GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Παρουσία Φανουράκη, Τσέπελη η στρατιωτική η παρέλαση στην Ξάνθη, απόντες Αντώνης Πασχάλης-Σπύρος Τσιλιγγίρης.

  Χωρίς τη συμμετοχή μαθητών, εθελοντών και πολιτιστικών συλλόγων, παρά μόνο του Στρατού, παρουσία όμως των Φανουράκη και Τσέπελη, πραγματοπ...

 

Χωρίς τη συμμετοχή μαθητών, εθελοντών και πολιτιστικών συλλόγων, παρά μόνο του Στρατού, παρουσία όμως των Φανουράκη και Τσέπελη, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνου και η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Ξάνθη

Πανταχού απών και άφαντος όπως και στις εκδηλώσεις της 4ης Οκτωβρίου ο βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης. Ο οποίος δεν πήγε ούτε στην δεξίωση στη Στρατιωτική Λέσχη, όπου ενδεχομένως να εκπροσωπήθηκε απο τον Μανώλη Φανουράκη. 

Αντίθετα παρόντες οι έτεροι δυο βουλευτές τπου Νομού Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Μπαράν Μπουρχάν. Απών ήταν επίσης και ο ειδικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Αντώνης Πασχάλης, Νο 1 παράγοντας στο Νομό Ξάνθης! Όπως και ο κουμπάρος του και νέος Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αλέξης Νταμπουρατζής. Απών και ο παρ' ολίγον σύνεδρος της Ν.Δ. Θεολόγος Καλαϊτζής, όπως απών ήταν και ο Κώστας Ζαγναφέρης. 

Παρούσα φυσικά στις εκδηλώσεις και η γενική γραμματέας του Δήμου Ξάνθης Σοφία Ψωμά.  Ενώ παρών ήταν και ο Περιφερειακός σύμβοιυλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης.

Το Δ’ Σώμα Στρατού έδωσε ηχηρό «παρών» στην παρέλαση, ενώ αρκετός ήταν και ο κόσμος συγκεντρωθεί επί της 28ης Οκτωβρίου και παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς και την κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ελευθερίας και το Ηρώο της πόλης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος.

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων της πολιτικής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας στο Ηρώο της πόλης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου Ξάνθης, του Βουλευτή Χ. Ζεϊμπέκ, του βουλευτή Μπαράν Μπουρχάν του Διοικητή του Δ’ΣΣ, των επικεφαλής Αστυνομίας-Πυροσβεστικής-Λιμενικού καθώς και εκπροσώπων αρχών και φορέων της πόλης.

Παρών και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, ενώ αντίθετα απών ήταν ο Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης, εκφραστής της Ενότητας της παράταξης της Ν.Δ.. 

«Περάσαμε 2 χρόνια δύσκολα, χωρίς παρελάσεις και εκδηλώσεις και βλέπουμε ότι το έχει ανάγκη ο λαός και αυτό φαίνεται από τη συμμετοχή του σήμερα. Οι παρελάσεις και όλες αυτές οι εκδηλώσεις είναι ευκαιρίες μνήμης, σεβασμού και αναγνώρισης της θυσίας όλων εκείνων που αγωνίστηκαν, για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι» σημείωσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, ο οποίος δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα υπέρ της τήρησης των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό.

«Ειδικά η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται σήμερα από την πανδημία και θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα, πατρικής αγάπης προς τον λαό μας. Να ακούμε τους γιατρούς και μόνο τους γιατρούς αυτή την περίοδο κανέναν άλλον. Να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της δικής μας υγείας αλλά και των συνανθρώπων μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, τόνισε χαρακτηριστικά πως «28 Οκτωβρίου του 1940 κάποιος υποτίμησε την ελληνική λεβεντιά και τις δυνατότητές μας. 28 Οκτωβρίου του 2021 προτρέπω κανείς να μην υποτιμήσει τη δυναμική του ελληνικού στρατού και την ομοψυχία του ελληνικού έθνους».

Ακολούθησε η στρατιωτική παρέλαση από τις στρατιωτικές μονάδες της φρουράς Ξάνθης ενώ τιμές απέδωσε η μπάντα του Δ’ Σώματος Στρατού. 

Πάντως μολονότι δεν έγινε μαθητική παρέλαση, ο κόσμος ήταν αρκετός και χειροκρότησε θερμά τα στρατευμένα νιάτα μας στην εντυιπωσιακή παρέλασή τους.

 

Το καμάρι της πόλης. Ο Δήμαρχος Τσέπελης  


























Ο αντ΄ αυτού αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης με πρώην...Υπουργούς δίπλα του!










Δεν υπάρχουν σχόλια