GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σύριζα Ξάνθης: Παραδομένο στην πανδημία το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Σε απελπιστική κατάσταση και με εμφανή τα σημάδια παραίτησης τόσο από την διοικήτριά του όσο και από την προϊστάμενη αρχή του, δηλαδή την 4η...

Σε απελπιστική κατάσταση και με εμφανή τα σημάδια παραίτησης τόσο από την διοικήτριά του όσο και από την προϊστάμενη αρχή του, δηλαδή την 4η Υγειονομική Περιφέρεια της χώρας, φαίνεται να πορεύεται το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, εν έσω της δραματικής κορύφωσης της επιδημία του COVID19 στο νομό μας.

Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας αποδυόταν σε ένα ακόμη εκτός τόπου και χρόνου διχαστικό διάγγελμά του, η κατάσταση στο νοσοκομείο Ξάνθης έχει ξεπεράσει τα όρια της ανησυχίας. Πιο συγκεκριμένα:

1) Στο «μέτωπο» των διασωληνωμένων έχουμε:

– Την ΜΕΘ του νοσοκομείου μας κλειστή παρόλο που στο ΓΝΞ υπηρετούν 2 εντατικολόγοι και ένας χειρούργος που έχει εργαστεί για πολλούς μήνες στην ΜΕΘ, οι δε έμπειροι νοσηλευτές ΜΕΘ, έχουν μετακινηθεί σε άλλα τμήματα αφού υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Για την ακρίβεια και σε σχέση με πέρυσι στο ΓΝΞ υπηρετούν συνολικά 45 (!) λιγότεροι νοσοηλευτές…!

– Τέσσερις (4) ασθενείς διασωληνωμένους εκτός της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ξάνθης

– Τις ΜΕΘ σε όλη την βόρεια Ελλάδα να είναι ασφυκτικά γεμάτες

Αυτό που πρέπει να έχουμε όλοι μας κατά νου, όπως τονίζουν και οι επιστήμονες, η μη διασωλήνωση ασθενούς με έντονη αναπνευστική ανεπάρκεια ουσιαστικά ισοδυναμεί με καταδίκη του σε θάνατο, ενώ η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ επιτρέπεται μόνο για λίγες ώρες αφού κάθε διασωληνωμένος χρειάζεται εξειδικευμένη συνεχή 24ωρη παρακολούθηση.

2) Στην κλινική covid του νοσοκομείου Ξάνθης έχουμε:

– Σαράντα (40) περίπου συμπολίτες μας να νοσηλεύονται σε αυτήν

– Κανένα διευθυντή της κλινικής αφού δεν υπάρχει

– Γιατρούς συνεχώς μετακινούμενους από άλλα τμήματα

– Νοσηλευτές που αναγκάζονται πολύ συχνά να ενεργούν από μόνοι τους και χωρίς ιατρική καθοδήγηση με αποτέλεσμα να μην ενημερώνονται οι φάκελοι των ασθενών, να μην δίνονται γραπτές ιατρικές οδηγίες, να μην εξατομικεύεται η θεραπεία για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά, όπως επιβάλλεται να γίνεται σε ασθενείς που έχουν προσβληθεί από Covid19, ενώ κατά τις περισσότερες ώρες δεν υπάρχει καν γιατρός στο τμήμα!

Μετά τα παραπάνω είναι απολύτως εύλογο να επιβαρύνεται αναίτια η υγεία των νοσηλευομένων σε μία κλινική που στερείται της παρουσίας διευθυντή και της μόνιμης παρουσίας ιατρικού προσωπικού…

3) Εδώ γιατρός, εκεί γιατρός, που είναι ο γιατρός;

– Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης κι ενώ έχει ήδη πάψει η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αβδήρων, οι γενικοί γιατροί που μετακινήθηκαν από αυτό προς το νοσοκομείο Ξάνθης, όχι μόνο δεν τοποθετούνται σε παθολογική ή covid κλινική αλλά αποκλειστικά και μόνο στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, ενώ εξίσου μυστηριωδώς σχεδόν, όλοι έχουν αρρωστήσει ταυτόχρονα από covid!!!

– Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, συνεχίζονται κανονικά οι εκπαιδευτικές άδειες σε γιατρούς νευραλγικών ειδικοτήτων, που θα μπορούσαν να προσφέρουν στηn κλινική covid.

– Οι 3 παθολόγοι που υπηρετούν υπέβαλλαν παραίτηση διότι δεν αντέχουν να κάνουν 10-15 εφημερίες το μήνα.

– Όσον αφορά την εθελοντική προσφορά αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής εμφανίστηκε μόλις ένας (1) εθελοντής ελευθεροεπαγγελματίας γιατρός με την ειδικότητα του ουρολόγου!

Από όλα τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι άμεσα θα πρέπει να γίνουν από τη διοίκηση, τόσο του νοσοκομείου Ξάνθης, όσο και της 4ης ΥΠΕ, πολύ συγκεκριμένες κινήσεις για να μην ξεφύγει η κατάσταση από κάθε έλεγχο και πιο συγκεκριμένα:

Τοποθέτηση των μετακινημένων γιατρών στα νευραλγικά τμήματα

Τοποθέτηση 2 παθολόγων στην Παθολογική (έστω και με επίταξη)

Άμεση επαναλειτουργία ΜΕΘ

Τοποθέτηση 2 πνευμονολόγων ή παθολόγων ή γενικών γιατρών στη κλινική covid (έστω και με επίταξη)

Διακοπή εκπαιδευτικών αδειών

Έλεγχος όσων ταυτόχρονα βγήκαν covid θετικοί

Άμεση πρόσληψη νοσηλευτών με τουλάχιστον 24μηνη σύμβαση

Ανάθεση διεύθυνσης στη κλινική covid με απόφαση της Διοίκησης

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών στη Β. Ελλάδα για αποσυμφόρηση των μεγάλων νοσοκομείων

Επιστροφή των υγειονομικών που είναι σε αναστολή με υγειονομικά μέτρα (καθημερινό rapid κ.α.)

Στοχευμένη εκστρατεία σε περιοχές του νομού με μικρή εμβολιαστική κάλυψη για να πειστεί έστω και τώρα ο κόσμος να εμβολιαστεί.

Ήδη η κατάσταση αναφορικά με τα κρούσματα στο νομό μας και τους νοσηλευόμενους με covid19, στο νοσοκομείο Ξάνθης, είναι περισσότερο κι από κρίσιμη. Όλοι λοιπόν πρέπει να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους, αφού με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο Ξάνθης, δεν υπάρχει πλέον ούτε λεπτό για χάσιμο. Είναι στην απόλυτη ευθύνη τόσο της διοικήτριας του ΓΝΞ όσο και της 4ης ΥΠΕ, να κινητοποιήσουν το υπουργείο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του νοσοκομείου μας, με άμεσες προσλήψεις  και  επιτάξεις ακόμη, εκεί που χρειάζεται. Ο χρόνος για ιδεολογικές αγκυλώσεις και νεοφιλελεύθερους πειραματισμούς μειώνεται κάθε λεπτό, με κάθε νέο κρούσμα στο νομό, με κάθε νέο νοσηλευόμενο, με κάθε νέο διασωληνωμένο και με κάθε νέο νεκρό συμπολίτη μας.

Από το Γραφείο Τύπου



Δεν υπάρχουν σχόλια