GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜΘ για τα προβλήματα των αγροκτηνοτρόφων της ΠΑΜΘ

  Η Λαϊκή Συσπείρωση της ΑΜΘ  συμπαραστέκεται στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής που δέχονται περαιτέρω επίθεση στο ε...

 


Η Λαϊκή Συσπείρωση της ΑΜΘ  συμπαραστέκεται στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής που δέχονται περαιτέρω επίθεση στο εισόδημά τους από τους εμποροβιομηχάνους του κλάδου, την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Πάγιος στόχος των πολιτικών της Κοινής Αγροτικής πολιτικής της ΕΕ που υπηρέτησαν και υπηρετούν με ζήλο η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου είναι η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής, του ζωικού κεφαλαίου, σε λίγους μεγαλοαγρότες – μεγαλοκτηνοτρόφους και στους μονοπωλιακούς ομίλους του κλάδου.

 Η εξασφάλιση υψηλής κερδοφορίας των βιομηχανιών γάλακτος, αγροτικών προϊόντων, των μεγαλεμπόρων και τραπεζιτών από την μία και από την άλλη η άγρια εκμετάλλευση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, με στόχο το ξεκλήρισμά τους από την γη τους.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η παραπέρα όξυνση των προβλημάτων και των αδιέξοδων για την συντριπτική πλειοψηφία των βιοπαλαιστών αγροκτηνοτροφων  της περιφέρειας μας όπως.

Από το ταμείο Ανάκαμψης δίνουν 32 δις στους επιχειρηματικούς ομίλους και μόνο 350 εκατομμύρια ευρώ στην αγροτική παραγωγή, ποσό που δεν μπορεί να καλύψει τις τεράστιες απώλειες εισοδήματος   από τα μέτρα που παίρνουν για την πανδημία.

Έχουν κάνει σημαία τα 70 δις του ταμείου ανάκαμψης, πάλι για τις επιχειρήσεις και πάλι σε βάρος του λαού που θα τα πληρώσει στο τέλος και δεν δίνουν σχεδόν τίποτα για την στήριξη των βιοπαλαιστών αγροτών.

Η νέα ΚΑΠ, που όπου να είναι ολοκληρώνεται με το “στρατηγικό σχέδιο” που ετοιμάζει η κυβέρνηση, πρόκειται να εντείνει την καταλήστευση του μόχθου των μικρομεσαιων αγροκτηνοτροφων από τους μεταποιητές, τους διάφορους μεσάζοντες και τις τράπεζες, μέσω του ακόμα μεγαλύτερου ελέγχου της αγροτικής παραγωγής από όλους αυτούς.

Ξέρουμε ότι υπάρχει αγανάκτηση και οργή στον αγροτικό κόσμο και ταυτόχρονα γίνεται μια μεγάλη επίθεση στην συνείδηση τους με πρόσχημα την πανδημία και τον φόβο που έχει καλλιεργηθεί ώστε να σκύψουν το κεφάλι και να αρκεστούν στα ψίχουλα, την φτώχεια, την εξαθλίωση και να θεωρούν ως αναπόφευκτο το ξεκλήρισμα.

Τελικά αυτό που πρέπει να καταλάβουν είναι, πως όλοι αυτοί είναι αντίπαλοί τους, να μην τους έχουν καμία εμπιστοσύνη.

Η Λ.Σ. καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, όσους πλήττονται από την πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης, να μην δείξουν καμία ανοχή στην κυβέρνηση της ΝΔ, να μη μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους, μαζί με το οργανωμένο αγωνιστικό αγροτικό κίνημα, την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και να διεκδικήσουν:

ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ

Φτάνει πια με το παραμύθι μόνο της «ατομικής ευθύνης». Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία. Δημιουργία νέων απαραίτητων ΜΕΘ, προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για να συμβάλουν στην μάχη ενάντια στην πανδημία. Προσωπικό και μηχανήματα στη πρωτοβάθμια δομή υγείας, τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο.

Να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων, της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία εδώ και τώρα!

Ότι αφορά το πρόγραμμα Νέων Αγροτών, οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού του ΥΠΑΑΤ ότι λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, θα υπάρξουν στον μέλλον δύο νέες επαναπροκηρυξεις (2023 και 2025), αποτελεί εμπαιγμό και τακτική αποπροσανατολισμού των ενδιαφερομένων προς ένταξη στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών.

Αυτό που απαιτείται είναι αυτό που επανειλημμένα έχουμε τονίσει και προτείνει, την αύξηση του προϋπολογισμού, της Περιφέρειάς μας κατά 50%, ώστε να υπάρχει ισότιμη κατανομή των πόρων μεταξύ των Περιφερειών. Παίρνοντας ταυτόχρονα υπόψη ότι η Περιφέρειά μας  είναι μία από τις τελευταίες Περιφέρειες της ΕΕ στους δείκτες ανάπτυξης και αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα φτώχειας και ανεργία. Η ένταξη περισσότερων Νέων στο Πρόγραμμα αποτελεί μια προσωρινή διέξοδο και ανακουφιση γι αυτους.

Για τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια