GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Καταβλήθηκε σε 1.047 επιχειρήσεις η μη Επιστρεπτέα Ενίσχυση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Ανέλαβε δράση το παράρτημα ΕΦΕΠΑΕ ΑΜΘ εξομαλύνοντας την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί μετά την διάλυση της ΔΕΣΜΟΣ και τα αποτελέσματα είνα...


Ανέλαβε δράση το παράρτημα ΕΦΕΠΑΕ ΑΜΘ εξομαλύνοντας την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί μετά την διάλυση της ΔΕΣΜΟΣ και τα αποτελέσματα είναι απτά και μετρήσιμα. Οι 45 υπάλληλοι που ανέλαβαν υπηρεσία εργάζονται πυρετωδώς και μέσα σε τρεις μήνες έχουν αξιολογηθεί 15.031 αιτήσεων χρηματοδότησης ενώ μέχρι τώρα έχουν καταβληθεί 2.563.200€ σε 1.047 επιχειρήσεις. Να σημειώσουμε πως το ποσό που διατίθεται για την Μη επιστρεπτέα είναι 45 εκ. ευρώ συν άλλα 45 εκ. με υπερδέσμευση.

Προχωρά με εντατικούς ρυθμούς η αξιολόγηση και η καταβολή χρημάτων της Μη Επιστρεπτέας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσε στην διάθεσή μας η κα Αναστασίου Σταυρούλα Υπεύθυνη Δράσης Υποκαταστήματος ΕΦΕΠΑΕ ΑΜΘ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του «Ε», έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση 15.031 αιτήσεων χρηματοδότησης. Εντός Οκτωβρίου θα προκύψει μαζική απόφαση εντάξεων/απορρίψεων.

Σε πόσες έχουν καταβληθεί χρήματα και σε τι ποσά;

Βάσει στοιχείων έως τις 24/9/21: Έχουν ελεγχθεί 1.047 αιτήματα καταβολής και έχει γίνει πληρωμή αναλογούσας δημόσιας δαπάνης 2.563.200€.

Έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος για 450 αιτήματα καταβολής με αναλογούσα δημόσια δαπάνη 1.133.300€, τα οποία θα σταλούν άμεσα προς πληρωμή μόλις πιστωθούν εκ νέου χρήματα στο λογαριασμό της δράσης (εκτιμάται εντός εβδομάδας). Το νούμερο αυτό καθημερινά αυξάνεται βάσει ολοκληρώσεων ελέγχων.

Υποβλήθηκαν 133 ενστάσεις

Σ’ ότι αφορά τις ενστάσεις όσων απορρίφθηκαν στην πρώτη αξιολόγηση η κα Αναστασίου σημείωσε πως υποβλήθηκαν 133 ενστάσεις και επανεξετάστηκαν ενώ δημοσιεύτηκε και η σχετική απόφαση.

Πήρε παράταση το πρόγραμμα για νέες εντάξεις έως την 01/11/2021

Να θυμίσουμε ότι το πρόγραμμα έληγε τέλος Σεπτεμβρίου αλλά δόθηκε παράταση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης έως την 01/11/2021 και ώρα 15.00μμ, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση.

Αναφορικά δε με το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και πότε θα πληρωθούν αυτές οι επιχειρήσεις που έχουν υποβάλλει τα δικαιολογητικά του ως τον Μάιο, η κα Αναστασίου ανέφερε: «Η διαδικασία εντάξεων όπως αναφέραμε συνεχίζεται εύρυθμα, όπως παράλληλα η διαδικασία πληρωμών. Είναι πρώιμο να εκτιμηθεί ημερομηνία ολοκλήρωσης στην παρούσα φάση».

Πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης, Σ. Μωραΐτης: Το παράρτημα ΕΦΕΠΑΕ κάλυψε γρήγορα τον χαμένο χρόνο…»

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης για το γεγονός ότι το παράρτημα του ΕΦΕΠΑΕ κάλυψε γρήγορα τον χαμένο χρόνο και το πρόγραμμα προχωρά με εντατικούς ρυθμούς αξιολογώντας και δίνοντας χρήματα που είναι μια «ανάσα» στον επιχειρηματικό κόσμο της περιφέρειας, σε μια στιγμή που επιχειρεί να επουλώσει τις πληγές του από την πανδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια