GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Οι συνέπειες στην υγεία της βραδινής βάρδιας

Η βραδινή βάρδια όχι μόνο διαταράσσει το πρόγραμμα ύπνου σας, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού που ονο...


Η βραδινή βάρδια όχι μόνο διαταράσσει το πρόγραμμα ύπνου σας, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο ακανόνιστου καρδιακού ρυθμού που ονομάζεται κολπική μαρμαρυγή, καθώς και στεφανιαία νόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η βραδινή βάρδια βλάπτει την υγεία

Σε μια μεγάλη μελέτη 283.657 ατόμων το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς κολπική μαρμαρυγή ή καρδιακές παθήσεις όταν ξεκίνησε η μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι συνήθως οι νυχτερινές βάρδιες συνδέονταν με αυξημένο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής κατά 12%, σε σύγκριση με εκείνους που εργάζονται το πρωί.

Ο κίνδυνος αυξήθηκε στο 18% για άτομα που εργάζονται νυχτερινές βάρδιες για 10 ή περισσότερα χρόνια και 22% εάν ήταν κατά μέσο όρο τρεις έως οκτώ νυχτερινές βάρδιες το μήνα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι η εργασία τη νυχτερινή βάρδια για 10 ή περισσότερα χρόνια συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου κατά 37%, σε σύγκριση με τους εργαζόμενους της ημέρας.

Επιπλέον, η μελέτη έδειξε ότι οι εργαζόμενοι νυχτερινής βάρδιας που ανέφεραν ότι έκαναν 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας σωματικής δραστηριότητας ή 75 λεπτά ή περισσότερο έντονη δραστηριότητα ή συνδυασμός και των δύο, είχαν μειωμένο κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής από τους ανθρώπους που ήταν λιγότερο δραστήριοι.

Τι μπορείτε να κάνετε αν δουλεύετε βράδυ για να προστατευθείτε

Αυτά τα ευρήματα ενισχύουν την σύσταση των ειδικών ότι η άσκηση είναι καλή για την υγεία της καρδιάς.

Αυτή η μελέτη δημοσιεύθηκε στο European Heart Journal και είναι η πρώτη που εξέτασε τη συσχέτιση μεταξύ νυχτερινών βαρδιών και κινδύνου κολπικής μαρμαρυγής, ενός ανώμαλου καρδιακού ρυθμού που μπορεί να κάνει τα εγκεφαλικά επεισόδια πιο πιθανά.

Με βάση τις παρατηρήσεις τους, οι ερευνητές ελπίζουν ότι η μελέτη θα επηρεάσει τις μελλοντικές οδηγίες σχετικά με τη συχνότητα και τη διάρκεια της νυχτερινής εργασίας.

Πηγή: vita.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια