GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κ. Κουρτίδης: Μπορεί η ΑΜΘ να είναι ενιαίος φορέας αλλά εγώ είμαι ο αντιπεριφερειάρχης της Ξάνθης

  Συνέντευξη στα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης παραχώρησε  ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Κουρτίδης, ο οποίος ανέπτυξε τις πρ...

 


Συνέντευξη στα τοπικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης παραχώρησε  ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Κουρτίδης, ο οποίος ανέπτυξε τις πρώτες σκέψεις και προτεραιότητές του επ ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του μέχρι και τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κ. Κουρτίδης, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε και τον τοποθέτησε στην κεφαλή του Ν. Ξάνθης, δεσμεύθηκε ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να φανεί αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης.

Στην συνέχεια, ευχαρίστησε τον λαό της Ξάνθης που τον ανέδειξε με την ψήφο του και φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην στήριξη που έτυχε από την οικογένειά του.

Με την φράση «Αγαπώ την Ξάνθη», ξεκίνησε την αναφορά του, ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις του για την ανάδειξη του νομού και κυρίως, όπως σημείωσε, να βάλει και αυτός ένα λιθαράκι για την ανάπτυξη της.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο νέος αντιπεριφερειάρχης, ήταν πολύ προσεκτικός στην διατύπωση των σκέψεων του, αποφεύγοντας να πει «μεγάλες» κουβέντες, δεσμευόμενος ότι θα είναι στην διάθεση κάθε πολίτη σε μία κοινή προσπάθεια επίλυσης των όποιων προβλημάτων στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της αντιπεριφέρειας.

Άμεση προτεραιότητα, όπως ανέφερε, είναι ο σεβασμός προς τον πολίτη, η καθημερινότητα και συμμετοχή στο τοπικό γίγνεσθαι χωρίς να παραλείψει το γεγονός ότι αυτός είναι εντιπεριφερειάρχης της Ξάνθης, σαφέστατα κινούμενος στα πλαίσια της Περιφέρειας αλλά πρώτα είναι ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης.

Κάνοντας αναφορά στην ισονομία και την κοινωνική συνοχή, ανέφερε ότι μέσα σε αυτές τις 15 μέρες της ανάληψης της αντιπεριφέρειας συνομίλησε με τους δημάρχους κυρίως όμως με τους Περιφερειακούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης στον Νομό Ξάνθης και πάντοτε στα πλαίσια της επίτευξης του καλλίτερου δυνατού αποτελέσματος για τον πολίτη.

Στην συνέχεια στα πλαίσια της ανάπτυξης της επισκεψιμότητας της Ξάνθης ζήτησε την στήριξη των τοπικών ΜΜΕ προκειμένου να υλοποιηθεί η πρόταση που δέχτηκε και αφορά την ανάδειξη  του Ξανθιώτικου πιάτου  όπου κάποιοι σεφ θα ετοιμάσουν κάποια τοπικά εδέσματα,  ο κόσμος θα ψηφίσει ποιο είναι το καλύτερο προκειμένου να τύχη της ανάλογης προβολής και φυσικά να είναι και μία πρόκληση για τους μελλοντικούς επισκέπτες και σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε να προβληθεί η ιστορία του κάθε χωριού της Ξάνθης με την τοποθέτηση της καφέ ταμπέλας και πάλι στα πλαίσια της προβολής του τόπου μας και των ξεχωριστών στοιχείων τουριστικής ανάδειξης.

Ακολούθως ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη λειτουργία των υπηρεσιών της ΠΕ Ξάνθης όπου λόγω της παύσης των προσλήψεων, αποδεκατίστηκε στην ουσία και ο αριθμός των υπαλλήλων μειώθηκε κατά πολύ και χάρις στο φιλότιμο τους εξακολουθεί και προσφέρεται έργο,  ευχαριστώντας τους ιδιαίτερα για την προσπάθεια που καταβάλλουν.

Στην συνέχεια έθεσε σαν προτεραιότητα της καταγραφής των κτιρίων της νομαρχίας και πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των καπναποθηκών οι οποίες σχεδόν στην πλειονότητα τους είναι ετοιμόρροπες και αναξιοποίητες. Πρότεινε με την στήριξη των συλλόγων να μετατραπούν σε χώρους ανάδειξης και έκθεσης της ιστορίας της Ξάνθης.

Όσο για το Χταζιδάκειο έκανε αναφορά λέγοντας ότι  αφού υπερπηδηθούν κάποια νομικά και νομοθετικά εμπόδια, πρότεινε το ίδρυμα να φιλοξενεί και άλλες εκδηλώσεις όπως εκθέσεις και μουσική για «όλα τα γούστα» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στάθηκε αρκετή ώρα στο θέμα του εορτασμού των 100 χρόνων της Μικρασιατικής καταστροφής κάνοντας αναφορά στην ανάδειξη όλου του ιστορικού και κοινωνικού φάσματος.

Το κυριότερο όμως θέμα που ανέδειξε είναι οι πολλές μελέτες που χρειάζονται επανεξέταση και είναι κλειδωμένες στα υπόγεια και στα συρτάρια των υπηρεσιών. Εκεί, όπως συμπλήρωσε, θα εξετασθούν μία προς μία προκειμένου να αξιολογηθούν, να επανεκτιμηθούν και να αναζητηθεί χρηματοδότηση χαρακτηρίζοντας τες μία αναξιοποίητη προίκα της νομαρχίας, πιστεύοντας ότι θα προλάβει το πρώτο κομμάτι της σύνδεσης Ροντοζέμ της Βουλγαρίας με την Ξάνθη, έργο το οποίο είναι σε εξέλιξη, κατά την διάρκεια της θητείας του, λέγοντας πώς και αυτή η δίοδος θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της Ξάνθης.

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «ΗΧΩ» αναφορικά με την καθημερινότητα των Ξανθιωτών, ανέφερε ότι άμεση προτεραιότητα είναι οι καθαροί και ασφαλείς δρόμοι και παρεμβάσεις για τον καθαρισμό πάσης φύσεως ποταμιών και ρυακιών.

Χαρακτήρισε τυχερή την Ξάνθη που καταφέρνει και συμβιώνει αρμονικά με όλες τις κοινότητές της λέγοντας πώς είναι δώρο Θεού η πολιπολιτισμικότητα.

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας την οποία και ευλόγησε ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιοθερίου κκ Παντελεήμων.

Ο τυχερός των παρόντων ήταν ο δήμαρχος Μύκης ο οποίος και κέρδισε το φλουρί.





Δεν υπάρχουν σχόλια