GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επίδομα παιδιού Α21: Πότε θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι

  Από την Πέμπτη το απόγευμα θα ξεκινήσει  η πίστωση των χρημάτων για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους, με την επόμενη πλη...

 


Οι αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2021 έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλονται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2022 και τα δικαιούμενα ποσά θα καταβάλλονται αναδρομικά με την πρώτη πληρωμή, που θα γίνεται μετά την έγκριση της αίτησης.

Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2021.

Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, που σημαίνει ότι θα πληρωθούν μόνον όσοι υπέβαλαν τη φετινή φορολογική δήλωση.

Υπενθυμίζεται προς τους ενδιαφερομένους ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Αίτηση, η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Το δικαίωμα για τη λήψη του επιδόματος ισχύει:

α) Από την 1η Ιανουαρίου του έτους υποβολής της αίτησης, για τέκνα γεννημένα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους υποβολής της αίτησης.

β) Από την 1η του επόμενου μήνα από αυτόν της γέννησής τους, για τέκνα γεννημένα εντός του έτους υποβολής της αίτησης.

γ) Από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους εγγραφής τους σε σχολή Ανώτερης ή Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ελλάδας ή αναγνωρισμένο ίδρυμα του εξωτερικού, στο «Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), καθώς και σε αναγνωρισμένα Κολέγια.

δ) Από την 1η Ιανουαρίου τρέχοντος έτους για φοιτητές ή σπουδαστές που μετά την αρχική εγγραφή τους σε σχολή κατά το προηγούμενο έτος, μεταγράφηκαν το τρέχον έτος σε άλλη σχολή ή τμήμα ή εισήχθησαν σε νέα σχολή ή τμήμα με νέα εγγραφή. Το επίδομα καταβάλλεται και για μια μεταβατική περίοδο (αναγκαστικό διάλειμμα) έως τρεις μήνες μεταξύ της λήξης εαρινού εξαμήνου έως την έναρξη νέου εξαμήνου τρέχοντος έτους, στο οποίο εξακολουθεί να φοιτά ή να κάνει πρακτική άσκηση ή εγγράφεται σε επόμενο κύκλο σπουδών.

ε) Από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου της επέλευσης της αναπηρίας για τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Το επίδομα καταβάλλεται στους δικαιούχους κάθε έτους, ανά δίμηνο, με πίστωση σε ενεργό τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα καταβολής. Ειδικότερα το επίδομα στ’ διμήνου εκάστου έτους δύναται να καταβάλλεται στους δικαιούχους μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους αυτού. Στην περίπτωση αυτή συμπληρωματική πληρωμή του στ΄ διμήνου δύναται να πραγματοποιείται μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους.

Ποσά

Ο προσδιορισμός των δικαιούχων γίνεται με εισοδηματικά κριτήρια ως εξής:

Το ποσό του επιδόματος εξαρτάται από τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και αφορά:

Για την πρώτη κατηγορία 70 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο, επιπλέον 70 ευρώ για το δεύτερο και άλλα 140 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε επιπλέον των 3 παιδιών

Για τη δεύτερη κατηγορία 42 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο παιδί, επιπλέον 42 ευρώ για το δεύτερο και 84 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Για την τρίτη κατηγορία 28 ευρώ ανά μήνα για το πρώτο εξαρτώμενο τέκνο επιπλέον 28 ευρώ ανά μήνα για το δεύτερο εξαρτώμενο τέκνο επιπλέον 56 ευρώ ανά μήνα για το τρίτο και κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του τρίτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια