GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Που θα οδηγήσει η πορεία του Μ. Τσέπελη; ΤΕΛΙΚΑ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΗΤΑΝ ΝΤΕΝΕΚΕΣ

  Ο  δήμαρχος Ξάνθης, όπως ΔΕΊΧΝΕΙ Η ΠΟΡΕΊΑ ΤΟΥ,  είναι πολύ μπροστά από τον φίλο και συνεργάτη του Χ. Μέτιο.

 


Αφορμής δ ωθήσεις από τον ανασχηματισμό του Περιφερειάρχη Χ. Μέτιου, έρχονται διάφορες σκέψεις και συνειρμοί στον ψηφοφόρο του δήμου της Ξάνθης και τα διάφορα πολιτικά παιγνίδια που εξυφαίνονται δίπλα και γύρω του και ενώ περιμένει το καλύτερο, συνειδητοποιεί ότι όλοι αυτοί που ψηφίστηκαν από αυτόν, είναι άνθρωποι που κοιτάζουν πρώτα την πάρτη τους και μετά τους Ξανθιώτες.

Είπαμε προηγουμένως ότι ο δήμαρχος Μ. Τσέπελης μάλλον πρέπει να δίδαξε στον φίλο του Χ. Μέτιο πώς γίνεται η «δουλειά» και απ’ ότι φαίνεται ο Χ. Μέτιος είναι καλός μαθητής.

Γιατί το λέμε αυτό;

Ο Δήμαρχος Ξάνθης από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε, όλη του η προσπάθεια γίνεται για να ισχυροποιήσει την θέση του και να μείνει ακλόνητος για την επόμενη νίκη που θα του δώσει την χαρά της εξουσίας για τα επόμενα πέντε χρόνια, μετά και τις επόμενες εκλογές.

Λόγω του εκλογικού νόμου, ο δήμαρχος βρέθηκε μεν να διοικεί τον δήμο αλλά είχε μία ισχνή – ισχνότατη πλειοψηφία, άσχετα αν φρόντισε για αυτό ο άλλος φίλος του δημάρχου (έτσι λέει) τότε υπουργός των εσωτερικών Θεοδορικάκος ο οποίος του έδωσε μαζί και με τους υπόλοιπους δημάρχους της επικράτειας, εννοείται, τον απόλυτο έλεγχο μέσω της  οικονομικής επιτροπής καταργώντας στην ουσία το Δημοτικό Συμβούλιο.

Με αυτή λοιπόν την λογική ο δήμαρχος της Ξάνθης Μ. Τσέπελης μπορούσε άνετα να κυβερνήσει την Ξάνθη, να κάνει έργα, να διοικήσει όλους τους Ξανθιώτες, ανεξάρτητα αν τον ψήφισαν ή όχι, να ισχυροποιηθεί στην συνείδηση των ψηφοφόρων και να κερδίσει τις επόμενες εκλογές με το «σπαθί» του.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ

Δυστυχώς όμως για την πόλη, ο δήμαρχος Μ. Τσέπελης, από την πρώτη στιγμή της εκλογής του, έβαλε σαν στόχο την επόμενη πενταετία και όχι την παρούσα τετραετία, αφήνοντας προφανώς, την επόμενη πενταετία που θα ξαναεκλεγεί με τους γνωστούς μηχανισμούς, να βάλει ένα βοτσαλάκι στην υστεροφημία του.

Έτσι, αντί να στρωθεί στην δουλειά και να τελειώσει τα έργα του προηγούμενου δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου και να ωριμάσει νέα, χρησιμοποιώντας στο ακέραιο το δημοτικό χρήμα, έκανε τα παρακάτω σημαντικά κατά την γνώμη του βήματα, που θα τον οδηγήσουν, πάντοτε κατά την γνώμη του,  στην νίκη την επόμενη πενταετία δηλαδή από τις εκλογές το 2023 και μετά.

Οι κινήσεις του Μ. Τσέπελη θεμιτές ή αθέμιτες, λίγη σημασία έχει πλέον, έτσι όπως κινούνται τα πολιτικά πράγματα στην Ξάνθη, ήταν με λίγα λόγια τα παρακάτω.

Χρησιμοποιώντας το δημοτικό χρήμα «εξυπηρέτησε» δημοσιογράφους. Έτσι σύμφωνα πάντοτε με τα δημοσιεύματα που εμφανίζονται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πλην ελαχίστων, φαίνεται ξεκάθαρα ότι με πλάγιο ή ευθύ τρόπο, η πλειονότητα των τοπικών μέσων ενημέρωσης, πρόσκεινται στον δήμαρχο Μ. Τσέπελη, εκθειάζοντας τις αρετές του και τις πολιτικές του ικανότητες.

Αν αυτό βοηθάει το προφίλ του δημάρχου είναι ξεκάθαρο. Όχι.

Ο λόγος είναι ότι τα δημοσιεύματα που αφορούν τον δήμαρχο είναι ρηχά, επιφανειακά και ο σκοπός τους είναι ολοφάνερος. Να παρουσιασθεί ένας τενεκές με την αξία του χρυσαφιού και αυτό οι Ξανθιώτες το προσλαμβάνουν.

Άρα κατά την εκτίμηση μας, δεν προσθέτει κάτι το αξιόλογο στην παρουσία του πολιτικού έργου του δημάρχου όσο φιλότιμα και αν προσπαθούν τα φιλικά του μέσα να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο.

Το επόμενο βήμα του δημάρχου ήταν πάντοτε με την χρήση του δημοτικού χρήματος, η εξαγορά των συμβούλων των άλλων παρατάξεων (κάτι ανάλογο κάνει και ο φίλος του Δημάρχου Χ. Μέτιος).

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποδεκατίσει τους ενεργούς δημοτικούς συμβούλους με πολλούς σταυρούς (ψήφους) στο ενεργητικό τους, του πρώην Δημάρχου Χ. Δημαρχόπουλου και να καταστήσει «ανάπηρη» την παράταξη του Γιάννη Παπαχρόνη.

Όσο για τους συμβούλους της παράταξης του Πασχάλη Λύρατζη Κώστα Καφφετζή και Σοφίας Παπά είναι ούτως ή άλλως ανενεργοί και δεν αποτελούν εμπόδιο στα πολιτικά παιγνίδια του Μ. Τσέπελη.

Τέλος, το τρίτο βήμα που έχει άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία της Ξάνθης και τους επαγγελματίες είναι οι απευθείας αναθέσεις που δίνονται από την πλευρά του Μ. Τσέπελη, δημάρχου Ξάνθης πρωτίστως σε επαγγελματίες εκτός πόλης και φυσικά σε συγκεκριμένους επαγγελματίες της πόλης.

Αυτό δημιουργεί έναν αθέμητο ανταγωνισμό και φυσικά γκρίνια και έχθρα από μία μερίδα πολιτών της Ξάνθης η οποία μεταφέρεται και στους ψηφοφόρους, γιατί κακά τα ψέματα, λίγο ως πολύ όλοι οι Ξανθιώτες έχουν κάποιον φίλο ή συγγενή επαγγελματία.

Τέλος, όλο αυτό το πλέγμα της πολιτικής συμπεριφοράς του δημάρχου Μ Τσέπελη, θα φέρει το πολυπόθητο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές….;;;;

Σίγουρα όμως, όλο αυτό, βοηθάει τις φιλοδοξίες του Μ. Φανουράκη ο οποίος επιθυμεί να δει τον εαυτό του Βεζίρη στην θέση του Βεζίρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια