GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τα σενάρια για «μπλόκο» των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ βρίσκουν αντίθετο τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης

  Στο κλίμα των Χριστουγέννων προσπαθεί να μπει η τοπική αγορά, για να αλλάξει η ψυχολογία των καταναλωτών

 



Ευθύμης Μίλκογλου:

«Είναι άδικο να χρησιμοποιούν το λιανεμπόριο και το εμπόριο γενικότερα, για να πείσουν τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν. Θα πετύχουν τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα…»

  Στο κλίμα των Χριστουγέννων μπαίνει σταδιακά η τοπική αγορά της Ξάνθης, καθώς κάποιοι καταστηματάρχες ξεκίνησαν, ήδη, να στολίζουν τις βιτρίνες τους, κυρίως τα καταστήματα με εποχικά είδη αλλά και τα ζαχαροπλαστεία, που παραδοσιακά έχουν την τιμητική τους στον εορταστικό στολισμό.

  Όπως, ενδεικτικά, αναφέρει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Ευθύμης Μίλκογλου, όσο πλησιάζει η εορταστική περίοδος, τόσο περισσότερο στολίζει ο εμπορικός κόσμος. Ενώ, επισημαίνει παράλληλα, ότι και ο Δήμος θα πρέπει να μεριμνήσει για τον στολισμό όλων των δρόμων, κι όχι μόνον των πιο κεντρικών, προκειμένου να απλωθεί παντού η ατμόσφαιρα των εορτών.

  «Ξεκίνησε σιγά – σιγά ο στολισμός των καταστημάτων. Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να μπούμε ακόμη περισσότερο στο mood των Χριστουγέννων. Ζητάμε, ωστόσο, από το Δήμο να φροντίσει, ώστε φέτος ο στολισμός να περιλαμβάνει όλη την πόλη κι όχι επιλεκτικά μόνον κάποιες οδούς. 

Δεν είναι μόνον η πλατεία και η 28ης που πρέπει να στολιστούν. Για να αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου θα πρέπει να στολιστούν και να φωταγωγηθούν όλοι οι δρόμοι της πόλης. 

Οι έμποροι, από την πλευρά τους, θα πρέπει κι αυτοί, ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να αναδείξουν τις βιτρίνες τους, στο κλίμα των Χριστουγέννων…» σχολιάζει ο κ. Ε. Μίλκογλου.

Σενάρια για «μπλόκο» των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ

  Από εκεί και πέρα, αναφερόμενος στο νέο σενάριο που έχει πέσει στο «τραπέζι» των συζητήσεων κι αφορά το «μπλόκο» των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να «σωθούν» τα Χριστούγεννα, ο κ. Ε. Μίλκογλου επισημαίνει ότι, «δεν θα κερδίσουμε κάτι, εάν εφαρμοστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Άλλωστε, ο τζίρος των καταστημάτων έχει συρρικνωθεί δραματικά, εξαιτίας των τελευταίων μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή. Η αγορά δεν έχει την αναμενόμενη καταναλωτική κίνηση για το εκπτωτικό δεκαπενθήμερο που διανύουμε. Οι καταναλωτές είναι «μαζεμένοι» και φοβισμένοι. Όσο περισσότερη πίεση δέχονται, τόσο περισσότερο «υποφέρει» η αγορά. 

Έχει αποδειχθεί, εξάλλου, ότι τα εμπορικά καταστήματα δεν είναι εστίες μόλυνσης, όπως είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς για παράδειγμα. Θα πρέπει, λοιπόν, να εστιάσουν αλλού, εάν θέλουν να περιορίσουν τη διασπορά του ιού. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση το λιανεμπόριο και ο κλάδος του εμπορίου γενικότερα να πληρώσει το «μάρμαρο» αυτής της κατάστασης. 

Να βρουν άλλους τρόπους να πείσουν τους ανεμβολίαστους. Είναι άδικο να χρησιμοποιούν το εμπόριο για να το πετύχουν, αφού το μόνο που κατορθώνουν είναι τα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα, παράλληλα με την ολική καταστροφή μας. 

Σε λίγο θα δούμε μεγάλους κολοσσούς του εμπορίου να οδηγούνται στο κλείσιμο, πόσο μάλλον τα μικρομεσαία καταστήματα που είναι «ευάλωτα», έτσι κι αλλιώς, σε τέτοιου είδους οικονομικές πιέσεις…».

Δεν υπάρχουν σχόλια