GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πρωταθλητές στις θεωρίες συνομωσίας οι Έλληνες

Μία νέα ευρωπαϊκή μελέτη, με επικεφαλής έναν Έλληνα ερευνητή της διασποράς, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι  ένας στους δύο Έλληνες “δίνει βάση”...


Οι ερευνητές από 19 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, με επικεφαλής τον καθηγητή Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιάννη Θεοχάρη του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “New Media & Society”, ανέλυσαν στοιχεία από 17 χώρες, τόσο πριν όσο και στη διάρκεια της πανδημίας. Εξέτασαν τον ρόλο διαφόρων social media (Twitter, Facebook, YouTube κ.α.) και εφαρμογών όπως το WhatsApp, όσον αφορά τη διασπορά θεωριών συνωμοσίας.

Ο κ. Θεοχάρης μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” και τόνισε ότι το να πιστεύει κανείς σε θεωρίες συνωμοσίας καθορίζεται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, υπαρξιακούς, ψυχολογικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς κ.α

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα νούμερα, ειδικά όσων πιστεύουν σε εξωπραγματικές θεωρίες συνωμοσίας είναι μικρά και η επιρροή τους ακόμα και στα social media είναι πολύ μικρή” σημείωσε.

Για το Twitter τόνισε ότι είναι το πιο ανθεκτικό στις θεωρίες. “Για να το πω πιο απλά το να είσαι στο Twitter μειώνει τις πιθανότητες να πιστεύεις σε θεωρίες συνωμοσίας σε σχέση με άλλες πλατφόρμες“.

Δεν υπάρχουν σχόλια