GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Ξάνθη ΝΙΚΗΣΕ! Επαναλειτουργούν κανονικά από 1/1/2022, τα Κέντρα Υγείας Αβδήρων & Παρανεστίου!

  *Οι αγώνες των κατοίκων και του Δημάρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη δικαιώθηκαν! Τι δήλωσε στην Ανοιχτή γραμμή του Next tv. Επιτέλους –έστω...

 

*Οι αγώνες των κατοίκων και του Δημάρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη δικαιώθηκαν! Τι δήλωσε στην Ανοιχτή γραμμή του Next tv.

Επιτέλους –έστω και με καθυστέρηση 2 μηνών – οι αγώνες των κατοίκων και του Δημάρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη με τη στήριξη του Δήμαρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, της ΑΔΕΔΥ, του Προέδρου του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιου Μωραϊτη, του βουλευτή Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, του εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων Πασχάλη Λύρατζη, Γιώργου Χατζηθεοδώρου, Παπαχρόνη κλπ  και των τοπικών φορέων, ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ, αφού ο Διοικητής της 4 ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης με απόφασή του, επανέφερε τα κέντρα υγείας Αβδήρων και Παρανεστίου στην κανονικότητά τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του Δημάρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη χθες στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Next tv παρά τις δηλώσεις περί...."επαναστατικής γυμναστικής" , «από 1/1/2022 το Κέντρο Υγείας Αβδήρων θα λειτουργεί και πάλι 24 ώρες το 24ωρο όλη την Εβδομάδα και παράλληλα επανέρχεται η κανονικότητα και στην λειτουργία των αγροτικών ιατρείων .

Που σημαίνει ότι θα πηγαίνουν πλέον κανονικά οι γιατροί και στα αγροτικά ιατρεία του Δήμου Αβδήρων αλλά και των άλλων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για να γράφουν τα φάρμακα και να εξυπηρετούν τους κατοίκους. ( σ.σ. Δεκάδαες τηλέφωνα διαμαρτυρίας υπήρξαν τον τελευταίο καιρό απο τα Πηγάδια, τη Συδινή κλπ)

Το ίδιο θα  γίνει και με το κέντρο Υγείας Παρανεστίου που επίσης επανέρχεται στην κανονικότητα, γεγονός που υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και χαρά και οι Δραμινοί και οι κάτοικοι της περιοχής με τηλέφωνα στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Πάνου Παπαδόπουλου. 

Μάλιστα δεκάδες Δραμινοί με συγκίνηση πληροφορήθξηκαν την είδηση μιλώντας στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, έστω και αν ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Παρανεστίου Σταύρος Σαχινίδης κρατάει...μικρό καλάθι! 

Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και 2-3 εβδομάδες πριν ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης είχε αποκαλύψει στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ότι «μετά από επικοινωνία που είχε με τον Δημήτρη Τσαλικάκη στην 4η ΥΠΕ θα επανέρχονταν στην κανονικότητα το Κέντρο Υγείας Αβδήρων, άλλως «με την νέα χρονιά θα συνεχίζονταν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων...», ενώ χθες το πρωί είχε επικοινωνία και με την διευθύντρια του Κ.Υ Αβδήρων Γεωργία  Ανδρέου, που τον διαβεβαίωσε  ότι «από 1/1/2022  επανέρχονται στους παλιούς τους ρυθμούς με 24ωρη λειτουργία όλη την εβδομάδα»!!!


Μάλιστα ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για μια ακόμη φορά όλους τους Φορείς που βρέθηκαν στο πλευρό του Δήμου, όπως για παράδειγμα τον Μητροπολίτη Ξάνθης, τον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, το Επιμελητήριο Ξάνθης, την ΑΔΕΔΥ και τους Φορείς και γενικά όλους όσους βρέθηκαν συμμετείχαν ενεργά στις κινητοποιήσεις τους.

«Ο αγώνας μας δικαιώθηκε, ο Δήμος Αβδήρων και οι κάτοικοι απέδειξαν ότι ξέρουν να αγωνίζονται και να δίνουν τις δικές τους μάχες...Ευχαριστώ όλους όσους βρέθηκαν στο πλευρό μας και μας στήριξαν...τον Περιφερειάχη, τον Δήμαρχο Τοπείρου, την ΑΔΕΔΥ, το Επιμελητήριο, τους βουλευτές, όταν κάποιοι μας κατηγορούσαν για...επανασατική γυμναστική», τόνισε χαρακτηριστικά και με σεμνότητα στις πρώτες δηλώσεις του.

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΕΡΩΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ!

Επισημαίνουμε πάντως ότι «ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης στην απόφασή για την υποβάθμιση των κέντρων υγείας Αβδήρων και Παρανεστίου, είχε συμπεριλάβει και το Κ.Υ. Φερών...», εκείνη όμως την είχε «ανακαλέσει» εντός ολίγων ωρών, μετά από παρέμβαση της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα που θα πολιτευτεί με την Ν.Δ. στις επόμενες εθνικές εκλογές!!! Μέσα σε λίγες ώρες...

Ας ευχηθούμε το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΒΔΗΡΩΝ να ενισχυθεί και να μην αποδυναμωθεί από δω και πέρα. Εμείς πάντων –και ήμαστε υπερήφανοι σε αυτό- θα είμαστε στο πλευρό του Δημάρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη, των κατοίκων αλλά και  των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας!!! Και ευχόμασε ειδικά ο σημερινός Πρωθυπυοργός Κυριάκος Μητσοτάκης, να μη ξεχάσει τα όσα είχε πει στον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη όταν τον επισκέφθηκε στο Δημαρχείο και να ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ το Κέντρο Υγείας!

Καλή χρονιά.

Και ένα ιστορικό ντοκουμέντο!  Γιατί την ιστορία την γράφουνε οι ΡΗΞΕΙΣ και οι αγώνες!! Κι όχι οι δηλώσεις  των "βολεμένων" της εκάστοτε εξουσίας!

2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΧΗΤΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ: Τι θα έλεγα στον Κυριάκο Μητσοτάκη αν μιλούσα μαζί του...


*Με μαύρες σημαίες οι κάτοικοι του Δήμου Αβδήρων προχώρησαν χθες σε συμβολικό κλείσιμο δρόμων, ζητώντας συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

*Θα του υπενθύμιζα ότι είχε έρθει παλιά στα Άβδηρα, στην πατρίδα του Δημόκριτου, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, και στη Γενισέα και μας έλεγε για μια καλύτερη Δημόσια Υγεία που θα φέρει η Νέα Δημοκρατία


*Πρόεδρος Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης: Έχουμε πλέον ένα ΚΟΥΤΣΟ Νοσοκομείο Ξάνθης κι ένα ΚΟΥΤΣΟ Κέντρο Υγείας Αβδήρων!

 




Με μαύρες σημαίες και συμβολικό κλείσιμο δρόμων ξεκίνησαν χθες από το Πόρτο Λάγος, οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Δήμου  Αβδήρων για την υποβάθμιση του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Δήμου Αβδήρων!!!

Απόφαση που δεν «καταδικάζει» μόνο τους 30.000 κατοίκους των Δήμων Αβδήρων και Τοπείρου και των γύρω περιοχών, αλλά όλο το Νομό Ξάνθης, αφού αυτό θα έχει ως συνέπεια να μη μπορεί να «σηκώσει» ένα τέτοιο βάρος το ήδη υποβαθμισμένο Νοσοκομείο Ξάνθης! 

Κι όπως επεσήμανε μάλιστα χθες ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ξάνθης Τάσος Καραδέδος στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Πάνου Παπαδόπουλου στο Next tv , έχουμε πλέον στο Νομό Ξάνθης, «Ένα κουτσό Νοσοκομείο Ξάνθης κι ένα κουτσό Κέντρο Υγείας  Αβδήρων!!!» 

Κι όλα αυτά, ενώ χθες τα κρούσματα ήταν 97στο Νομό Ξάνθης!!!!

Αναλυτικότερα:

Το μεσημέρι της Δευτέρας μηχανήματα του Δήμου έκλεισαν την εθνική οδό σε Λάγος και Σέλερο, σε μια πρώτη συμβολική κίνηση. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σήμερα Τρίτη και θα κλιμακωθούν την Τετάρτη με το κλείσιμο των εισόδων της Εγνατίας Οδού και την Πέμπτη με διαμαρτυρία έξω από το Νοσοκομείο Ξάνθης, ενώ σε αναμονή βρίσκεται ραντεβού που θα κλείσει ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος με τον Υπουργό Υγείας Θανο Πλεύρη.



Τι αναφέρει η ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Αβδήρων, “οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να αλλάξει η απόφαση για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και την κατάφωρη αδικία των πολιτών του Δήμου” .

Διαβάστε αυτούσια όλη την απόφαση:

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το Πρακτικό Αριθ.: 11/2021

Κατεπείγουσας Έκτακτης Συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων στις 29 Οκτωβρίου 2021

Αριθ. Απόφασης: 135/2021

ΘΕΜΑ: «Αναστολή λειτουργίας όλων των Περιφερειακών Ιατρείων του Δήμου Αβδήρων και υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αβδήρων»

Στη Γενισέα, σήμερα 29 Οκτωβρίου του έτους 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 συνήλθε μέσω τηλεδιάσκεψης σε κατεπείγουσα έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας κατ΄ εφαρμογή της υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 4992/23-01-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ 186/τ.Α΄/23.01.2021), υπό την προεδρία του Νικολάου Τσιναρίδη, ύστερα από την με αρ.πρωτ. 12142/29.10.2021 έγγραφη πρόσκληση του, η οποία γνωστοποιήθηκε σε όλα τα μέλη του συμβουλίου, στον Δήμαρχο, στους Προέδρους των Κοινοτήτων και δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου, και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/07.06.2010) όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 77 του Ν. 4555/2018 και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 της από 11 Μαρτίου 2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) (Α’ 55), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν.4682/2020 (Α’ 76) και τα οριζόμενα στις ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 17974/22.03.2021 (ΦΕΚ 1119/22.03.2021 τεύχος Β', (ΥΠ.ΕΣ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/133/οικ.20764/07.11.2020) (ΥΠ.ΕΣ. εγκ.426/77233/13.11.2020) - ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 66436/22.10.2021 (ΦΕΚ 4919/24.10.2021 τεύχος Β')

Συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη οι κάτωθι (20) Δημοτικοί Σύμβουλοι :

Παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι

1. Τσιναρίδης Νικόλαος

2. Μαυρίδης Νικόλαος

3. Ζουρνατζίδου Χρηστακίδου Κωνσταντινιά

4. Σταυρακάρας Φώτιος

5. Τσιτιρίδης Βασίλειος

6. Γκασιμπαγιαζίδης Βλαδίμηρος

7. Χατζηδημητρίου Ειρήνη Χρυσοβαλάντω

8. Τσόγκας Αθανάσιος

9. Ντεμήρ Σαντρή (Καδρή)

10.Κριτσίνης Αθανάσιος

11. Γκιρετλή Ιλχάν

12. Ομέρ Σαμπάν

13.Σαμή Μεμέτ

14. Μπλαμπανίδου Αλεξάνδρα

15.Σουπιάδης Θεοχάρης

16. Τσολακίδης Βασίλειος

17.Βελή ογλού Μπουλέντ

18. Τσαούς Ογλού Λουτφή

19. Γκιαουράκη Αναστασία

20.Αντωνιάδης Κωνσταντίνος

Απόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι

1. Γαρούφας Δήμος

2. Γεωργακάκης Αθανάσιος

3. Κασσέρης Κωνσταντίνος

4.Γαλανόπουλος Σπυρίδων

5. Πισκιουλόπουλος Μάριος

6. Σίσκος Γεώργιος

7. Γκιρετλή Τζεϊλάν

 Ο Δήμαρχος Γεώργιος Τσιτιρίδης προσκλήθηκε και συμμετέχει στη συνεδρίαση.

 Στη συνεδρίαση συμμετέχει και ο Κεμανετζής Παναγιώτης υπάλληλος του Δήμου για την τήρηση των πρακτικών, καθώς και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Πολυσίτου, Σελέρου, Μάνδρας και Γενισέας.

 Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο του ΔΣ για την παρουσία και μετέπειτα για την ψήφο τους, είναι δυνατή η πραγματοποίηση της συνεδρίασης.

Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και ανέγνωσε το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης με τίτλο: «Αναστολή λειτουργίας όλων των Περιφερειακών Ιατρείων του Δήμου Αβδήρων και υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αβδήρων». Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα διότι θίγονται άμεσα η δημόσια υγεία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου. Στη συνέχεια κάλεσε τον Δήμαρχο να πάρει τον λόγο. Ο εισηγητής αφού έλαβε το λόγο είπε τα εξής:

(Ιστορικό): Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου ενημερωθήκαμε από την Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης να αναστείλει τη λειτουργία όλων των Περιφερειακών Αγροτικών Ιατρείων και την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αβδήρων για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Αυτό θα στερήσει το βασικό αγαθό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους.

Κριτσίνης: Να κλειστεί ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, τους Δημάρχους Αβδήρων και Τοπείρου, τους επικεφαλής των παρατάξεων, λοιπούς εκπροσώπους φορέων του Νομού και σύσσωμοι να κατεβούμε στην Αθήνα. Συντασσόμαστε με τον Δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Τσολακίδης: Να βγει αυστηρό ψήφισμα που θα καταγγέλλει την κυβερνητική αναλγησία.

Να μπούνε πανό σε καίρια σημεία και των δύο δήμων. Να πάμε για διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο και αν χρειαστεί να πάμε και στην Αθήνα. Να γίνει μια επιτροπή αγώνα από τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Αντωνιάδης: Συμφωνώ, αλλά τα παραπάνω δεν πιάνουν τόπο. Να κλείσουμε τους δυο δρόμους που οδηγούν στην Περιφέρεια, στην Κομοτηνή.

Τσιναρίδης: Η αντίδραση πρέπει να είναι δυναμική και άμεση, να μη μείνουμε στο ψήφισμα.

Χαλκόπουλος, Πρόεδρος ΤΚ Μάνδρας: Να βγει αμάξι του Δήμου με τηλεβόα για να ενημερώνει τους κατοίκους στα χωριά.

Δήμαρχος: Θα κλείσουμε ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας και αν χρειαστεί θα κλείσουμε και τον δρόμο. Να κλείσουμε για λίγες ώρες τον δρόμο στο Πόρτο Λάγος και μετά το Σέλερο. Το ραντεβού θα γίνει το συντομότερο. Θα βάλουμε πανό στα τρία πρώην Δημαρχεία, στη Γενισέα, στα Άβδηρα και στο Σέλερο. Θα βγει το ψήφισμα και θα υπάρξουν σκληρότερα μέτρα αν δεν δικαιωθούμε.

Μετά το πέρας της εισήγησης και πρότασης του εισηγητή και μετά το πέρας των ερωτήσεων – απαντήσεων ο Πρόεδρος κάλεσε το σώμα να αποφανθεί σχετικά.

Ακολούθησε ψηφοφορία και ο Πρόεδρος προέβη σε καταμέτρηση των ψήφων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίες διαμορφώθηκαν ως εξής:

Υπέρ: 1) Μαυρίδης Νικόλαος 2) Ζουρνατζίδου Χρηστακίδου Κωνσταντινιά 3) Σταυρακάρας Φώτιος 4) Τσιτιρίδης Βασίλειος 5) Γκασιμπαγιαζίδης Βλαδίμηρος 6) Χατζηδημητρίου Ειρήνη Χρυσοβαλάντω 7) Τσόγκας Αθανάσιος 8) Ντεμήρ Σαντρή (Καδρή) 9) Κριτσίνης Αθανάσιος 10) Γκιρετλή Ιλχάν 11) Ομέρ Σαμπάν 12) Σαμή Μεμέτ 13) Μπλαμπανίδου Αλεξάνδρα 14) Σουπιάδης Θεοχάρης 15) Τσολακίδης Βασίλειος 16) Τσιναρίδης Νικόλαος 17) Βελή ογλού Μπουλέντ 18) Τσαούς Ογλού Λουτφή 19) Γκιαουράκη Αναστασία 20) Αντωνιάδης Κωνσταντίνος.

Κατόπιν των ανωτέρω, το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του εισηγητή και μετά από την κατάθεση απόψεων και την ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας αναφέρεται πιο πάνω, με 20 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 20 ψηφισάντων δημοτικών συμβούλων.

Αποφασίζει ομόφωνα

1) Να οριστεί Επιτροπή Αγώνα αποτελούμενη από τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

2) Να οριστεί ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας στην Αθήνα ενημερώνοντας τον περιφερειάρχη και τους Βουλευτές του Νομού.

