GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Α. Γεωργιάδης: ” Δεν έχουμε δικαίωμα να ξανακλείσουμε τον κόσμο στο σπίτι του”

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης,   απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου ακόμη lockdown στη χώρα , σενάριο που κυκλοφορεί λόγω της μ...

  Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου ακόμη lockdown στη χώρα, σενάριο που κυκλοφορεί λόγω της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Αναφερόμενος στον περιορισμό του κορονοϊού, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως πλέον έχουμε να κάνουμε με πανδημία των ανεμβολίαστων, ενώ υπογράμμισε πως δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown στη χώρα. «Έχει εκλείψει το εθνικό μας δικαιώμα να κλείνουμε τον κόσμο σπίτι του», ανέφερε.

Παράλληλα, μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται πάνω από το πρόβλημα της έκρηξης του πληθωρισμού στην ενέργεια και σημείωσε πως αν χρειαστεί να παρέμβει θα το πράξει. Όπως είπε, παρατηρείται έκρηξη του πληθωρισμού στην ενέργεια παγκοσμίως, με την Ελλάδα να καθίσταται αδύνατο να εξαιρεθεί.

Η πληθωριστική φάση στην οποία βρισκόμαστε είναι ακραία υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, παράλληλα όμως παρέθεσε δύο θετικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία: Η Ελλάδα είναι η 3η χαμηλότερη σε πληθωρισμό χώρα  στην  ΕΕ , ενώ κατέγραψε την 2η χαμηλότερη αύξηση στην ενέργεια. «Τα μέτρα που λαμβάνουμε μέχρι τώρα κρατάνε την οικονομία στις ράγες» επισήμανε, τονίζοντας ότι αν εξαιρεθεί η ενέργεια, σε όλα τα άλλα αγαθά έχουν πέσει οι τιμές.

Αναφερόμενος στην συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ , ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν χαρίστηκε στην Γερμανίδα Καγκελάριο. «Είπε mea culpa στο μέτρο που μπορούσε , φάνηκε να αναγνωρίζει τα λάθη της» ανέφερε επίσης για την Άνγκελα Μέρκελ. Τέλος, άσκησε κριτική στη Γερμανία με αφορμή τον εξοπλισμό της Τουρκίας. «Ήταν μια λάθος απόφαση, πρέπει νέα κυβέρνηση της χώρας να την επανεξετάσει».


Δεν υπάρχουν σχόλια