GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η μεγαλύτερη ποντιακή λύρα του κόσμου θα στηθεί στην Εορδαία την άνοιξη

  Μετά από δύο χρόνια καθυστέρηση, η τοποθέτηση της μεγαλύτερης ποντιακής λύρας στον κόσμο, στο πάρκο του Πενταβρύσου, στην Εορδαία, αναμένε...

 


Μετά από δύο χρόνια καθυστέρηση, η τοποθέτηση της μεγαλύτερης ποντιακής λύρας στον κόσμο, στο πάρκο του Πενταβρύσου, στην Εορδαία, αναμένεται την Άνοιξη του 2022.

Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2019. Πρόκειται για ένα έργο από ξύλο, ύψους 6.65 μέτρων. Είναι ένας πιστό αντίγραφο της λύρας που έφεραν οι πρόγονοι του Γιάννη Πασσαλίδη από το Παϊπούρτ του Πόντου και διασώζεται.

Tο αναπάντεχο και δυσάρεστο γεγονός του θανάτου του Γιάννη Πασσαλίδη και η πανδημία, αλλά και η η απώλεια του αντικαταστάτη του Χρήστου Πολιτίδη, ανέβαλαν τον σχεδιασμό.

Τώρα ο Κοσμάς Σιδηρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος, που πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα Πενταβρύσου, δεσμεύεται ότι το όνειρο του φίλου του θα λάβει σάρκα και οστά, με το στήσιμο της ποντιακής λύρας στο πάρκο, προσδίδοντας δημοσιότητα στο γεγονός, και τη συμμετοχή φορέων και Ποντιακών Συλλόγων, «έτσι όπως ήθελε» ο Γιάννη Πασσαλίδης.

Σημειώνει ότι το μνημειώδες αυτό έργο είναι σε καλή κατάσταση ενώ στο χώρο που θα τοποθετηθεί θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις.

Τα αρχικά αποκαλυπτήρια είχαν προγραμματιστεί στις 10 Μαΐου του 2020.

πηγή: pontosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια