GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απαίτηση όλων των Ελλήνων: Να ανακοινώνονται όλες οι αιτίες θανάτων!

  *Γράφει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος, γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων

 


Η πανδημία, συμπληρώνει δυστυχώς δύο χρόνια παρουσίας στη χώρα μας, αγγίζει τα τρία χρόνια σε χώρες της Ασίας.

Το γεγονός αυτής της παγκόσμιας εξέλιξης, έχει επηρεάσει στο σύνολο κοινωνίες, που σε αδυναμία διαχείρισης της υγειονομικής πανδημίας, και με δεδομένη την αυθαίρετη ύπαρξη ειδήσεων σε όλα τα social media και όχι μόνο, έχουν φτάσει τους ανθρώπους σε όρια εμφύλιας σύρραξης.

Ομως, θα ήταν αδύνατο να μην επικρατήσει εκτός της τρομολαγνείας, και η συνωμοσιολογία, μιας και η υποτιθέμενη ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών όσο και οι πειραματισμοί κυβερνώντων και επιστημονικών επιτροπών ανα χώρα, έχουν επίσης δημιουργήσει αμφιβολίες και ανασφάλεια.

Ετσι, ανδρώθηκαν τα κινήματα ανεμβολιαστών, τα κινήματα που δεν δέχονται ότι υπάρχει η θανατηφόρα νόσος, τα κινήματα που όπως αντιδρούν πολιτικά έτσι και στην περίπτωση αυτή δρουν ισοπεδωτικά έναντι μιας πραγματικότητας.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

Ο ΙΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ

Θα ήταν αφελές να πει κάποιος ότι ο θανατηφόρος ιός δεν υπάρχει. Οι εκατομμύρια θάνατοι, τα δισεκατομμύρια νοσούντων, δεν μαρτυρούν ένα παραμύθι, αλλά μία αλήθεια. ο Κορονοϊός COVID-19, με όλες του τις μεταλλάξεις, υπάρχει και θα υπάρχει, εάν δεν βρεθεί εκείνο το φαρμακευτικό μέσο που θα αναχαιτίσει καταρχήν τον όλεθρο!

Είτε τον δημιούργησαν κάποιοι σατανικοί εγκέφαλοι, είτε προέκυψε απο δοκιμές εργαστηρίων, είτε είναι η φυσιολογική εξέλιξη μιας παγκόσμιας ασυδοσίας σε περιβαλλοντικό – υγειονομικό και άλλο επίπεδο, το μόνο σίγουρο και μη αμφισβητήσιμο είναι ότι υπάρχει!

ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ

Βεβαίως, απο το 2019 και κυρίως απο τις αρχές του 2020, οι μόνοι θάνατοι που ανακοινώνονται είναι εκείνοι απο COVID-19, στο πλαίσιο ίσως και μιας ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης της κοινωνίας, να αναπτύξει αντανακλαστικά άμυνας, ατομικής ευθύνης, αυτοδιαχείρισης της πανδημίας.

Πεθαίνουν όμως στη χώρα μας, μόνο απο κορονοϊό;

Και ποιος μπορεί να πιστέψει ότι η κύρια αιτία θανάτου είναι ο κορονοϊός;

Ισως κανείς σκεπτόμενος, όπως και κανείς κακόβουλος!

Είναι όμως ο σκεπτόμενος και κακόβουλος κατ’ ανάγκη;

Και τι είναι σκεπτόμενος; Αυτός που για ιδεολογικούς λόγους ή θρησκευτικούς δεν εμβολιάζεται και πιστεύει όλους πλήν τον επιστήμονα;

Ή είναι αυτός που ακούει, διαβάζει, σκέφτεται και συμβουλεύεται την επιστήμη;

Και ποιος είναι πιο αρμόδιος να απαντήσει για όλα αυτά;

Σίγουρα, τα ερωτήματα αυτά έχουν βασανίσει όχι μόνο τον γράφοντα, αλλά τους περισσότερους στην κοινωνία.

Οπως ο Κορονοϊός είναι μία δεδομένη κατάσταση που προκαλεί τους περισσότερους αριθμητικά θανάτους στη χώρα μας – τουλάχιστον σε ότι μας αφορά άμεσα – ομοίως θεωρούμε ότι και οι άλλες ασθένειες που ήταν οι αιτίες θανάτων συμπολιτών μας, συνεχίζουν να υφίστανται!

Άλλως θα ήταν χαράς ευαγγέλιο, να ξέραμε ότι δεν υπάρχουν πια καρκίνοι, δεν υπάρχουν άλλες παθολογικές αιτίες θανάτων και το μόνο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι ο κορονοϊός και οι μεταλλάξεις του.

ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ

Η κοινωνία λοιπόν βάλλεται καθημερινά απο χιλιάδες πληροφορίες, άλλες έγκυρες και άλλες εντελώς ανυπόστατες.

Πως θα μπορέσει ένα σύστημα να γίνει πιστευτό εν καιρώ πανδημίας θανατηφόρου ιού αλλά και πανδημίας ανεξέλεγκτων πληροφοριών;

Το ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, αφουγκραζόμενο την απαίτηση της κοινωνίας, καταθέτει την παρακάτω επιστημονικά – πολιτικά και συνταγματικά κατοχυρωμένη πρόταση προς την Ελληνική Κυβέρνηση:

  1. Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής Διαχείρισης Πανδημίας

-Επικεφαλής θα είναι ο εκάστοτε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και θα την αποτελούν ΜΟΝΟ Επιστήμονες με ειδικότητες αρμόδιες σε κάθε περίπτωση.

-Η επιτροπή αυτή θα εξετάζει όλα τα υγειονομικά δεδομένα και εισηγείται προς την εκάστοτε κυβέρνηση τη λήψη ή μη μέτρων προς εφαρμογή, με γνώμονα πρωτίστως τη δημόσια υγεία και προστασία του πολίτη και όχι τα οικονομικά δεδομένα μιας τέτοιας εφαρμογής μέτρων. Δεν είναι αρμοδιότητα και δεν μπορεί να αποτελεί αρμοδιότητα η εξέταση μέτρων με πολιτικά κριτήρια για μία επιστημονική επιτροπή.

-Οι ανακοινώσεις θα γίνονται ΜΟΝΟ απο επιστήμονες και μέσα σε αυτές θα περιλαμβάνονται ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στον υγειονομικό χώρο, για να μπορεί ο πολίτης να αντιλαμβάνεται τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα απο την πανδημία. Χαρακτηριστικό θα είναι, ότι οι ανακοινώσεις αυτές θα μπορούσαν να είναι περισσότερο αληθοφανείς, εάν περιείχαν και άλλα δεδομένα, όπως για παράδειγμα πόσοι συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους απο άλλες αιτίες πλην κορονοϊού, πόσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ για άλλους λόγους πλην κορονοΙού, σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι κλινικές που αντιμετωπίζουν άλλες αιτίες ασθενειών πλην κορονοϊού, πόσα χειρουργεία πραγματοποιούνται για την αντιμετώπιση ασθενειών εκτός κορονοϊού, πόσοι εξήλθαν με αποτελεσματική νοσηλεία απο όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας αλλά και απο Ιδιωτικές Κλινικές.

-Επίσης, θα πρέπει να ανακοινώνονται οι δαπάνες που πραγματοποιούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ξέχωρα για την αντιμετώπιση καθημερινών συμβατικών περιστατικών πλην κορονοϊού.

ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ, θα μπορέσει η κοινωνία να νιώσει ασφαλής, τουλάχιστον σε επίπεδο χώρας, διότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για τη συμπεριφορά των συμφερόντων της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας και ποια παιχνίδια ενδεχομένων εκεί να παίζονται!

Εμείς, ως δημοσιογράφοι, ως ενεργοί πολίτες, ως σκεπτόμενοι το γενικό και όχι ατομικό συμφέρον, προτείνουμε να υλοποιηθεί άμεσα η πρότασή μας.

Μία πρόταση ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια