GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Στυλιανίδης: «Τραγικός ο ισχυρισμός Ζεϊμπέκ ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος!»

  Την αντίδραση του Βουλευτή Ροδόπης προκάλεσε η προκλητική αναφορά του Βουλευτή Ξάνθης ότι «η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος ενώ η Τουρκία...

 

Την αντίδραση του Βουλευτή Ροδόπης προκάλεσε η προκλητική αναφορά του Βουλευτή Ξάνθης ότι «η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος ενώ η Τουρκία είναι»

Την αντίδραση του Ευριπίδη Στυλιανίδη προκάλεσε η προκλητική αναφορά του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ότι «η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος ενώ η Τουρκία».

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Ξάνθης κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη στη Βουλή, τόνισε ότι «Γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω…».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, απαντώντας στους παραπάνω ισχυρισμούς, ανέφερε: «Ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος είναι τραγικός ισχυρισμός. Η έννοια ”επικρατούσα θρησκεία” και όχι ”επίσημη θρησκεία”, ταυτίζει την ορθόδοξη ανατολική εκκλησία με το λαό και όχι με το κράτος. Υπάρχει ανεξιθρησκία, υπάρχει κατοχυρωμένη στο Σύνταγμα θρησκευτική ελευθερία, υπάρχει σεβασμός σε όλα τα δόγματα που διαβιούν στον ελλαδικό χώρο. 

Η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος, έχει όμως ισχυρή θρησκευτική και ιστορική παράδοση όπως όλα τα κράτη».


Δεν υπάρχουν σχόλια