GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η κακοκαιρία «έπληξε» τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής

  Ελλείψεις και ανατιμήσεις τιμών σε πολλά λαχανικά

 


Ελλείψεις και ανατιμήσεις τιμών σε πολλά λαχανικά

  • Εκρέμ Μολλά:
  • «Υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 30%…»

  Το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας των τελευταίων δύο εβδομάδων έχει πλήξει πολλά αγροτικά προϊόντα και του δικού μας νομού, παραδέχεται ο Αντιπρόεδρος Παραγωγών της Λαϊκής Αγοράς Ξάνθης, κύριος Εκρέμ Μολλά, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σημαντικές ελλείψεις αλλά και ανατιμήσεις στους πάγκους των παραγωγών ως άμεσο επακόλουθο αυτής της κατάστασης.

  Πιο συγκεκριμένα, αισθητές είναι οι ελλείψεις λαχανικών όπως μαρούλι και μπρόκολο, που έχουν γίνει δυσεύρετα σχεδόν για τους καταναλωτές. Ενώ, την ίδια εικόνα παρουσιάζει το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, η ρόκα και άλλα αγροτικά προϊόντα που «χτυπήθηκαν» από την παγωνιά των τελευταίων ημερών. Όσο όμως λιγοστεύουν τα προϊόντα, τόσο αυξάνονται οι τιμές τους, αυτός είναι ο κανόνας της αγοράς.

  Όπως σημειώνει ο κ. Ε. Μολλά, «πολλά είναι τα αγροτικά προϊόντα, κυρίως τα οπωροκηπευτικά, που υπέστησαν καταστροφές από την κακοκαιρία. Πρώτη φορά κράτησε τόσες ημέρες η παγωνιά. Δυστυχώς, ο καιρός είναι ένας αστάθμητος παράγοντας. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να προβλέψουμε πώς μπορεί να εξελιχθεί. Καθίσταται δύσκολο να προμηθευτείς αυτές τις ημέρες εγχώρια προϊόντα σε χαμηλές τιμές. Υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 30%…».

  Ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, «οι ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί στα αγροτικά προϊόντα, θα μας ταλαιπωρήσουν για ένα μήνα τουλάχιστον. Τα προϊόντα θερμοκηπίου δεν έχουν ωριμάσει ακόμη για να μπορέσουμε να τα διαθέσουμε στους καταναλωτές μας. Θα χρειαστεί ένας μήνας περίπου για να γίνει κάτι τέτοιο. Σίγουρα, είναι μία ακόμη αρνητική εξέλιξη…».

Αύξηση των εισαγωγών

  Για να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά από τις ελλείψεις που καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυξήθηκαν οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από χώρες του εξωτερικού, όπως ενημερώνουν οι Έλληνες παραγωγοί.

  «Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση με τα εισαγόμενα προϊόντα. Δεν έχουμε άλλη λύση αυτή τη στιγμή. Ποιος μπορεί να τα βάλει με τον καιρό;» διερωτάται ο ίδιος.

  Στο μεταξύ, παράλληλα με την «Ελπίδα» που έφυγε και με το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται, το ράλι ανόδου των τιμών που απομειώνουν το εισόδημα των νοικοκυριών συνεχίζεται. Ενώ, διατυπώνονται και φόβοι για μείωση των πωλήσεων το επόμενο διάστημα. 

Ακολούθησε το thrakitoday στο Google News για να ενημερώνεσαι άμεσα για όλες τις ειδήσεις και την έκτακτη επικαιρότητα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια