GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΕΣΡ / Ποινές - χάδι στον ΣΚΑΪ

Η Ανεξάρτητη Αρχή απαλλάσσει τον τηλεοπτικό σταθμό από κάθε χρηματική κύρωση και του επιβάλλει μια απλή σύσταση για τις συνεχείς διακοπές το...


Σαν... τρυφερή μητέρα το ΕΣΡ μαλώνει με στοργή τον ΣΚΑΪ και του λέει με αυστηρό ύφος: να μην το ξανακάνεις, δεν είναι σωστό. Η Ανεξάρτητη Αρχή απαλλάσσει τον ΣΚΑΪ από κάθε χρηματική κύρωση και του επιβάλλει την ποινή - χάδι της «σύστασης», παρότι υπότροπος κατ’ επανάληψη: το κανάλι διακόπτει ώς και τρεις φορές το δελτίο ειδήσεων για διαφημίσεις, κάτι που απαγορεύεται.

Όπως έχει καταγραφεί, ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ διέκοψε τρεις φορές το δελτίο ειδήσεων για διαφημίσεις στις 2,3 και 4 Αυγούστου 2015, στις 3 Απριλίου 2016 και στις 10 Μαΐου 2016. Σύμφωνα με τον νόμο όμως: οι διακοπές για διαφημίσεις πραγματοποιούνται υποχρεωτικά μετά την πάροδο, κάθε φορά, προγραμματισμένης χρονικής περιόδου 30 ́ λεπτών της ώρας. Δηλαδή σε ένα δελτίο ειδήσεων με διάρκεια μια ώρα επιτρέπονται δύο διακοπές για μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων, υπό την προϋπόθεση ότι κάθε τμήμα του δελτίου έχει διάρκεια 30 ́ λεπτά της ώρας.

Το ΕΣΡ έχει καταγράψει με λεπτομέρεια τις παραβιάσεις και παρότι δέχεται ότι το κανάλι «παραβίασε -εκ προθέσεως- τις διατάξεις περί διακοπών του ειδησεογραφικού προγράμματος για μετάδοση εμπορικών ανακοινώσεων», επιβάλλει στην εταιρεία «ιδιοκτήτρια του τηλεοπτικού σταθμού 'ΣΚΑΪ' τη σύσταση να μην παραβαίνει τις ανωτέρω διατάξεις στο μέλλον».

Οι αποφάσεις για τον ΣΚΑΪ δεν θα προκαλούσαν τόσο μεγάλη εντύπωση, παρότι υπότροπος πολλές φορές, εάν η Ανεξάρτητη Αρχή δεν εξαντλούσε την αυστηρότητά της σε άλλες περιπτώσεις καναλιών και πρόσφατα ραδιοφωνικών σταθμών, οι οποίοι απειλούνται με λουκέτο από το ύψος των κυρώσεων - και χωρίς προηγούμενη «σύσταση».

www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια