GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κομοτηνή: Απινιδωτές – νήματα ζωής στην πόλη και μαθήματα πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ

  Μια στιγμή για πάντα”  ή  “Μια εβδομάδα μπορεί κυριολεκτικά να κρατήσει μια ζωή” . Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ το γνωρίζουν καλά την αξία που ...

 


Μια στιγμή για πάντα” ή “Μια εβδομάδα μπορεί κυριολεκτικά να κρατήσει μια ζωή”. Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ το γνωρίζουν καλά την αξία που έχει και το κάθε λεπτό γι αυτό αυτή την εβδομάδα που «τρέχει» πραγματοποιούν σε όλες της πόλεις της Περιφέρειας Αν.Μ.Θ. εκπαιδεύσεις-σεμινάρια με στόχο διπλό, από τη μια να αποτίσουν ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους τους διασώστες, τα πληρώματα, τους ιατρούς και τους νοσηλευτές που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, και από την άλλη να δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να μάθουν να προλαμβάνουν ατυχήματα και τραυματισμούς, αλλά και να παρέχουν πρώτες βοήθειες αν χρειαστεί.

Σήμερα Πέμπτη (όπως και το Σάββατο) βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής διδάσκοντας τον τρόπο χρήσης του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή αλλά και την καρδιο-αναπνευστική αναζωογόνηση ως σωτήρια τεχνική. “Είναι καίρια εργαλεία δικά μας,αλλά και ιατρικές πράξεις – παραϊατρικές οι οποίες μπορούν να αποβούν σωτήριες αν εφαρμοστούν στα πρώτα λεπτά του συμβάντος” υποστήριξε ο διευθυντής της 6ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ αν.Μ.Θ., ιατρός -αναισθησιολόγοςΧάρης Λώτης σημειώνοντας ότι “αν δεν παρέμβουν άμεσα σε ένα περιστατικό σοβαρό η δυνατότητα επιβίωσης ελαττώνεται κατά 30 με 40%. Γι αυτό και ο οποιοσδήποτε πολίτης χρησιμοποιώντας τον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή μπορεί να αποβεί σωτήριος και πολύτιμος για τη ζωή συνανθρώπων μας”.

Ο κος Χάρης Λώτης ως διευθυντής ΕΚΑΒ αν.Μ.Θ. σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη αν.Μ.Θ. δρομολογούν την τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών σε καίρια σημεία της πόλης.“Χάρη στις προσπάθειες του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου είμαστε η μόνη περιφέρεια που εξασφαλίσαμε από το ΕΣΠΑ 26 ασθενοφόρα για την Περιφέρεια αν.Μ.Θ.” είπε εκφράζοντας την ικανοποίησή του από την μεταξύ τους συνεργασία σημειώνοντας πως 400 άτομα συνολικά, διασώστες-τραυματιοφορείς και διοικητικό προσωπικό,δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα, αγώνα ζωής για τους συνανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια