GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Και οι ιδιωτικές κλινικές στη μάχη κατά του κορονοιού

    Τα νέα δεν είναι καθόλου καλά όσον αφορά την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ιδίως σε Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία και Μαγνησία όπου τα κ...

  Τα νέα δεν είναι καθόλου καλά όσον αφορά την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ιδίως σε Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία και Μαγνησία όπου τα κρούσματα και οι νοσηλείες ασθενών με Covid-19 δοκιμάζουν τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Με δεδομένη την πίεση του ΕΣΥ και την έλλειψη κλινικών ΜΕΘ στη μάχη για την νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό ρίχνονται ξανά και ιδιωτικές κλινικές.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται και οι εντατικές γεμίζουν ασφυκτικά. «Η μονάδα για Covid περιστατικά είναι πλήρης. Νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ασθενείς και εκτός μονάδος» ανέφερε η Έλενα Μπακιρλή, μέλος του Σωματείου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη Θεσσαλονίκη ιδιωτικές κλινικές παραχωρούν κλίνες για την μεταφορά ασθενών με ελαφρά συμπτώματα κορονοϊού προκειμένου να αποσυμφορήσουν τα δημόσια νοσοκομεία και τις κλινικές Covid. Όπως ανακοινώθηκε ιδιωτική κλινική διαθέτει 200 δωμάτια για ασθενείς με κορονοϊό.

Προβληματίζει η κατάσταση στη Μαγνησία

Για την ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση στη Μαγνησία έκανε λόγο η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Ελένη Ραυτοπούλου: «Καθημερινά είμαστε στα 200 κρούσματα την ημέρα, γι’ αυτό και άνοιξε και τέταρτη κλινική Covid, καθώς μονίμως τα οκτώ κρεβάτια ΜΕΘ για ασθενείς με κορονοϊό είναι κατειλημμένα».

Λόγω της αρνητικής αυτής εξέλιξης, το υπουργείο υγείας υπέγραψε συμφωνία για τη συνεργασία με δύο κλινικές που θα περιθάλπουν ασθενείς με κορονοϊό και ασθενείς με άλλα νοσήματα.

Λάρισα: Στο 1,6 ο δείκτης θετικότητας

Την ίδια άσχημη επιδημιολογική κατάσταση αντιμετωπίζει και ο νομός της Θεσσαλίας όπου ο πληθυσμός των εμβολιασμένων δεν ξεπερνά το 50%. Τα δημόσια νοσοκομεία στη Λάρισα είναι γεμάτα κυρίως ανεμβολίαστους πολίτες.

«Ήδη έχουν ενταχθεί ιδιωτικές κλίνες και αν χρειαστεί θα κληθούν και ιδιώτες γιατροί για να ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα υγείας», δήλωσε στην εκπομπή «με νέα ματιά» ο Βασίλης Πινακάς, Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας. Και όπως αποκάλυψε ο ιατρός, ο δείκτης θετικότητας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι 1,64 με 78 θετικά κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό, όταν ο μέσος δείκτης της χώρας είναι 0,7, επισημαίνοντας ότι «οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες».

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή 3.643 νέα κρούσματα κορονοϊού και 55 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ 392 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Πηγη | ΕΡΤ



Δεν υπάρχουν σχόλια