GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ενίσχυση προσωπικού με εντοπιότητα και των υποδομών των φυλακών Κομοτηνής, ζήτησε ο Ε. Στυλιανίδης από τη Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σ. Νικολάου

   Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφία Νικολάου είχε ο Βουλευτή...

  Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφία Νικολάου είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης. Της έθεσε βασικά ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας των φυλακών Κομοτηνής και την κάλεσε να επισκεφθεί τη Ροδόπη, προκειμένου να διαπιστώσει και η ίδια την κατάσταση. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που τις προηγούμενες μέρες είχε συναντηθεί με τους εργαζόμενους των φυλακών, μετέφερε με στοιχειοθετημένα υπομνήματα τα παρακάτω θέματα:

Ζήτησε την αύξηση προσωπικού και την κάλυψη των λειτουργικών κενών επισημαίνοντας ότι ο όγκος μεταγωγών στο Εφετείο Κομοτηνής ή στο Νοσοκομείο ξεπερνάει τις 2300 το χρόνο καθώς και ότι οι ανάγκες εξωτερικής και εσωτερικής φύλαξης είναι αυξημένες λόγω υπερπλήρωση του καταστήματος. Η κάλυψη των 60 οργανικών θέσεων εγγυάται, τόσο την αποτελεσματική φρούρηση όσο και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού καθώς και τις συνθήκες κράτησης.

Αναφέρθηκε στα παλιά και προβληματικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού ή μεταγωγών του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κομοτηνής (IVECO, NISSAN TERRANO, CITROEN) ζητώντας την αντικατάσταση τους με καινούργια οχήματα και τη συστηματικότερη συντήρηση τους.

Διεκδίκησε τη δημιουργία τμήματος μεταγωγών στην Κομοτηνή.

Τέλος ο Βουλευτής έθεσε το θέμα εντοπιότητας για τους υπαλλήλους που θα προσληφθούν σε νέους διαγωνισμούς.

  Η κ. Σοφία Νικολάου διαβεβαίωσε τον Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη ότι θα φροντίσει για την κάλυψη κενών του προσωπικού, τόσο από τις προσλήψεις που έχουν ήδη συντελεστεί όσο και από αυτές που επίκεινται πριν το τέλος του έτους. Συμφώνησε με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ότι πρέπει να μπουν κριτήρια εντοπιότητας στον επόμενο διαγωνισμό, ώστε να προτιμηθούν ντόπιοι εργαζόμενοι που δεν θα ζητούν στη συνέχεια να φύγουν από την περιοχή. Τέλος ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο προχωρά στην παραγγελία νέων οχημάτων με διαγωνισμό και όταν ολοκληρωθεί, θα φροντίσει να καλυφθούν οι σχετικές ανάγκες και στην Κομοτηνή. Ευχαρίστησε τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για το ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες λόγω COVID-19 να προγραμματίσει την επίσκεψη της στη Ροδόπη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια