα, γιατί δυστυχώς για όλους μας, η πραγματικότητα που εμείς βιώνουμε είναι εντελώς διαφορετική, από αυτή που εσείς παρουσιάζετε!

  Ας δούμε λοιπόν τα μέτρα που εξαγγείλατε και τι προτείνουμε εμείς.

Για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, δηλαδή για ένα χαράτσι που διογκώθηκε στις παροχές ρεύματος, η κάλυψη από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβριο του 2021 είναι 80% και για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2022 είναι 50%.

 Για τους αγρότες αυτή είναι συνήθως η περίοδος μετά τα ποτίσματα και για τους κτηνοτρόφους μετά τα αρμέγματα, άρα με το μικρότερο οικονομικό βάρος.

 Φυσικά είναι εύκολο να προσπερνάς τους μήνες του καλοκαιριού με το μεγάλο κόστος ποτίσματος και αρμέγματος, όταν δεν αφορά εσένα!

 Το 80% γίνεται 50% για τους 2 πρώτους μήνες του 2022!

 Τι αλλάζει, εκτός από την αλλαγή του χρόνου, και μειώνεται το ποσοστό κάλυψης της ρήτρας;

 Οι λογαριασμοί που έχουν χρεωθεί, για αγρότες και κτηνοτρόφους, δεν μπορούν να εξοφληθούν!


ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΡΗΤΡΑΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ

Για τη μείωση του ΦΠΑ σε ζωοτροφές και λιπάσματα, από 13% σε 6%.

 Η συγκεκριμένη μείωση έχει μηδενικό οικονομικό όφελος για κτηνοτρόφους και αγρότες, γιατί το ΦΠΑ που πληρώνουμε στις ζωοτροφές, στα λιπάσματα και σε όλα τα εφόδια που αγοράζουμε, τον συμψηφίζουμε με το ΦΠΑ από την πώληση των προϊόντων μας.

 Στο τέλος κάθε τριμήνου, αν ο ΦΠΑ από τις αγορές υπερβαίνει το ΦΠΑ των πωλήσεων, τότε το ΦΠΑ των πωλήσεων τον καρπώνεται ο παραγωγός.

 Αν ο ΦΠΑ των αγορών υπολείπεται του ΦΠΑ των πωλήσεων, τότε το ποσό της διαφοράς ο παραγωγός το αποδίδει στην τοπική ΔΟΥ.

 Μειώνοντας το ΦΠΑ από 13% στο 6%, ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος πληρώνουν λιγότερο ΦΠΑ, άρα όταν πωλήσουν θα συμψηφίσουν και θα καρπωθούν λιγότερο ΦΠΑ ή θα αποδώσουν περισσότερο ΦΠΑ στη ΔΟΥ.

 Να υπενθυμίσουμε στους αρμόδιους ότι λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής ζωοτροφών, λιπασμάτων και λοιπών εφοδίων κι επειδή ο ΦΠΑ είναι ποσοστό επί της αυξημένης καθαρής αξίας των εφοδίων, το ποσό του ΦΠΑ αυξάνεται αναλογικά.

 Το κόστος μείωσης του ΦΠΑ για το δημόσιο ταμείο είναι μηδενικό.

 Εκεί στο Υπουργείο Οικονομικών ας ρωτήσουν και κανένα λογιστή!


ΟΥΤΕ ΚΡΥΟ, ΟΥΤΕ ΖΕΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ.

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΕΦΟΔΙΩΝ.

Για το μεταφορικό ισοδύναμο σε Κρήτη και νησιά του Αιγαίου.

Η ενίσχυση είναι στη σωστή κατεύθυνση, αρκεί η ενίσχυση αυτή να διασφαλίζεται ότι φτάνει στα χέρια των κτηνοτρόφων.

Για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων, λόγω του υψηλού κόστους των ζωοτροφών, με 7% επί του τζίρου που θα έχουν από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο του 2022.

 Είμαστε περίεργοι να μάθουμε, ποιος είναι αυτός ο αρρωστημένος νους, που σκέφτηκε αυτό τον τρόπο ενίσχυσης, με τα ψίχουλα του 7%!

 Ποια η συλλογιστική και η λογική του;

 Απλώς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε αν δεν το γνωρίζετε, ότι στη δική μας περιφέρεια, η συντριπτική πλειοψηφία των κτηνοτρόφων, δεν έχει παραγωγή προς πώληση αυτή την περίοδο.

 Για τα αιγοπρόβατα στη Βόρεια Ελλάδα και Ιδιαίτερα στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της ΑΜ-Θ, αλλά απ’ όσο γνωρίζουμε και στις αντίστοιχες της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας, η πώληση της παραγωγής ξεκινά λίγο πριν το Πάσχα!

 Για τα νησιά όπως είναι η Θάσος και η Σαμοθράκη, σίγουρα το Πάσχα, γιατί δεν υπάρχει γαλατάς για να παραλάβει το γάλα!

 Για τα βοοειδή κρεατοπαραγωγής ελευθέρας βοσκής, που έχουν αυτή την περίοδο γέννες, σίγουρα τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού και μετά.

 Φοβόμαστε ότι το 7% επί του τζίρου, κάποιοι συνάδελφοι θα το εκλάβουν ως κίνητρο και ως έμμεσο σήμα για το τι θα επακολουθήσει στην κτηνοτροφία, για να σφάξουντα κοπάδια τους αυτή την περίοδο και να γλυτώσουν!

 Η φωτογραφική αυτή ενίσχυση, κυρίως για τους γνωστούς λίγους και εκλεκτούς, μας αποδεικνύει γι’ ακόμα μία φορά, την υποκρισία του ΥΠΑΑΤ όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

 Θα πρέπει να ενημερώσουμε τη σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και όλους τους συναδέλφους, ότι την περίοδο του Πάσχα του 2020, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της ΑΜ-Θ προτείναμε με έγγραφό μας στον τότε υπουργό κ. Μ. Βορίδη, την κατανομή της κορονοενίσχυσης για τα αιγοπρόβατα με βάση τα τιμολόγια πώλησης την περίοδο αναφοράς.

Ο κ. Μ. Βορίδης μας είχε απαντήσει προφορικά, αποκλείοντας την πρότασή μας, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θεωρείται εξατομίκευση και απαγορεύεται από την ΕΕ, γιατί στρεβλώνει τον ανταγωνισμό!

 Τώρα η χρησιμοποίηση των τιμολογίων πώλησης για την καταβολή ενίσχυσης, δεν είναι εξατομίκευση και δε στρεβλώνει τον ανταγωνισμό;

 Αν τελικά στόχος σας είναι να τελειώσετε την ελληνική κτηνοτροφία, είστε σε καλό δρόμο!

Ανακαλέστε άμεσα την απόφασή σας αυτή!

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΖΩΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ, ΜΕ 150 ΕΥΡΩ/ΖΜ.

  • Για την επιστροφή του ειδικού φόρου πετρελαίου.

Μία ακόμη άδικη και παράλογη απόφαση, εκτός τόπου και χρόνου!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 2022 ΚΑΙ ΘΕΣΠΙΣΗ ΦΤΗΝΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.

 Καλούμε όλους του πορφυρογέννητους του ΥΠΑΑΤ, να ενισχύσουν πραγματικά και όχι επικοινωνιακά, τον πρωτογενή τομέα της πατρίδας μας!

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΑΜ-Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια