GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ερντογάν: «Ο πρόεδρος του Ισραήλ έρχεται στην Τουρκία!»

  Σε ανακοίνωσή του ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε την άφιξη του προέδρου του Ισραήλ στην Τουρκία, στις αρχές του επόμενου μήνα, ενώ ανακοί...

 


Σε ανακοίνωσή του ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε την άφιξη του προέδρου του Ισραήλ στην Τουρκία, στις αρχές του επόμενου μήνα, ενώ ανακοίνωσε  την περαιτέρω εξοπλιστική ενίσχυση της χώρας του και επανέλαβε ότι καμία λύση στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα είναι βιώσιμη αν δεν εγκριθεί από την Τουρκία.

«Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζογκ θα επισκεφθεί την Τουρκία στις αρχές Φεβρουαρίου, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

Οι διπλωματικές συζητήσεις μεταξύ Τελ Αβίβ και Άγκυρας βρίσκονται σε εξέλιξη και η επίσκεψη του Χέρτζογκ τον Φεβρουάριο θα μπορούσε να «ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ», είπε.

«Ο πρωθυπουργός N.Μπένετ έχει επίσης μια θετική προσέγγιση», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας την προθυμία της ισραηλινής κυβέρνησης να εξομαλύνει πλήρως τις σχέσεις με την Τουρκία.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στις εντάσεις στη Μέση Ανατολή .

«Είχαμε κάποια πρόοδο στη μεταφορά ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας», δήλωσε ο Πρόεδρος Ερντογάν.

«Εμείς, οι πολιτικοί, υπάρχουμε για να διατηρήσουμε την ειρήνη, όχι τον πόλεμο», δήλωσε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει την ενέργεια «ως εργαλείο για την ειρήνη» αν είναι δυνατόν.

Μεσολάβηση στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας

«Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε τους προέδρους Ζελένσκι και Πούτιν στην Τουρκία για διαπραγματεύσεις», δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ο Ερντογάν.

«Θέλουμε ειρήνη στην περιοχή μας και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε στην αποκλιμάκωση των εντάσεων με όποιον τρόπο μπορούμε», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν τόνισε επίσης τη δέσμευση της Τουρκίας στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

«Ελπίζω ότι η Ρωσία δεν θα ξεκινήσει εισβολή. Πρέπει επίσης να εξηγήσουμε στη Ρωσία, γιατί ορισμένα από τα αιτήματά της είναι απαράδεκτα».

Ο Προεδρικός εκπρόσωπος I. Καλίν, δήλωσε νωρίτερα ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παίξει ρόλο στην αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα ταξιδέψει στο Κίεβο για να έχει συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του σε δύο εβδομάδες.

Ακολούθησε το thrakitoday στο Google News για να ενημερώνεσαι άμεσα για όλες τις ειδήσεις και την έκτακτη επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια