GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Από την Δευτέρα 21/2 ομαλοποιείται η λειτουργία των χειρουργείων στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Την ανακοίνωση, ότι από την Δευτέρα θα επανέλθει η κανονικότητα στην λειτουργία των χειρουργείων στο ΠΓΝΑ εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ ...


Την ανακοίνωση, ότι από την Δευτέρα θα επανέλθει η κανονικότητα στην λειτουργία των χειρουργείων στο ΠΓΝΑ εξέφρασε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διοικητής του Βαγγέλης Ρούφος.

Ως γνωστόν εδώ και 15 ημέρες έχουν συμπτυχθεί οι δυο χειρουργικές κλινικές, ώστε να εξυπηρετηθούν στο χώρο, τα περιστατικά Covid με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται τα τακτικά χειρουργεία.

«Δεν είμαστε ευτυχείς γι’ αυτό δηλώνει ο κ. Ρούφος αλλά είναι μια ανάγκη την οποία ζούμε τα τελευταία δυο χρόνια .Δεν υπήρχε άλλη λύση. Φαίνεται όμως πως η πίεση αποκλιμακώνεται γι’ αυτό και έχει δοθεί εντολή την Δευτέρα να επανέλθει η Β΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική. Είμαστε σε μια καλή πορεία και φαίνεται πως η αποκλιμάκωση θα συνεχισθεί».

Να σημειωθεί, ότι σήμερα στις απλές κλίνες Covid νοσηλεύονται 39 περιστατικά από 70 προ 15 ημέρων περίπου και τρία παιδάκια ενώ άλλοι 8 ασθενείς νοσηλεύονται στην ΜΕΘ.

Η υβριδική αίθουσα της αγγειοχειρουργικής κλινικής

Αναφερόμενος ο κ. Ρούφος στην υβριδική αίθουσα ως αίτημα της πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής κλινικής για περαιτέρω απλοποίηση ανάλογων επεμβάσεων τόνισε ότι υπάρχει σχετική επικοινωνία με την Περιφέρεια ώστε οι διαδικασίες για την υλοποίηση της να τρέξουν γρηγορότερα μέσα από κάποιο άλλο πρόγραμμα, για ν προσθέσει ότι υπάρχει σχεδιασμός δημιουργίας και άλλων τριών ψηφιακών αιθουσών μέσω ΕΣΠΑ για τις ανάγκες του Νοσοκομείου.

Δωρεά στην ΜΕΝΝ

Ήδη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ολοκληρώθηκε η δωρεά αξίας 100.000 ευρώ σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό προς τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών ΜΕΝΝ από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ μαζί με το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση.

Συγκεκριμένα η δωρεά περιλαμβάνει: μία (1) σύγχρονη θερμοκοιτίδα ανοικτού/κλειστού τύπου για την νοσηλεία πολύ πρόωρων νεογνών Draeger Babyleo TN500, έναν (1) τελευταίας τεχνολογίας αναπνευστήρα Babylog VN600, ένα (1) σύστημα χορήγησης μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) για την αντιμετώπιση πολύ σοβαρών, απειλητικών για την ζωή αναπνευστικών προβλημάτων των νεογνών και ένα (1) monitor Unique CFM για την καταγραφή και παρακολούθηση της Ισχαιμικής Εγκεφαλοπάθειας στα νεογνά.

Σήμερα η ΜΕΝΝ νοσηλεύει περίπου 400- 450 πρόωρα και τελειόμηνα νεογνά κατ’ έτος που χρήζουν εντατικής ή αυξημένης φροντίδας και η δυναμικότητά του τμήματος είναι 28 κλίνες, εκ των οποίων οι 8 κλίνες (θερμοκοιτίδες) εντατικής νοσηλείας επιπέδου ΙΙΙ, που πολλές φορές υπερκαλύπτονται (μέχρι 150%), 12 κλίνες (θερμοκοιτίδες) αυξημένης φροντίδας εντατική νοσηλεία επιπέδου ΙΙ, για νεογνά τελειόμηνα ή πρόωρα με ηπιότερα προβλήματα ή νεογνά που μεταφέρονται από την εντατική μετά την πάροδο των οξέων προβλημάτων τους και 8 κλίνες απλής νοσηλείας επίπεδου Ι.

  • Σύνταξη Μαρία Μανάκα
  • ΕΡΤ Ορεστιάδας




 




















 



Δεν υπάρχουν σχόλια