3) Να εκδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας και να αποσταλεί στον Υπουργό Υγείας και στον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης.

4) Να τοποθετηθούν μαύρα πανό στο Δημαρχείο στη Γενισέα, στα Άβδηρα και στο Σέλερο.

5) Να γίνει συμβολική κατάληψη στις εθνικές οδούς στο Πόρτο Λάγος και στο Σέλερο (διασταύρωση Σήμαντρα – Πολύσιτο) τη Δευτέρα και την Τρίτη στις 12:00 μ.μ. την Τετάρτη στις εισόδους της Εγνατίας Οδού και την Πέμπτη στην είσοδο του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να αλλάξει η απόφαση για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και την κατάφωρη αδικία των πολιτών του Δήμου.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 135/2021

Αφού συντάχθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως εξής:

Ο Πρόεδρος

Νίκος Τσιναρίδης

Τα Μέλη

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ: ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΣΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!


Σημειώνουμε ότι στην κινητοποίηση των κατοίκων παραβρέθηκε και η ΑΔΕΔΥ με τον Πρόεδρό της Μπάμπη Ευστρατίου (στέλεχος της ΔΑΚΕ) αλλά και ο Πρόεδρος του  ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης (επί σειρά ετών ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ. Ν. Ξάνθης) , ενώ ήταν ΑΦΑΝΤΟΙ τόσο ο Κυβερνητικός βουλευτής και γιατρός Σπύρος Τσιλιγγίρης, όπως και ο Περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης και ο  Αντιπεριφεριεάρχης Νίκος Ευφραιμίδης, σε αντίθεση με το Κέντρο Υγείας Φερών όπου μαζεύτηκε όλος ο... Έβρος ως συμπαράσταση στον Δήμο Φερών!

Με αποτέλεσμα λόγω .... Μίνας Γκάγκα, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ να πάρει "πίσω"την απόφαση για το Κέντρο Υγείας Φερών!!! 

Ενδιαφέρον έχει ωστόσο η απάντηση του επίσης γαλάζιου αλλά αγωνιστή Δημάρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη,  τι θα έλεγε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αν επικοινωνούσε ΣΗΜΕΡΑ μαζί του,  στον ραδιοσταθμό Life 921 fm.

Διαβάστε αυτούσιο τον διάλογο:

-«Δήμαρχε Γιώργο Τσιτιρίδη, αν είχατε αυτή τη στιγμή τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με τον Πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη, είτε τηλεφωνικά είτε αν τον είχατε απέναντι σας, τι θα του λέγατε για αυτήν την αδικία η οποία συντελείται; Σε βάρος του ιστορικού Δήμου Αβδήρων και των κατοίκων....»

Γ.Τ.: «Θα του θύμιζα, θα του θυμίσω....ότι είχε έρθει παλιά στα Άβδηρα,  στην πατρίδα του Δημόκριτου, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, και στη Γενισέα και μας έλεγε για μια καλύτερη Δημόσια Υγεία που θα φέρει η Νέα Δημοκρατία. Εμείς καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουνε προβλήματα με τον κορονοϊό αλλά δεν σημαίνει ότι αν τα κλείσουμε όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας και οδηγήσουμε σε ένα Νοσοκομείο τότε δεν θα είναι χειρότερη η κατάσταση. Νομίζω ότι θα πρέπει να εισακουστεί η φωνή των πολιτών, του κόσμου και να αλλάξουνε τις αποφάσεις γιατί έτσι οδηγούμαστε όχι σε αποκέντρωση αλλά σε συρρίκνωση της Δημόσια Υγείας».

-«Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τους κατοίκους των Αβδήρων αλλά και τους δημότες Τοπείρου;».

Γ.Τ.: «Και η δημοτική αρχή του Δήμου Αβδήρων και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και την επικοινωνία που είχαμε και θα παρθούν κι οι ανάλογες αποφάσεις και στο Δήμο Τοπείρου, θα αγωνιστούμε προκειμένου να αλλάξουν αυτές οι αποφάσεις, κι αν δεν αλλάξουν δεν θα σταματήσουμε στις κινητοποιήσεις. 

-Να είναι σίγουροι ότι θα καταφέρουμε να ξαναλειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Αβδήρων..!.»

Δεν υπάρχουν σχόλια