GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τα Άβδηρα, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο των Αβδήρων επισκέφτηκαν μαθητές/τριες της Α τάξης του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης

  Στις 16 Δεκεμβρίου 2021  οι μαθητές/τριες της Α τάξης του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης επισκέφτηκαν τα Άβδηρα, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Αρχ...

 


  Στο Μουσείο εκτίθενται αντικείμενα που βρέθηκαν στην πόλη και τα νεκροταφεία των αρχαίων Αβδήρων. Η έκθεση καλύπτει τη χρονική περίοδο από τον 7ο αι. π.Χ. μέχρι τον 13ο αι. μ.Χ. Το μουσείο έχει έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, συμβάλλει στην επιμόρφωση των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και συγχρόνως να ικανοποιεί τον απαιτητικό επισκέπτη.



  Επίσης οι μαθητές/τριες ενός τμήματος μαζί με την καθηγήτρια τους περπάτησαν μέσα στο χωριό μέχρι το αρχοντικό του καπνέμπορα Παναγιώτη Παμουκτσόγλου ο οποίος στα μέσα του 19ου αι. έφυγε από την Κωνσταντινούπολη και εγκαταστάθηκε στη Μπουλούστρα, όπως ονομάζονταν τότε τα Άβδηρα. Το αρχοντικό είναι διατηρητέο μνημείο, καθώς θεωρήθηκε αξιόλογο δείγμα θρακιώτικης παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

  Στα Άβδηρα έζησε κάποτε ο έξοχος Δημόκριτος, εμπνευστής της ατομικής θεωρίας, γεγονός που παρακινεί να επισκεφθεί κανείς αυτόν τον τόπο!!

  Συνοδοί καθηγητές: Ε. Καλαφάτη, Χ. Κλειτσιώτη, Η. Προύντζος, Α. Τσεσμετζής, Ο. Χαιροπούλου και Α. Καλλίδου.

  Φωτογραφικό υλικό: Καλαφάτη, Χαιροπούλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια