GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κραυγή αγωνίας από τις επιχειρήσεις

  Την εκτίμηση ότι το νέο ωράριο που θέλει τα καταστήματα λιανεμπορίου να ξεκινούν μία ώρα αργότερα, στις 10:00 και μέχρι τις 21:00, στα μεγ...

 


«Είναι μια λογική ώρα, έτσι κι αλλιώς τότε άνοιγαν τα περισσότερα», είπε τονίζοντας ότι άλλα είναι τα μέτρα που επιφέρουν μείωση της πελατείας, όπως η μεταφορά της ευθύνης για τους ελέγχους στις πλάτες των καταστηματαρχών και πως είναι ανάγκη να στηριχθούν οι έμποροι με αναστολές και επιμήκυνση της αποπληρωμής των χρεών.

«Η αγορά κινείται σε πτωτικούς ρυθμούς, η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαίωσε ότι ο Οκτώβριος ήταν ένας κακός μήνας και αδιαμφισβήτητα ο Νοέμβριος, παρά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, θα δείξει πτωτικούς αριθμούς, και αυτό συνεχίζεται» είπε. Οι έλεγχοι έχουν επιβαρύνει τους καταστηματάρχες και τους έχουν δημιουργήσει άγχος πρόσθεσε σημειώνοντας πως πρέπει να μετακινηθεί η ευθύνη των πιστοποιητικών στον πελάτη και να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ κλάδων του λιανεμπορίου, πχ να μην εξαιρούνται τα σουπερμάρκετ από τους κανόνες εισόδου, διότι πωλούν όλα τα είδη.

«Θα έπρεπε να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για όλο το λιανεμπόριο και αυτός θα ήταν ένας τρόπος να δείξουμε στους συμπολίτες μας ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούν», είπε προσθέτοντας πως αυτά τα δύο στοιχεία πρέπει να εξεταστούν εφόσον συνεχιστούν τα μέτρα, διότι το εμπόριο όποτε έχει χρειαστεί πάντα βάζει πλάτη και στηρίζει τα μέτρα χωρίς παρατράγουδα.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο ιδιοκτήτης καταστήματος υπόδησης Μάκης Ασκαρίδης τόνισε πως «δεν πρέπει εν μέσω πανδημίας η εφορία να πυροβολεί κατά ριπάς». «Αρχίζουν και δεσμεύουν λογαριασμούς» είπε προσθέτοντας πως η κίνηση έχει πέσει στο μισό.

«Όταν βλέπουμε μία κίνηση πτωτική στην αγορά, θα πρέπει να δούμε πως μπορούμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις όρθιες. Να δούμε τον τρόπο πληρωμής, τις αναστολές, την επιμήκυνση της αποπληρωμής των χρεών”, σχολίασε ο κ. Καφούνης.

«Η αγορά θα επανέλθει στην κανονικότητα, μέχρι τώρα φτάσαμε σχεδόν όλοι να φτάσουμε έτσι μέχρι το τέλος. Είναι κρίμα τώρα στο τέλος να έχουμε απώλειες» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια